Stil komplettera din heminredning i både klassisk och modern stil, kan du använda en spiraltrappaStil komplettera din heminredning i både klassisk och modern stil, kan du använda en spiraltrappa lestnitsyLyubaya utför inte bara en estetisk funktion, bör det vara bekväma och funktionella. Det är svårt att föreställa sig att i en 2-våningsbyggnad kommer att installeras stege eller en variant av lyftsystem. Utvecklat många bygg alternativ, design trappor, dekoration steg (marschera på kosour halvcirkel). Ja själva och stegar med många originella designlösningar. Den ursprungliga spiraltrappor kan göras för hand, det viktigaste att följa säkerhetsreglerna.


Modern spiraltrappa i huset: typer

Spiraltrappor i en lägenhet eller hus - Slitstark och lätt konstruktion för en stilfull interiör. Det kallas så eftersom den är utformad från rull trappor, som är monterade på den centrala pelaren. De viktigaste utmärkande punktskruv stegar - detta sparar livsrum.

Spiraltrappor är gjorda av metall eller trä, med ett rack i mitten eller på strängen. Som regel blir modellen inte ge risers - deras närvaro gör en spiral stege konstruktion är inte särskilt bekvämt i dagligt bruk.

Den förklarade denna design funktionen först och främst det faktum att bredden på rull trappor i mitten av konstruktionen inte stämmer överens med den mänskliga foten - utan en stigrörelse i en stege strukturen blir ibland bekvämare och inte farliga.

Att välja en spiraltrappa bör baseras på storlek och funktioner i rummet, där det kommer att installerasAtt välja en spiraltrappa bör baseras på storlek och funktioner i rummet, där det kommer att installeras

Konstruktion av trappor kan vara olika, populära följande typer:


 • skruv;
 • halv-spiral;
 • Kvadrat-spiral.

Populär storlek kvadratisk spiraltrappa 1200x1200, runt 120 cm, 140 och 160 cm. Idag kan du köpa färdiga modeller av den inhemska produktionen för trädgården eller flera våningar lägenhet. Montering av trappor svårt, det är så bäst att vända sig till proffs. Om det finns byggkunskaper, den vackra trappan, kan du göra det själv, senare i denna artikel kommer vi att diskutera det.

Hur man gör en spiraltrappa

Gör trappor mycket möjligt om det finns erfarenhet och bygga kompetens. Half-bjälklag kan vara en skruv, om filmen hemma lite. Det är tillförlitlig, skapar bekvämlighet och tar relativt få meter.

Innan du installerar korrekt måste spiraltrappa utformning väljas så att det inte var alltför massiva och lätt, användarvänliga, service.

Valen är många, vissa föredrar beror på den finansiella kapacitet och erfarenhet. Monolitisk utformning bör framför allt multifunktionella, det vill säga för att klara sitt uppdrag. En huvuduppgift spiralmodellen - bekväm härkomst / stigning på en liten film.Tillverka och installera trä spiraltrappa kan vara oberoende, det viktigaste - att tänka i förväg sin design och förbereda material för arbeteTillverka och installera trä spiraltrappa kan vara oberoende, det viktigaste - att tänka i förväg sin design och förbereda material för arbete

Huvudkomponenterna element:

 • mottagning;
 • steget;
 • Räcken.

Kompakt lag spiraltrappa i ett begränsat utrymme kan vara tillverkade av olika träslag. Tillverkningssteg kan beställas på nätet i ett företag eller i en traditionell specialitet butik. Men om har den kompetens, kan du göra dina egna händer. Det är viktigt att välja rätt trä, ek bättre, men om ekonomin inte tillåter det, kan du göra en tall. Fit och gran. Tillverkaren skall ansvara för kvaliteten, ge garantier.

Inuti åtgärder måste vara dimensionerade någonstans 100 mm, i mitten - cirka 200 mm. steglängd, kan beroende på de specifika villkor vara ca 800 mm. Den smalaste punkten på steget bör vara under öppningen rack diameter på inte mindre än 50 mm. På stegen för att vara en plats för räcket. Metallröret (Front) är svetsad till röret fläns med hål 4, till den andra änden av tråden vara närvarande. Höjden av steget bör inte överstiga 250 mm. Sedan de åtgärder som krävs för att fästa kuggskenor. På den breda sidan är fäst en offentlig trekantiga halsduk, det dekoration, dekoration. Räcke är bättre att göra komponenten och rack fäst skenan med speciellt lim. Skydd för spiraltrappor bygga krävs en deposition. Innan arbetet är det viktigt att tänka igenom allting, gör en plan.

Scheme, kan teckning ske i AutoCAD (DWG-format), som kan laddas ner via programmet Torrent. Ett särskilt program kommer att se en modell av en tvärsnitts eliminera fel. Om tillit är inte säkert, är det bättre att köpa färdiga kit, stege, där alla delar som ingår i instruktionen.

Robust spiraltrappa med sina egna händer

Om vardagsrummet eller ett annat rum inte annorlunda film för att rymma marscher, den perfekta lösningen - en smal spiralstruktur med smide. Smidesjärn spiral design ser stor i det inre, om trim är tillverkade av naturliga material. Runda modulära modell som används för lyftning av vinden med en lucka, är att, som en stödjande struktur.

Avsaknaden av en spiraltrappa i det faktum att det inte tillåter att lyfta till den andra våningen i en storskalig möblerAvsaknaden av en spiraltrappa i det faktum att det inte tillåter att lyfta till den andra våningen i en storskalig möbler


Men ger enheten några nackdelar:

 1. Ökningen av spiralstrukturen obehagligt, det finns en risk för skador.
 2. Möbler höja extremt svårt.
 3. Stegen till höger och vänster ben av olika storlekar.

Men inrednings exempel visar att estetiskt utsmyckade trappa ser luftigt och dyra, den perfekta lösningen för att ta design och dekorera. Trots bristerna, behöver spiraltrappor inte förlorar sin relevans och ständigt får positiv feedback, liksom en bok med samma namn, en begåvad författare Etel Uayt.

Spiraltrappor för huset: vridbar design

Tilt Systems - en underart av spiraltrapp design. De är helt eller delvis består av rullmaskiner.

Allt för ett privat hem är perfekt för en semi-förhandlingsbara trappa av träAllt för ett privat hem är perfekt för en semi-förhandlingsbara trappa av trä


Fördela vissa ändringar till enheten i lägenheten eller privata hem:

 • krökt;
 • Semi-förhandlingsbara;
 • En fjärdedel av den omvända;
 • Den böjda.

Tillverka och montera träkonstruktioner cirkulär roterande bäraren företrädesvis längs väggen, men ledstången är bättre att ordna utsidan. I vissa hus kan du se strukturen står utan att fästa på väggen. Minus produktionen av spiraltrappor av denna typ - besväret att gå upp för trapporna ser mycket samma system ganska elegant och estetiskt tilltalande.

Runda trappor: installation

stege montering köpt på Ikea, Kirov och andra städer bör utföras på ett visst sätt.

För att snabbt installera en spiraltrappa i rummet, är det bättre att söka hjälp från yrkesverksammaFör att snabbt installera en spiraltrappa i rummet, är det bättre att söka hjälp från yrkesverksamma

nämligen:

 1. Det första steget är att utföra beräkningar och se till att stegen kommer att falla väl inomhus små öppningar.
 2. Du måste sedan välja plats för huvudaxeln, som är monterad fläns.
 3. Det första steget är fäst vid en golvytan och kommer in i flänsen.
 4. Med hjälp av ett vattenpass nödvändigt att kontrollera vertikalitet.
 5. Den centrala pelare rack du installerar ärmarna. Trappan är installerade i enlighet med de instruktioner som föreslås av tillverkaren.
 6. Stegen är monterad till väggarna hos öppningsskenor eller med hjälp av den övre steget.
 7. Toppmonterade stödstång.
 8. Arrangerade räcken och staket.

Det är viktigt att förstå att i varje fall hem spiraltrappor till 2: a våningen arrangeras baserat på ett antal nyanser. Det är viktigt att ta hänsyn till öppning, höjd, storlek och andra individuella egenskaper. Pragmatisk hantera sig själv om inga kunskaper, är det bättre att vända sig till yrkesverksamma, som måste respekteras tekniska standarder GOST och klipp.

Populära modeller av spiraltrappor: De vanligaste typerna av

4 är känd stegtyp helixstruktur.

De mest populära och efterfrågade idag är spiraltrappan till kilen stegenDe mest populära och efterfrågade idag är spiraltrappan till kilen stegen

De är:

 1. Enkel design med kilformade steg.
 2. Det andra alternativet lagt fram några steg fribärande från mitten av monolitiska stödpelare.
 3. Den har ingen intern referens kolumnen.
 4. Trappa av stål stödstång inuti.

Om den spiralformade strukturen är anordnad som den huvudsakliga slitbanelängden bör inte vara mindre än 900 mm, bör öppningen ha en diameter på 2000 mm. En bred trappa på grund av det faktum att öppningen bör passa inte bara stegen, men stängslet med ledstång runt.

Om utrymmet är otillräckligt, mindre än 100 mm, så komforten kommer att glömmas, handen kan skadas av misstag.

Om spiraltrappan fungerar som ett ytterligare element, såsom en liten, rektangulär, vikning eller gata, den lilla diametern hos öppningen och tillräckligt. Denna utformning av spiraltrappan används ofta för lyft till vindsutrymmet.

Gjutjärn spiraltrappor

Gjutjärn stegar ser mycket imponerande.

Fördelar med gjutjärn trappa som det inte bara är säker och praktisk, men också ser ganska imponerande i det inreFördelar med gjutjärn trappa som det inte bara är säker och praktisk, men också ser ganska imponerande i det inre

Trappor av gjutjärn i århundraden i efterfrågan och har följande fördelar:

 • Tillförlitlighet design;
 • Hållbarhet och säkerhet;
 • Enkel installation;
 • Stort urval av design, färg i din favoritfärg,
 • Beständighet mot temperatur;
 • Om modellen är arrangerad på utsidan, väderskydd;
 • Den fullständiga modulkonstruktion;
 • Klassisk stil, estetik;
 • relevans;
 • Hållbarhet.

Beroende på bländar trappa strukturen kan utformas cirkulärt, triangulärt eller trapetsformat utgångsdynan. De flesta av de komponenter som finns tillgängliga idag trappa gjord av gjutjärn gjutjärn, vissa - gjord av galvaniserat stål. Innovativ färgbeläggningsprocess, finslipat under många år av ansökan, garanterar stabilitet nästan alla typer av yttre påverkan. Elegans, mysterium brett utbud av varianter av prestanda och hållbarhet gör spiraltrappa mest lämpliga för enheten inom eller utanför lägenheten, huset.

Glas konstruktion spiraltrappa

10 år sedan och jag trodde det var inte i mitt huvud, att huset kan sättas matt vit eller transparent glas trappa spiralform design. Numera är det inte längre en nyhet och sällsynthet, eftersom tekniken inte stått stilla, och de erbjuder avancerade människor alltid något innovativt, intressant och pålitlig.

Skruv design - metall med glas SRA mycket sköra vid första anblicken, men detta är en felaktig känsla mycket stark stege till det ökar säkerhetskrav.

Om du väljer att installera ett glas spiraltrappa, medan särskild uppmärksamhet bör ägnas åt kvaliteten och säkerhetenOm du väljer att installera ett glas spiraltrappa, medan särskild uppmärksamhet bör ägnas åt kvaliteten och säkerheten

Men nu hur är det externa data ser glaset elegant och enkelt. Design om hänger i luften. Stair utformning av skruv glas - det är inte tunga och low-end-modeller, som består av en rullmaskin trappor. Konstruktionen är inte komplicerat, steg är kilformade, monterade på stödcirkeln. Emellertid, kan formen av de steg och installationen utföras genom en mängd olika tekniker.

Spiraltrappor av glas anordnas inte bara vertikala ytor, men också ifrån dem, föreställa sig i en lyxig och trend detalj i utrymmena, som i gamla dagar, när strukturen placerades i tornet. Trappor spiralform kan vara inte bara cirkulär, de kan upprepa placeringen av väggarna. I allmänhet, glas stegar är en bra och tillförlitlig lösning för hus i en liten kvadratmeter.

Detta är inte bara en kaskad av glans och mångsidigt anläggning, kommer det också att skapa en känsla av:

 • Sharma;
 • singularitet;
 • Presentabel.

Naturligtvis kan vi inte säga om bekvämlighet och tillförlitlighet under drift.

Pine steg för spiraltrappor

För att skapa en tom enligt de åtgärder som vidtagits barer, som har varit noga ostrogannoj och samlats i påsen så att riktningen av årsringar för att titta åt andra hållet, i det som motsatt riktning.

Allt för en spiraltrappa är det bäst att plocka upp tall steg som kan pågå i flera årAllt för en spiraltrappa är det bäst att plocka upp tall steg som kan pågå i flera år

Då pinnarna:

 • Smörjas med ett speciellt klisterkompositionen;
 • rally;
 • Krusade klämmor eller kilar Wyman.

En spiraltrappa med sina egna händer (video)

När limmet torkar, är crimp bort och lim styrelser är redo för det fortsatta arbetet. Clamp - en ledare i form av en rektangel. Clamp limmas eller upprättat en struktur i vilken det finns en klämkilar till hennes sidor.

Exempel på spiraltrappor (foto)

001 2 003 004 4 6c5d9c4679731e2d3fbe44f3206b5fbe 5 13 124 4205cd83cda1c35b6be65c11e3da6e8f57f20