Bygg trappor är en praktisk anordning som används för att utföra olika arbete på höjdBygg trappor är en praktisk anordning som används för att utföra olika arbeten på hög höjd i området trädgård, såväl som den professionella byggplatsen, vid tillverkning, installation och konstruktionsarbete är vanligen följande typer av stegar universell, trädgården trappor raketmonterings (monterad, en komponent, en transformator ), professionell, för byggnadsställningar. Vissa typer av bygg trappor kommer att diskuteras i denna artikel.


Monterings stege enligt GOST

Olika typer av stegar i världen finns det många. Det är populära, exklusiv, kreativ och namn - men på en sådan bättre berätta guiden. Här kommer vi att fokusera på stegar för byggnadsverk, eftersom de används för ofta, och funktionaliteten hos dessa strukturer varierade. I byggvaruhus eller på marknaden ett brett utbud av modeller. Trappor är bättre att välja, baserat på komplexiteten i arbetet. Beaktas och den tid det kommer att hållas på tillfälle.

I vardagen används ofta vanliga stegen, men det är:

 • Direkt montering.
 • Composite stege.
 • Transformator.
 • Mobile.

Stege-transformator har en bred funktionalitet, så det är ofta används av professionella arbetareStege-transformator har en bred funktionalitet, så det är ofta används av professionella arbetare

Sålunda kan monteringskonstruktionen vara:


 1. Med en byggarbetsplats.
 2. Med staket fastställande.
 3. Balustrad.
 4. Arc.
 5. Rektangulära.

Installationssteg för GOST - är en produkt som har testats och har justerat parametrar för konstruktion och installation arbete kräver stor omsorg och efterlevnad av säkerhetsföreskrifter. Installatören måste vara säker på deras säkerhet.

Garden trappor Rocket

Vid trädgårdsmästaren en hel del arbete, och inga trappor raket han inte kan göra. Trädgårds stege är tillverkad av aluminium och har en höjd av 3 m, och kännetecknas av vissa driftsfördelar.

nämligen: • Hållbarhet.
 • Låg vikt.
 • Styrka.
 • Stabilitet.
 • Fastställande av benen till ramen.

Trädgårds trappor används inte bara för skörden, men också för reparationerTrädgårds trappor används inte bara för skörden, men också för reparationer

Konstruktionen är kompakt och mycket bekvämt för trädgårdsmästaren som kommer att producera skörden med sina egna händer, liksom säsongs beskärning.

Storleken på varje stege måste överensstämma med statliga normer. Dokumentationen ska anges på alla data. Tills för några decennier sedan, montering av trapporna var bara trä, men nu till GOST aluminium och stål, och även glasfiber legeringar möjliggjort utvecklingen av tekniken. Några flera kriterier spela en roll när man väljer en stege.

Stegar, byggnadsställningar

För att utföra säker, snabb uppstigning och nedstigning arbetar på fasaden skogar metallelement är nödvändigt, vilket gör det möjligt att göra utan mycket ansträngning och maximal komfort. Naturligtvis i detta fall kommer att vara oumbärlig trappa, funktionell produkt med steg. Det finns flera varianter av utförandet av trappor.

Beroende på komplexiteten av skogsplantor och vad arbetets art, monterade användning vertikala eller diagonala ramper.

För Chomutov och stift skogar är möjligt att använda gångjärnstrappkonstruktion, av vilket är den huvudsakliga fördel:

 • Enkel installation;
 • tillförlitlighet;
 • Användarvänlighet.

Vid behov, stegar kan byggnadsställningar tas bort och flyttas till en annan platsVid behov, stegar kan byggnadsställningar tas bort och flyttas till en annan plats

De är helt enkelt överförts från den ena änden av skogen på den andra, eftersom de har speciella krokar och stödelementen. Stegen har ett antal steg, deras antal beroende på hur det skulle ordnas - vertikalt eller diagonalt, liksom skogsdjupet. Kort sagt, kan du inte använda byggnadsställningar utan stegar, eftersom det är livshotande.

Professionell universalstege

Reparationsarbeten i bostäder lokaler, fönstertvättsystem, revision och rekonstruktion av taket i ett hus på landet, plocka frukt från träden - det är inte hela listan över jobb som kräver en professionell LMS. Tja, om det finns en stege finns till exempel en stege med 3 sektioner, då problem uppstår. Om det inte finns någon stege, är det bättre att köpa det, plus det kommer inte att vara exakt. Ladder är viktigt att välja rätt.


Grundläggande krav för en professionell stegar följande:

 • Tillförlitlighet och stabilitet.
 • Den låga vikten och avsevärd längd.
 • Det konsekventa positionen av toppen av strukturen.

Professionella universella stegar är försedda med hjul för att underlättaProfessionella universella stegar är försedda med hjul för att underlätta

Sliding universell stege har alltid ett fotstöd och upphöjd scen som ger trygghet när du klättrar backar och trappor. God professionell stege ljus kraftfull och pålitlig.

Trappor i trädgården: hur man väljer en trappstege

I förortsområden behöver en bra stege. Och en metallstege är det viktigt att välja rätt. Det viktigaste kännetecknet för stegen är dess höjd, i själva verket, för sakens skull och säljs. Vid låga hushålls stegar endast tre steg, är detta alternativ endast lämplig för hemmabruk, för att fungera på låg höjd.

Den översta stegpinnen kommer att ligga på låg höjd. Med en genomsnittlig tillväxt kommer att kunna nå en höjd av cirka 2,5 m. För bekväm arbets hem, fortfarande behöver en stege högre.


En rationell lösning - 5 steg-stege, med en takhöjd på 2,5 m, kan det vara hängda utan problem:

 • taklist;
 • lampa;
 • Målning, etc.

Att arbeta i trädgården, villaområdet, när du kan behöva och en hög höjd, till exempel för färgning bostadsbyggandet kommer fem steg stege inte tillräckligt, då bättre att välja en produkt 10-steg.

Välj en trappstege till trädgården rekommenderas, baserat på höjden av trädVälj en trappstege till trädgården rekommenderas, baserat på höjden av träd

För högre höjder är bättre att köpa en stege. De är mycket högre stegar, till exempel för monteringsarbeten, professionell och så vidare. D. Det finns trappor, stegar, de kan omvandlas från en stege i en trappstege och omvänt, kan vara 2, 3, 4-delad. Bekväm när stegen till plattformen, gör jobbet, är det möjligt att ordna sitt instrument, kan personen stå på näst sista steget. Detta gör det möjligt att inte gå ner permanent i syfte att vidta nödvändiga verktyg.

Stegen kan vara tillverkad av stål eller aluminium. Aluminiumprodukter lätt. Stålkonstruktion väger 6 kg. Detta bör beaktas om de använder kvinnor och äldre. Maximal belastning stegar 150 kg. Att döma av recensioner, med frekvent användning av stålprodukt starkare, mer hållbara. Köpa någon modifiering av produkten är inget problem, marknaden representerade ett utmärkt val.

Typer av professionella tunga stegar

Varje befälhavare har en uppsättning verktyg som han använder professionellt. För master-builder, en metall trappa som är relevant för proffsen, som är engagerade i inredning av lägenheter, hus på landet och andra lokaler. Trappor används ofta i handeln som hjälper säljare att flytta varor på olika höjder. Vad verkligen göra med hjälp av professionella stege, som kan omvandlas? Vad de gör? Vilka är de sorter? Svaren är enkla.

Stegar för proffs kan användas för olika ändamål:

 • reparera;
 • Construction;
 • tapetsering;
 • Apparat tak;
 • Installation av taket;
 • Måla väggar, etc.

Ett utmärkt alternativ är att köpa en aluminiumstege, eftersom det är olika lång livslängdEtt utmärkt alternativ är att köpa en aluminiumstege, eftersom det är olika lång livslängd

Dessutom är stegar används i det dagliga livet, när du vill byta en glödlampa, få, allt från mellanvåningen eller lagring. Naturligtvis är det inte alla program, stegen krävs i alla fall där du vill att stiga till höjden.

Yrkesverksamma identifiera flera typer av konstruktioner:

 • Transformator.
 • Trappstege.
 • Plattform.
 • Tornet tour.
 • Side design.

Modell tillverkad av stål, aluminium, och kan också kombineras. Efter att ha sett plastpanelen i det område där trappan är säkrade genom färgsättning kan bestämma tillverkningslandet. Till exempel delar av grönt - Leverans från Vitryssland, Red - Storbritannien eller Tyskland.

När du väljer en stege krävs för att inspektera strukturer i öppet tillstånd, är det nödvändigt att undersöka varje element, på grund av trappan beror på tillförlitligheten i säkerhet vid hanteringen.

Sorter av bygg trappor (video)

Bättre att vända sig till en professionell specialist specialitet butik eller företag kommer att berätta vilken version av stegen är idealisk för genomförandet av uppgifter.

Detaljer: Trädgård trappor (foto exempel)

1bae91b108214accad165964e152f63d 2ss4 24uz 8 34ol 34s5 40bc69eca02f891d280382f1fccdd15b 419f12447da62368a8b56131d48484fe 8385taburetilestnitsiistremyankistremyankabekvem 67269