Gör en stege säker och bekväm, kan du använda den speciella inneslutningenGör en stege säker och bekväm, kan du använda speciella ograzhdeniyaLestnitsa av metall eller trä kan bli en riktigt konstverk tack vare elegant och ovanlig design av stängsel. Moderna kapslingar trappor och plattformar innefattar element såsom ledstänger, horisontell eller lutande del av barriären. När stigande eller fallande på kryssning eller spiraltrappor man vilar och fäst ståndare, fäktning vertikala element, som är installerade räcken ska vara stark. Beroende på strukturen av stängsel ytterligare element kan göras däri eller omvänt, hela konstruktionen kan innefatta endast ledstänger.


Funktionalitet staket för trappor

Enligt statistiken, skador och trauma "förvärvade" på stegen, är ett resultat av olämpligt beteende. Genom ett felaktigt uppträdande under uppstigning eller nedstigning, åldern index, och problem med skor m. P.

Många föredrar att installera räcke som de hjälper till att skydda från fallerMånga föredrar att installera räcke som de hjälper till att skydda från faller

Dessutom förekommer 20% av skador som orsakas av felaktig status stege, dessa inkluderar:

 • Hala skede;
 • Felaktiga dimensioner: bredd, höjd, läge i trappan;
 • Ogiltig beräkning avståndet mellan ståndarna;
 • Bristen på ledstänger;
 • Närvaron av utsprång på staketet och skarpa hörn;
 • Inte tillförlitliga svets et al.

För att skapa maximal säkerhet krävs staket projekt för att skapa de rätta trapphus. Stor hjälp här skulle vara normativa dokumentation som reglerar staketet stege. Bygga ursprungliga trappa räcken med händerna bör ske i enlighet med GOST 25.772.


Korrekt fäktning trappor: GOST 25.772 83

Huvuddokumentet, som reglerar konstruktionen och utnyttjandet av trappan från en metall, kan kallas staten standard 25772 83 act "Inhägnader trappor, terrasser och tak av stål." Enligt detta dokument, trappor design, som har mer än 3 steg, måste ha ett räcke.

Naturligtvis i en privat byggnad med dessa krav inte nödvändigtvis följa. Men i alla fall för dem värt att överväga. Efter stängslet - ett löfte om säkerhet när man går upp och ner för varje individ. Nämnda tillstånds standarden hänvisar till andra faktorer, den viktigaste av vilka visas nedan.

Som regel måste alla stegen inkluderar en tillförlitlig och praktiskt räcke stödSom regel måste alla stegen inkluderar en tillförlitlig och praktiskt räcke stödFör att spara tid, är de grundläggande krav och normer:

 • 900 mm - åtminstone med bredden på stegen.
 • Maximala steg 1 mars - 18 st. Kan göra spännvidder och högre.
 • Höjden av stegen - 160-200 mm.
 • 300 mm - god (optimal) stegbredd.
 • Verklig bredd ledstång stege - 55-85 mm.
 • 900-1200 mm - rätt höjd trappa räcke i huset.
 • Det är möjligt att arrangera en extra handtag, om huset bebos av barn.
 • 100 mm - rekommenderade avståndet mellan ståndarna.
 • 300 mm - gränsen för hängande änden grepp.
 • 150 mm - maximum mellan ståndare.
 • 100 kg - beräknat last.

Det är mycket viktigt att beräkna en rate - en deposition. Detta är ett vanligt krav. Följande artikel ska vara lite närmare titt på komponenter och material stege.

Glas räcken för trappor och andra typer: Bruksanvisning

stege enhet - en viktig process, detta gäller färdiga strukturer i förskole institutioner och industriella stegar och alla andra. Varje design är utrustad med åtminstone en ledstång. Visa ledstång för att bestämma den plats där installationen är gjord.

Valet av formen beror på ledstången från bekvämligheten av användning, komplexitet och pris, samt anläggningsnivå, estetik, stilistisk riktning stege som kan göras i en modern stil, klassisk, olika alternativ.

Stängsel för stege metall kan dekoreras med några bilder. Rekommendationer för användning av var och en i de relevanta dokument och GOST klipp. De mest populära bland material för att tillverka räcken metall och trä.

Snygg och ovanlig ser staket gjorda av glasSnygg och ovanlig ser staket gjorda av glas

Metallbeklädnadselement, som omfattar utformning, kan indelas i följande typer:

 1. wrought. Smidesjärn räcken och ståndare ger möjlighet att trappa räcken i någon stilistisk riktning. Men den mest titta i stora utrymmen som skapats i stil med en klassiker. Trappor, staket smide, hög tillförlitlighet, motståndskraft mot vätskor. Ett bra alternativ för att installera på gatan. En betydande nackdel med sådana barriärer faktiskt nämna sitt pris. Montering smidda räcke genomtänkt vid tidpunkten för att skapa ett projekt och när uppskattningen görs, eftersom de har en solid vikt och kostnad. Till taktila förnimmelser vid kontakt med smides var trevlig, tillverkning räcket är gjord av trä. I extrema fall kan de kombineras. I ett bostadsområde och skolbyggnader, andra byggnader, alla delar, tillbehör, design, stil är viktiga. Även innan driftsättning är det viktigt att testa. Kontroll garantera säkerheten.
 2. stål, som byggmaterial för stängsel, är bra eftersom det inte förlorar sitt ursprungliga utseende, är det inte föremål för rost, hållbara. Exklusiv konstruktion omfattande en ledstång i rostfritt stål, lämpliga offentliga eller bostadshus i art deco-stil eller en modern. I det här fallet är de inte svårt att installera, och deras konfiguration kan lätt ändras.
 3. krom också idealisk för ledstänger. Detta stål, täckt endast med en speciell förening. Chrome struktur ser bra ut, kan du använda för efterbehandling taket, balkonger och andra.
 4. eloxerad aluminium. Vackra metall räcken ofta stängd timmer.
 5. ansökan glas som byggnadsmaterial för stängslet, ger det möjlighet att konstruera, som stänger stegram, inte dölja öppningen. Visuell lätthet - det är det som gör det möjligt att ta ett glas en av de första positionerna i slutstegen. Glas tålig, resistent mot fukt och rost, krävande i vården. Byt glas räcken kan vara plexiglas, liten slant till ett hem där det finns barn. Sådana konstruktioner är säkra.
 6. Konstruktion på andra våningen i trä. Räcke för en trappa av trä gör det möjligt att neutralisera den kalla metallen och göra det bekvämare. Trä räcke universell och ekologiskt titta i ett rum med någon stil, det är en lägenhet eller privata hus. Träkonstruktion är alltid mer bekväm och harmonisk.
 7. PVC inte sällan används för att tillverka räcken. Installera billigt. Räcke Lätt och lätt att tvätta.

Naturligtvis finns det undantag från regeln - trä- och metallstegar utan staket. Det är inte säkert för interna modeller och externa trappor.


Tillbehör till stegar staket

Vertikal, prefabricerade trappor inkluderar metall staket.

Installera stängsel kan vara oberoende, viktigast av allt - i förväg för att förbereda de nödvändiga material och verktygInstallera stängsel kan vara oberoende, viktigast av allt - i förväg för att förbereda de nödvändiga material och verktyg

Den består av:

 • Röret och kopplingselement;
 • Räcken av trä;
 • Fästelement är resistenta till scenen;
 • ihållande hinder;
 • Fäst fyllning;
 • stativ;
 • Stub pipe;
 • kontakt;
 • Fastställande av glas;
 • Anchor fästen och lim.

Komponenter kan vara olika, allt beror på vilken typ av byggelement kan inkludera rep och andra.


A trappa räcken

I ett av villkoren för SNP stegar indikerar att höjden på staket i hemmet konstruktion måste vara - 900 mm. Om bland hushållen har barn, då denna siffra kommer att vara - 1200 mm. Monteringsspel bör inte ge barnet upp på räcket. För detta ändamål avståndet mellan ståndarna måste vara mindre än 10 cm, och mellan dem bör inte vara horisontella delar. Dokumentation ställer ett antal restriktioner och stegar i byggnadsarbetare. Här är inte mindre än 1000 mm höjd räcken.

Dessutom kan en metall staket vara dekorerad med vackra utsmyckningarDessutom kan en metall staket vara dekorerad med vackra utsmyckningar

Genom design typsnittsdesign indelas i:

 1. Solid. Typiskt, skyddande, fast struktur är perfekt för hem med barn.
 2. Prydnads.
 3. Med ståndare.

Den mest intressanta - infall. stege kan också vara lutad mot stegar, trappstegar, på stringers, takläggning taket när det är nödvändigt för att få till röret. Det senare kan fungera som en snö stopp, och i varje fall höjden bestäms genom förordningar eller individuella beräkningar. Dessutom kan försäljningen ses ett stort antal användarvänliga modulkonstruktion. Valet beror på smak, syfte och budget. Den preliminära ritning är bättre att göra i dwg-format.

Hur man gör en trappa räcke

Den sekvens av åtgärder är mycket viktigt.

Innan du installerar rälsen, först måste göra korrekta och exakta beräkningarInnan du installerar rälsen, först måste göra korrekta och exakta beräkningar

Och det är som följer:

 1. För att beräkna antalet ståndare, räcken längd, antal fästelement. Om spiraltrappa till övre rummet, är det nödvändigt att ta hänsyn till avrundning hörnet till ledstången.
 2. Montera ståndare i trappan eller string.
 3. Genom ståndare fäst rake, som är avslutad ledstång. Ledstången kan monteras inte på rälsen.
 4. Rengöring utförs.
 5. Held design, inredning och belysning.

Vad är skydd av stegar (video)

Således är installation av staket för stegar av trä och metall ett viktigt element, som gör det möjligt att förbättra tillförlitligheten, säkerheten och estetisk design.

Detaljer: Staket och trappor (foto exempel)

11 1lestn 1-steklyannyie-ograzhdeniya-i-perila-dlya-lestnits 10lestn 52 131 5021 2111 645.473 426.457