Massivt trä i inredningen ser mycket original, är särskilt väl lämpad för lantlig stilMassivt trä i inredningen ser mycket original, är särskilt väl lämpad för stilen på landet förr i tiden var det beslutat att använda grova kant styrelsen för dekoration av väggar och tak. Denna design har stor spridning i våra dagar. Men för att ersätta kant ombord kom högkvalitativa material. Till exempel för beklädnad av taket lister kan användas och brädan. Också hem tak i ett privat hem, kan du använda parkett.


Massive ombord måste hängas i taket. Före montering design är nödvändigt att beräkna mängden material som krävs och göra en särskild anknytning till styrelserna.

Massivt trä tak: Fördelar och nackdelar

Efterbehandling taklisten kortet har ett antal fördelar och nackdelar. En betydande fördel med dessa material är deras vackra utseende. Tak styrelsen används ofta för att dekorera insidan, lagras i en lantlig stil. Denna kombination ser bra ut, och återskapar atmosfären i mysigt i huset.

Också till plus korten är:

 1. Hög hållfasthet. Trots att tjockleken av de skivor är små, är ett byggmaterial som inte omfattas av deformation.
 2. God värme- och ljudisolering egenskaper.         
 3. Lång livslängd, när den är korrekt operation. Parkett och trall kan vara mer än 20-30 år.
 4. Enkel installation. Installera struktur under kraft även för nybörjare.

Massive ombord kapabel att tjäna många år, utan att kräva noggrann vårdMassive ombord kapabel att tjäna många år, utan att kräva noggrann vård


Nackdelar trätak dekoration:

 • Trä deformeras under inverkan av fukt.
 • Bindemedel kan deformeras under inverkan av låga temperaturer.
 • Komplexiteten i vården. Om du vill tvätta taket är strängt förbjudet att använda rengöringsmedel som kemikalier som ingår i dem kan skada kortet.
 • De höga kostnaderna.

När du väljer en hud, läs noga igenom den information som anges i databladet. Många träslag kan mörkare eller ljusare med tiden. Dessutom är vissa material är inte lämpliga för installation i bostäder.

FÖRHYDA tak trim styrelse

Vad skivor kan fästas i taket? Vid installation av höljet med händerna är bättre att använda konventionell trall. Dess storlek kan variera. Rekommenderas för användning i 100 mm och en bredd av 20 mm tjock board.

Om det i ett privat hem är ingen värme på vinden, innan du fortsätter att installera värmeisoleringsskiktet. Om vindsutrymmet värms, är det nödvändigt att montera den akustiska lagret.

På grund av att de termiska isoleringsegenskaperna hos edged kartong används ofta i pläteringsbadPå grund av att de termiska isoleringsegenskaperna hos edged kartong används ofta i pläteringsbadRubricerar ordningen på träplankor:

 1. Fäst till taket kantade brädor. För fastställande skruvar. Kom ihåg att huven fästen måste placeras strikt linje.
 2. Då måste du bränna taket med hjälp av en blåslampa.
 3. Process virke med en stålborste. Det är nödvändigt att ta bort kolavlagringar.
 4. Täck spiken kortet.
 5. Om du vill göra ett tak "antika", bör du ta bort den mjuka fiberplattor med en mjuk borste. Efter detta förfarande, är stapeln avlägsnas, och bearbetas träbets och lack.

Arkivering tak golv

Dekorativa golv ser mycket bättre än de vanliga brädor eller trall. Dekorera taket i lite mer komplicerat med hjälp av detta material. För att genomföra installationen behöver du dekorativa naglar, starka skruvar, barer avsnitt 30x30 trä socklar och pluggar med en metallhylsa.

Gör plats original och ovanlig förmåga tak brädan, som dessutom har utmärkta estetiska kvaliteter bra ljudisoleringGör plats original och ovanlig förmåga tak brädan, som dessutom har utmärkta estetiska kvaliteter bra ljudisolering

Installationen sker i flera steg:

 • Installera en ångspärr på taket.
 • Fortsätt sedan till byggandet av ramen. För montering läkt du kommer att behöva fästa barer att bottenytan. Används för att fixera ankare med en metallinsats.
 • Vidare monteras efterbehandling golv. Material fixeras med hjälp av prydnads spikar och skruvar.
 • Fäst sockeln i taket med skruvar
 • Platser golvmonterings zashpaklyuyte.

Under installationen av svarvning, se till att de inte sluter tätt mot väggarna, som under inflytande av fukt ram kan utökas. Det är också nödvändigt att säkerställa jämnheten av ramen. För att kontrollera, behöver du en byggmästare nivå.

Hur man fålla takskivan-foder sina egna händer

Om du behöver en vacker och prisvärd trätak, använd planka-våningssäng. Det är billigare parkettgolv, men tydligen ser inte värre. Kom ihåg att för efterbehandling taket rekommenderas att använda reglar gjorda av barrträd, eftersom det är mindre benägna att ruttna.

Ett utmärkt alternativ för dekoration av taket i förortsområden är ett foder. Dessutom behåller det värme mycket välEtt utmärkt alternativ för dekoration av taket i förortsområden är ett foder. Dessutom behåller det värme mycket väl

Innan installationen, måste du rensa basen av taket gips eller annat efterbehandling material. Det rekommenderas också att ta hand om installationen av ånga och vatten proofing.

Installera på taket Fodret är tillverkat i följande ordning:


 1. Först måste du markera taket i lådan.
 2. Följt av en fix profil. Var noga med att anpassa dem. Det är bäst att använda galvaniserade profiler, eftersom de inte deformeras när de utsätts för fukt.
 3. Om taket är inte särskilt smidig, kan du installera den L-formade sockel.
 4. Fäst panelen lådan. Använd självborrande skruvar för att fästa material.

Hur är trädäck på taket i huset

Korrekt installera trädäck på taket alls lätt. Till att börja med måste du rengöra basen av material taket dekoration. Du måste även installera tätskikt.

Till rummet var varmare under gallergolv placeras mineralullTill rummet var varmare under gallergolv placeras mineralull

Om taket överlappningen i huset är av trä, bör det vara obligatoriskt att behandla en antiseptisk lösning. Annars överlappningen kan ruttna, där tak kan kollapsa.

Installation av trädäck sker i flera steg:

 • Av skivor måste bygga ramen. Det bör vara mjuk och fast. För fixering av balken är det önskvärt att använda turbovinty.
 • Skär skivor storlek. Det bör ske mycket noggrant, eftersom styrelsen är mycket bräcklig material.
 • Fäst trädäck på ramen. Fäst tyget med spik.
 • När du ställer in alla paneler, behandla med antiseptisk ombord. Glöm inte att tillämpa färgen.

Gallergolv tak: valet av funktioner och regler

Trall - specifikt material. Vid val av material som krävs för att överväga ett antal nyanser. Först av allt måste du bestämma valet av trä. Stabila plankor är gjorda av furu, lärk och ek.


När det gäller belysningen i rummet med taket för den gallergolv är perfekta små flaskor eller spotlightsNär det gäller belysningen i rummet med taket för den gallergolv är perfekta små flaskor eller spotlights

Furubräder använder oönskade eftersom de har låg fukttålighet och hållbarhet. Det rekommenderas att ge företräde lärk eller ek. Trall gjort från datan trädslag har en fast struktur, och mindre benägna för deformation.

Även när man väljer en styrelse behöver:

 1. Var uppmärksam på tonen i materialet. Träet måste ha en lysande nyans.
 2. Knacka på bordet. Om ringsignalen, trä kvalitet.
 3. Kontrollera tillgänglighet av knutar på ytan. Om du får en stabil plankor klass "Extra", måste de vara helt slät.

Installation av golv i taket (video)

Träplankor - det perfekta materialet för efterbehandling taket. Ett brett utbud av byggmaterial kan du enkelt välja rätt styrelsen. Den mest högkvalitativa material är golv. Det är inte benägna att deformation och ändrar färg över tiden. Dessutom högpresterande ha stabila plankor gjorda av lärk. Om din budget är stram, för plätering är bättre att använda reglar.

Tak styrelser i det inre (foto) 

05f3832da61103orig22-ukladka-doski-pola-laminata-vagonki-potolkov1430000802013-10-02foto-151 668 938 0111775624714334478960499122342balki4