een nieuwe generatie van akoestische plafonds kan bogen op een gewicht van minder schuimEen nieuwe generatie van akoestische plafonds kan bogen op een gewicht van minder penoplastaAkusticheskie plafonds - een sound-proof systeem van de nieuwe generatie. In tegenstelling tot hetzelfde schuim of mineralnovatnogo vezels weegt minder, een geperforeerde binnengedeelte en dat bijdraagt ​​aan de absorptie van geluidsgolven.


Wat is akoestisch geluidsisolatie plafond

Geluidsdemping werkt een absorptie luchtgolven (die vanwege geluid optreden) en trillingen in warmte door dissonantie. In dit geval wordt de resulterende energie omgezet in warmte. Nee, het zal niet van invloed op de algehele temperatuur van de kamer, omdat we het hier over verwarming in een kwestie van millidegrees.

Akoestische plafonds omvatten een breed assortiment en redelijke prijzenAkoestische plafonds omvatten een breed assortiment en redelijke prijzen

De buitenste schil van dergelijke panelen - decoratieve. Kan emuleren een als een normaal weefsel en glanzende film, dezelfde schuim, whitewash of zelfs keramiek.

Hun belangrijkste voordeel:


 • gemakkelijke installatie;
 • zeer laag gewicht van de uiteindelijke constructie (minder dan verlaagde plafonds);
 • Hoog rendement (akoestisch geluid absorberende paneel en het 10-cm dikke laag schuim);
 • eindige betrekking plafond verkregen volkomen glad en bestand tegen statische belasting.

Maar dergelijke systemen, zoals van Clipso, meer merkbaar en vocht bescherming functie voor het ruw plafond. Het zal ook belangrijk zijn wanneer ze in appartementsgebouwen zijn geïnstalleerd.

Akoestische panelen van het plafond: de voordelen

Zogenaamde akoestische panelen zijn uniek omdat ze zijn zeer handig te monteren. Ze zijn gelaagde, uit een verhitter, gidroplenki, geluidsisolatie, evenals het voorpaneel bezel. Design - niet opvouwbaar, eenvoudige installatie. Deze panelen, bijvoorbeeld, het bedrijf produceert Knauf. Ze worden veel gebruikt in de inrichting van de akoestische kamers, bijvoorbeeld, in bioscopen, in opnamestudio's. Ze zijn gemonteerd op een conventioneel profielframe als vals plafond (het enige verschil is de locatie van dwarsdoorsneden).

De panelen hebben een goed niveau van geluids- en warmte-isolatie ruimteDe panelen hebben een goed niveau van geluids- en warmte-isolatie ruimte

Voordelen van de akoestische panelen: • een hoge weerstand tegen statische belasting;
 • gemakkelijke installatie;
 • sandwichconstructie die optimale geluidsisolatie verschaft;
 • relatief lage kosten.

Waar kan ik akoestisch plafond Ecophon

Akoestisch plafond van Ecophon, in de woorden van de fabrikant, is ideaal voor het versieren isolatie in industriële gebieden waar de dekking is noodzakelijk om een ​​optimale weerstand tegen agressieve omgeving te bieden.

Ecophon akoestische plafonds, naar een ontwerp oogpunt, de wereldleider zijn-Ecophon akoestische plafonds, naar een ontwerp oogpunt, de wereldleider zijn-

Voorbeelden van het gebruik:

 • eetkeuken;
 • fabrieken voor de productie van huishoudelijke chemicaliën;
 • Vrieshuis (voor de opslag van voedsel, waaronder voedsel);
 • die kamers waar het plafond moeten ook de elektrische installatie van (airconditioning, verlichting).

En last but not least - maakte zo'n ingebouwde luidspreker, met inbegrip van de Russische Federatie. Eerder is geleverd Vitebsk (Wit-Rusland), maar de grote vraag onder potentiële klanten heeft geleid tot de bouw van een fabriek in Rusland. Hierdoor is de prijs van deze producten aanzienlijk lager dan de buitenlandse analogen. Echter, de fabrikant zorgde voor de visuele component van de voorgestelde akoestische panelen en coatings. Bijvoorbeeld, in navolging hygiëne lijn past een gestructureerd oppervlak. Deze optie kan ook worden gebruikt in de inrichting van residentiële gebouwen.

Welke soorten van akoestische plafonds

Het werkingsprincipe van vrijwel elke akoestische profiel kan worden omschreven als hetzelfde - geperforeerd gestructureerd oppervlak, het type cel. Uiteraard kan een dergelijk materiaal aan de wand worden bevestigd. In sommige gevallen is het aan te raden om te gebruiken? Bijvoorbeeld, wanneer de isolator uitgevoerd in dezelfde kamer die al een uitwendige isolatie. Maar het is bevestigd in de schuimplaten 10-15 centimeter dik, is het beter om gebruik te maken van dunnere akoestische panelen. Het is vermeldenswaard dat de geluidsisolatie met behulp van dezelfde schuim "eet" niet een klein deel van de woonkamer, die zeer ongewenst is in de slaapkamer kleine appartementen.

De rest van het akoestische plafond is verdeeld in de volgende types:

 • met scharnierende panelen (coatings);
 • met ingebouwde in ruwe plafondplaten.

Ze verschillen onderling, in feite, de enige plaats om de isolatie te plaatsen. Recente meer conventioneel aangeduid als "geluidsabsorberende schermen" zijn goedkoper, maar hebben een ruwe voorzijde. Dat wil zeggen, ze moeten worden gebruikt in die gevallen waar de top is gepland om het valse plafond van dezelfde gipsplaten of schuim panelen consolideren.

Ingebouwde luidsprekers in het plafond: de voordelen

Er wordt aangenomen dat in de traditionele appartementen is het beter om de ingebouwde luidsprekers. Het is een gebruikelijke matten met geperforeerde binnenzijde van de PVC (althans - uit cellulose en andere materialen).


Ingebouwde geluidsabsorberende schermen kunt u een top afwerking uit te voerenIngebouwde geluidsabsorberende schermen kunt u een top afwerking uit te voeren

Voordelen van embedded-geluidsabsorberende schermen:

 • Meer minder ruimte innemen dan scharnierende variaties schermen (inclusief het paneel);
 • kan direct aan het plafond van de blister worden geplaatst;
 • duurzame (meer dan 30 jaar oud kunnen worden gebruikt);
 • zijn waterafstotende eigenschappen;
 • zijn erg goedkoop;
 • staat te stellen een toplaag uit te voeren.

Dergelijke materialen worden in de vorm van stof met onzichtbare perforaties. Per vierkante meter is ongeveer 250 duizend lekke banden op speciale laserapparatuur.

Als gevolg hiervan wordt een geluidsgolf niet afgestoten, in het geval van basalt geluiddichte panelen, namelijk geabsorbeerd en omgezet in warmte-energie.

 Meestal verkocht uitgespaarde absorptieschermen op rollen, de breedte van elk ongeveer 5,1 m, lengte - verstelbaar. Er zijn matten die worden gecombineerd met versterkende materialen, die ook bijdragen aan de versterking van de fundamenten van het plafond en de bescherming tegen agressieve chemicaliën, milieu. Uiteraard Deze maxima kunnen worden gebruikt voor het leggen op de zolder (voor het decoreren van residentiële zolder).


Akoestische plafonds: beoordelingen na gebruik

Gepubliceerd op de discussiefora feedback een groot voorstander van het feit dat de akoestische plafonds, schermen - is de beste manier om hoge kwaliteit geluidsisolatie van de ruimte te waarborgen.

Kenmerk van akoestische plafonds is eenvoudig te installeren en betaalbare prijzenKenmerk van akoestische plafonds is eenvoudig te installeren en betaalbare prijzen

Tegelijkertijd worden deze materialen gepresenteerd, niet alleen in de vorm van panelen, maar ook stoffen, matten. Maar werken volgens het principe van identiteit - de absorptie van geluidsgolven door een geperforeerd oppervlak.

De belangrijkste verschillen met de traditionele akoestische plafond geluiddichte panelen:

 • lichter;
 • kleinere materiaaldikte;
 • een eenvoudige montage regeling;
 • kan worden toegepast op de wanden;
 • lage kosten.

houten akoestische plafond fiber (video)

Mag combinatie ervan met andere bouwmaterialen zoals gipsplaten, gevelbeplating, krijt, verf. Bij verkoop is de zogenaamde decoratieve akoestische panelen, die een geweven voorste deel hebben. Met hen, in het algemeen, alles is eenvoudig - ze kunnen rechtstreeks op het ontwerp (major) plafond zonder verdere afwerking worden gemonteerd. Dit materiaal is niet alleen aan de installaties van het lawaai te isoleren, maar ook aan het plafond oppervlak te beschermen tegen vuil, vochtigheid. 

Akoestische plafonds (foto)

04 1504auditc3b3rio-sistema-a-2 1505focwing1b 2482 9574ufile13 18647-9895214 131.051-lagan-college-inspiratie-570x472 153651original 1427509352potolok 10694465