Gips - ett bra sätt att snabbt omvandla den ursprungliga inre rumGips - ett bra sätt att snabbt förändra interiören och origin komnatyGipsokarton - naturlig, låg kostnad, funktionsrik material som du kan göra en skillnad i deras hem. Rikta väggen, ändra utseendet på taket, för att skapa rumsavdelare. Praktiskt taget alla mål "bli vän" med gipsskivor, installation är enkel, han är också, med ett ord, att välja byggmaterial, knappast någon anser inte tanken på gipsskivor.


Fördelar och nackdelar med materialet: hur man arbetar med gipsskivor

LBW material är alltid bra - även i äldre hus där golven inte är så hållbart, kan monteras gips. Han kommer att stärka strukturen, medan i huvudsak det utan att tynga ner det. I detta fall styrkan i gips om inte högst, men fortfarande 12 kg, kommer han att stå och att varje punkt fixering.

Många föredrar att välja gipsskivor för ytbehandling, eftersom de är miljövänliga och säkra för andras hälsaMånga föredrar att välja gipsskivor för ytbehandling, eftersom de är miljövänliga och säkra för andras hälsa

Fördelarna med gipsskivor:

 • Detta miljövänligt material;
 • Flexibel och elastisk;
 • Du kan inte oroa sig för val av efterbehandling - och tapeter och färg, och kakel väl kommer att falla på gips;
 • Bra ljudisolering också garanteras;
 • Materialet är lätt;
 • billig;
 • Installationen är också ingen stor sak;
 • Icke brännbart brandsäkra.

I rättvisans namn bör det nämnas och "cons" material, utan vilken ingen kostnad. Denna jämförs med de andra materialen med lägre hållfasthet. Om du inte följer alla regler för drift kommer det att leda till skador på materialet, kan det leda till sprickor eller chips i hörnen. är det inte tolereras också mycket väl av kraftiga slag, på grund av vilka ett hål kan förekomma. Då - om fasta på den stora massan föremål, kommer byggandet måste stärkas. Om du åta sig att limma gipsskivor måste hålla dem torka helt.


Att undvika sprickor: hur man arbetar med gipsskivor

Installationen av gips i taket eller på väggen, kan du förstå processen, och det är bättre att ta till video tutorials och detaljerade instruktioner.

Först och främst bör det sägas att arbeta med gips behov vid tidpunkten för slutarbetet när de verk som höjer luftfuktigheten i rummet har slutförts.

Men det finns frågor som inte ligger på ytan, men ofta blir problematiskt. En av dem - en spricka i gips. Naturligtvis kan de undvikas.

Scenografi av gips kan vara deras egna händer, det viktigaste - i förväg för att förbereda de nödvändiga material och att studera expertrådScenografi av gips kan vara deras egna händer, det viktigaste - i förväg för att förbereda de nödvändiga material och att studera expertrådFem stora "recept" för att undvika sprickor:

 • Rumstemperaturen när under konstruktion, inte bör vara mindre än plus 15 grader;
 • Undvika att gå arken på rack av fönster- eller dörröppningar - denna installationsprocess är mycket viktig (vid stängning av dörren på väggen finns en dynamisk last, eftersom kan bildas ganska snabbt sprickorna i drywall gemensamma platser);
 • Att skydda de yttre hörnen, använder metallprofiler eller armerat papper;
 • Arken kan inte utsättas för inverkan av hög fuktighet;
 • Kitt och gips måste använda de som rekommenderas av tillverkarna av gips.

Även monteringsriktning av skruvarna har sin egen betydelse. Följ bara instruktionerna i bruksanvisningen, eftersom felaktiga fästelement kommer att leda till spänningar i väggen. En ytterligare och för att stänga sprickor.

Är det möjligt att montera gips lim: arbeta med GCR

Ja, du kan, om ytan av oljefärg under huden smidig. Gips pasta kan appliceras direkt på ett ark av gips. Men bulle lim ska inte falla på fyrarna att innan du appliceras på väggen.

Snabbt fixa gipsskivor väggen eller taket kan med användning av ett speciellt limSnabbt fixa gipsskivor väggen eller taket kan med användning av ett speciellt lim

Till ark fastnat till signalfyrarna, smörja ytan av arket med ett tunt lager, inte mer än en millimeter, speciella mastix. Papparket, om så är nödvändigt, gör en skåra till en dörröppning eller fönsteröppningen.

Men om väggarna är släta, sedan tillämpa fyrarna är inte nödvändigt. Plocka god vidhäftningsblandning med konsistensen av tjock grädde. Använd den på bladet kan vara en tandspackel. Leaf lutar mot väggen, tryck ner regeln, att se till att skarven mellan skivorna minimeras.

Effekt: Hur gipsskivor arbete med händerna för att utföra korrekt

I installationen av GCR, behöver du några elverktyg. Tja, om de redan har i din arsenal, men om inte - kommer att behöva söka. Ta vänner, hyra eller köp.

Innan du börjar installera gips, måste du köpa verktyg och material som kan behövas under reparationsarbetenInnan du börjar installera gips, måste du köpa verktyg och material som kan behövas under reparationsarbeten


Verktyg för gipsskivor arbete:

 • Skruvmejsel - du måste dra åt skruvarna, ofta den körs på batteri, vilket är mycket praktiskt;
 • Håls - oavsett vad du arbetar, tak eller vägg, väggar, överallt är lika väl borrade hålet;
 • Grinder - ger arbete till perfektion.

Men detta elverktyg. Och om vi handverktyg, utan som också räcker inte - för plåtsax, byggnadsglas, bågfil av gips, nivå, tång, hammare, kniv och måttband med lås. Respirator och skyddsglasögon krävs skydda andningsorganen från överhängande byggdamm.

Proffs världen över använder gips som en av de viktigaste dekorativa material. Detta beror på den höga nivå av mångsidighet, kvalitet, enkel tillverkning och användning. Han är billigt och mycket lätt att installeras.

Regler gipsskivor arbete (video)


Att arbeta med sheetrock slipning i praktiken - än vad den mer desto bättre visar det sig. Var noga med att läsa instruktionerna, titta på video tutorials, rådgöra med proffs.

Bra jobbat!