Hittills är mycket rik på olika typer av lim för tapeter intervallet butikerHittills är mycket rik på olika typer av lim för oboevNemalovazhnoe värde tapetsering spelar lim utbudet av butiker. Hittills kan uppmärksamhet köparna ett stort urval av olika bakgrunder för varje som inte passar alla lim. För att inte göra misstag och inte förändrar redan utfört arbete igen, måste du ha en uppfattning om alla olika lim, deras funktioner och fördelar.


Som tapetklister utan lim Tips

Du kan säkert försöka limma tapeter på väggen utan att använda lim, med traditionella metoder och verktyg. När du inte till hands för lim tapeter, men ett akut behov av att lösa problemet med LOSSA vinkel tapet sömmen varians och andra svårigheter, folk går till olika knep.

När du inte till hands för lim tapeter, människor går till olika knep och använda traditionella metoder och medelNär du inte till hands för lim tapeter, människor går till olika knep och använda traditionella metoder och medel

Många har tillgripit användningen av dubbelhäftande tejp, pappersvaror med hjälp av lim, superlim eller ett lim punkt, och koka pasta med potatisstärkelse eller mjöl.

Otvivelaktigt kan dessa medel användas, men jag undrar hur mycket det är nödvändigt att använda en tejp på klistra över tapet ett helt rum? Billigare och enklare att köpa en normal lim för tapeter och använda det ändamål, och inte för att experimentera med en okänd resultat.

Mycket populär bland dessa metoder är användningen av mjöl för att skapa ett lim.

Gör en pasta mjöl för Wallpaper: hemlagad recept

Det antas att det adhesiva beredd med mjölet är en billig och ganska effektivt material för att binda tapeter till vägg. Med hjälp av ett recept av pasta, kan du laga din egen hand lim som inte alls medge köpet innebär.


Pasta, tillagad med sina egna händer, är ett billigt material för limning tapeter på väggarnaPasta, tillagad med sina egna händer, är ett billigt material för limning tapeter på väggarna

Att framställa kompositionen behöver två matskedar mjöl och en liter vatten. Häll ingredienserna och värma dem sjuda i fem minuter, kan du snabbt koka lim. Detta är ett bra ekonomiskt alternativ.

Vi använder PVA lim för tapeter

Innan du bestämmer dig för att limma tapeter på den enkla PVA lim, måste du förstå. Vad är plus och minus har denna möjlighet.

PVA limmet torkar under en lång tid framöver är inte vattenlösligt, vilket manifesteras i komplexitet nedmontering tapeten i framtiden, så det är bäst att använda speciella lim för tapeterPVA limmet torkar under en lång tid framöver är inte vattenlösligt, vilket manifesteras i komplexitet nedmontering tapeten i framtiden, så det är bäst att använda speciella lim för tapeterBland fördelarna med detta val inte kan fördela så många poäng. Den enda fördelen är den höga vidhäftningshållfastheten.

Sedan finns det bara nackdelar:

 • Canvas smort PVA lim inte glider på ytan, så det kommer att bli svårt att anpassa tapeten under limning;
 • Denna limmet torkar mycket lång, även om torkning är ojämna områden;
 • Clay kommer att bidra till att klistra tapeter utan full ytkontakt;
 • Clay dries i framtiden inte är vattenlösligt, vilket manifesteras i komplexitet nedmontering tapeten i framtiden.

På grundval av ovanstående lista, kan vi dra slutsatsen att det är bättre för att klistra tapeter användning speciellt lim som utformats speciellt för detta ändamål.

Vilka typer av lim för tapeter

Det finns tre huvudsakliga typer av lim för tapeter.

nämligen:

 • För lättviktspapperstapet;
 • Tung tapeter;
 • Universal (passar både lätta och tunga typer av tapeter).

Det finns olika typer av lim för tapeter, beroende på vilken typ av tapeter självaDet finns olika typer av lim för tapeter, beroende på vilken typ av tapeter själva

Separat kan du välja en grupp av lim för non-woven tapeter och lim för glasfiber. Alla dessa typer av lim finns både fördelar och nackdelar.

Hur att föda lim för tapeter väl

Limmet säljs i butiker smulig pulverform. För att förbereda det behöver inte ha speciella kunskaper och värderingar. På varje ruta har sin egen lim instruktioner om hur man förbereder en lösning för tapetsering.


lim för tapeter konsistens utspädd bör inte vara flytandelim för tapeter konsistens utspädd bör inte vara flytande

Det är nödvändigt att blanda limmet pulvret med vatten för att lösa upp limmet. Den resulterande konsekvens ska vara tjock och inte vätska.

I form som är färdig lim ska likna en tjock skaka. Späd behovet av att exakt den mängd som krävs för att klistra tapeter. Lådan tillverkaren visar den ungefärliga konsumtion.

Vad är konsumtionen av lim för tapeter 1m2

Limförbrukningen för 1m2 varierar beroende på vilken typ av tapeter kommer att användas för dekoration av rummet. Ju tyngre användning tapeter, desto tjockare bör spädas lim. Det är nödvändigt att veta, eftersom konsumtionen kommer att öka avsevärt.

Man måste komma ihåg att det tyngre använde tapeter, bör tjockare spädas limMan måste komma ihåg att det tyngre använde tapeter, bör tjockare spädas lim


Det är nödvändigt att beräkna i förväg, eftersom det tar limmet inte att föda mer lim än det kan vara bra att hamna inte att kasta bort överskottet. Det är bättre att använda en full utspädning sammansättning och göra mer än att tänka vad man ska göra för mycket.

Hur man beräknar området ett rum för tapetsering

För att avgöra hur mycket som krävs för att klistra tapetklister, är det nödvändigt att veta exakt den totala arealen av lokalerna. För att beräkna området av ett rum, måste du multiplicera omkretsen av rummet på takhöjd. För att beräkna omkretsen av rummet som du behöver för att göra en mätning av längd och bredd av rummet. Den mottagna datan konverteras till meter och resulterande data multipliceras och det resulterande antalet multiplicerat med två.

För att beräkna området av ett rum, måste du multiplicera omkretsen av rummet på takhöjdFör att beräkna området av ett rum, måste du multiplicera omkretsen av rummet på takhöjd

Att veta vad som är den del av rummet, kommer inga problem att ytterligare förvärv av tapeter, lim, socklar och andra material för reparation.

Den optimala klister för tapeter: Specifikationer

Egenskaper och kvalitet limmet påverkar direkt resultatet av den resulterande dekoration.

Lim parametrar för Wallpaper:

 • Motståndskraft mot fukt;
 • Temperaturförändringar;
 • säkerhet;
 • Bindningsstyrka;
 • Resistens mot bakterier och svampar.

Bra för tapetklister måste vara av hög kvalitet och har en positiv egenskaperBra för tapetklister måste vara av hög kvalitet och har en positiv egenskaper

För att undvika fel, måste du veta vad nyanser kan ha detta material.

Att välja en vals för tapetsering

För att applicera limmet på tapeten, använd en pensel eller roller. Idag finns det många olika rullar, som utformats speciellt för detta ändamål.

Med användning av en skumrulle kan likformigt applicera limmet på ytan av tapeter och väggarnaMed användning av en skumrulle kan likformigt applicera limmet på ytan av tapeter och väggarna

Av alla de sorter avger skum rullar med stora luckor.

Recensioner talar om fördelarna med denna modell:

 • Rulla bra blöt lim;
 • Eftersom överskott av bindemedel avlägsnas lätt;
 • Lera är välskött på rullen och inte rinna ner på händerna, huvudet och golvet;
 • Limmet appliceras jämnt på ytan av tapeter och väggarna;
 • Rullen är optimalt lämplig storlek till 20 cm.

Borste för att applicera tapeter att använda och bekvämt. Men det är bättre att välja, det är en personlig preferens för varje master. Båda materialen uppvisar ett gott resultat, kommer viktiga prilovchilis och arbete går snabbt.

Vad lim är bäst att använda för tapeter

Mångfalden av lim på hyllorna i butiken kan stubbe. För tapetsering kan inte använda den första tillgängliga lim, som var praktiskt. Specifikationerna för varje lim är olika. Limmet kan vara olika för de tunga eller lätta tapeter och för vinyl, papper och andra olika typer av tapeter lim används.

  Hittills finns det ett stort sortiment av lim på hyllornaHittills finns det ett stort sortiment av lim på hyllorna

Hittills presenterar uppmärksamhet köpare olika lim. För att göra rätt val, måste du veta om en av dem lite mer.

Universell lim för tapeter

Alla typer av lim för tapeter är indelade i två huvudtyper.

nämligen:

 1. universell;
 2. Special.

Universal lim hålla väggen som lätta och tunga tapetUniversal lim hålla väggen som lätta och tunga tapet

Universell lim är ett lim lösning lämplig för de olika typer av tapeter. Detta kommer att hålla limmet på väggen, både lätta och tunga tapeter, så tunna och tjocka, breda och smala. Lösningen innehåller speciella tillsatser, som inte alltid är en positiv effekt på människors hälsa. Detta lim är mycket dyrare än andra typer, som tillhör en särskild grupp.

Lim för tapeter: ready-mix

Ready lim säljs i hinkar. Denna sammansättning är helt redo att använda den. Före applicering av blandningen blandades och applicerades på tapet klistra.

Ready-mix lim för tapeter är idealisk för non-woven, textil och vinyltapeterReady-mix lim för tapeter är idealisk för non-woven, textil och vinyltapeter

Detta lim är idealisk för användning med icke-vävt, textil, vinyl och glasfiber tapeter.

Lim för tung tapeter

För ett antal tunga tapeter inkluderar non-woven tapet.

kan du välja de fem bästa av alla sorter:

 • Exklusiv -kley för elit non-woven tapet;
 • Metylan-universell lim;
 • Quelyd -kley för non-woven "under målning" tapeter;
 • PUFA - det bästa utbudet av lim för non-woven tapet;
 • Kleo - professionell lim.

Universell bindemedel som är lämpligt för olika typer av tapeter, även för icke-vävdaUniversell bindemedel som är lämpligt för olika typer av tapeter, även för icke-vävda

Limma dessa tapeter kan vara tillräckligt snabbt, att veta hur man använder limmet samtidigt.

Lim för tapeter Cleo: särskilt material

Kleo tapetklister är en torr blandning som skall spädas i vatten för att ge en tjock krämig blandning. Pulvret placeras i påsen och lådan som säkerställer hög integritet och säkerhet. I ett sådant pulverlådan kan lagras utan rädsla för att falla in i en blandning av vatten eller lera.

  Tapetklister Kleo idealisk för limning non-woven tapetTapetklister Kleo idealisk för limning non-woven tapet

För non-woven tapet är det mest bekväma och enkla lim.

Clay Quelyd bakgrundsbild: utmärkande egenskaper

Quelyd lim som lämpar sig för limning någon form av non-woven tapet.

Clay Kilit glider perfekt, vilket gör det möjligt att flytta tapeten att bilda sömmar. Det är bra alternativ för tapetsering målning.

Lim är inte lämplig för limning papperstapet.

Lim för tapeter Kelid: användning av teknik

Kelid hemmabruk är mycket lätt och enkelt. Limmet appliceras direkt på väggen och kräver inte att tillämpa dem på tapeten. Hastighet limning med användning av ett lim är den huvudsakliga fördelen med att använda detta lim.

När limmet stöd Quelyd kan snabbt och enkelt någon pokleit tapeterNär limmet stöd Quelyd kan snabbt och enkelt någon pokleit tapeter

När det är beslutat att ändra bakgrundsbild, kan de tas bort från väggen mycket snabbt och enkelt. Även på väggen kommer det att finnas nary ett spår.

Clay utvecklades i Frankrike och motsvarar GOST. Lösningen för att klistra tapeter förbereder under 10 minuter. Grepp tapeten kommer under två dagar. Förpackning med klister avsedd för 35 kvadratmeter.

Naturlig tapetklister CMC

CMC lim - det kitt som produceras på basis av hög kvalitet bomull massa och är avsedd för limning av alla typer av tapeter. CMC lim är ett vitt eller krämfärgat pulver material. Det används för limning endast tjock tapet.

Naturlig Tapetklister CMC används för limning endast tjock tapetNaturlig Tapetklister CMC används för limning endast tjock tapet

Clay metyl Bakgrund: Funktioner

German adhesiv metyl, avsedd för papperstyper av tapeter. Lim tillagas i tre minuter. Ett utmärkande drag - beredning av klistret inte visas i klumpar. Store förpackning kan vara i två år. Adhesiv består av stärkelse och antisvampmedel.

Metyl lim för papperstyper av tapeterMetyl lim för papperstyper av tapeter

Kvalitet först: Pufas lim tapet

Tapetklister PUFA högkvalitativa skiljer. Lera framställs på basis av stärkelse med tillsats av PVAc emulsion. Lämplig för laminering av textilier, non-woven tapet, liksom glasfiber. Denna miljövänliga material, som inte innehåller några lösningsmedel. Lim är lätt att använda. Den har en hög initial grepp.

Clay Pufas lämplig för laminering av textilier, non-woven tapet och glasfiberClay Pufas lämplig för laminering av textilier, non-woven tapet och glasfiber

Förintelsen - klister tapeter

Om du ska göra reparationsarbetet måste du ha en uppfattning om arbetsmaterialet. Okunnighet av historiska data uttrycks i dokumentärfilmen "The Holocaust -. Lim tapeten" Det är nödvändigt att ha en korrekt uppfattning om vad ett visst ord betyder. Utan att veta exakt är det bättre att inte prata, än mindre köpa. Inte att förväxlas med valet, är det bättre att ta råd konsult i butiken.

Hur att föda lim för tapeter (video)

Lim för tapeter spelar en mycket viktig för genomförandet av limning bakgrundsbild på olika ytor. För att klara tapeten kommer inte att fungera utan att materialet till hands. Det är omöjligt att få den första tillgängliga lim. Lim bör helt passa tapeten köpte. Exakt tapetklister och låt utföra reparationer snabbt och effektivt.