Fix ståndare lätt, så det finns ingen anledning att kontakta de yrkesverksammaFix ståndare lätt, så det finns ingen anledning att kontakta professionella Trappor i moderna privata hem - ett fenomen redan känner till och med nödvändigt, särskilt för flervåningshus. En mängd olika stilar och färger, i detta fall beror helt och hållet på fantasi och önskningar fastighetsägare. Men vackert utseende - inte det viktigaste för installationer trapp. Säkerhet och komfort rörlighet - dessa är de faktorer som inte bör underskattas. Med dessa funktioner ett utmärkt jobb stödpelare, räcken och ståndare.


Hur man installerar ståndarna på trappan: konstruktionsparametrarna

Ståndare är vertikala stöd, som ligger mellan stegen och en ledstång. Dess främsta syfte - att förhindra mänskliga fall, vilket ger en bekväm och säker uppstigning och nedstigning. Dessutom kan ståndarna också fungera som en dekoration, vilket ger en viss höjdpunkt det inre utrymmet.

Sådana stöd kan fästas kstupenkam, stringer (marginaliaen trappor) eller strängen.

När du köper en stege du vill kontrollera, inte hänga om ståndare i spårenNär du köper en stege du vill kontrollera, inte hänga om ståndare i spåren

Framtida stege det var inte bara vacker, men också skilde tillförlitlighet, du måste följa vissa riktlinjer och regler för dess konstruktion:


 • Balusters fästs på två ställen - på räcken och ens någon byggelement;
 • Direkt räcken ska vara lätt att använda,
 • Höjden på räcket rekommenderas att inte mindre än 80 cm, anses vara det bästa alternativet - 90 cm;
 • Montering av bärare bör utföras jämnt, i steg om 10-20 cm (med små barn - ju mindre gapet, desto säkrare).

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt att montera fäst de övre och undre ståndare, att förse dem med maximal styrka. När allt kommer omkring, dessa ställningar tungt lastad.

Tjockleken på stödbenen i det här fallet är inte särskilt viktigt, eftersom det inte påverkar säkerheten i strukturen. Det beror på viljan hos hyresvärden.

Hur att montera trappräcke till trappan: deras sorter

Ståndare kan göras från en mängd olika material - betong, trä, metall, glas, natursten och dekorativa. Stå ut lite stöd på strängen.

Fäst trappräcke på en trätrappa, kan du använda självborrande skruvarFäst trappräcke på en trätrappa, kan du använda självborrande skruvarTänk på de vanligaste typerna av stödben på det material som de är gjorda:

 • Trä ståndare - anses klassiker och är lämpliga för praktiskt taget alla stilistiska utformningen av huset. De är en stor mängd olika alternativ, så att alla kan även de mest krävande ägare hitta ett stödben smak. Fördelarna med ståndare kan tillskrivas det faktum att trä - ett naturligt och miljövänligt material.
 • Ställningar av metall, vanligtvis är ristade element olika konfigurationer och storlekar med olika prydnadsföremål.
 • Glas barer är mycket ovanligt och originellt utseende. Sålunda materialet före användning, eller utsättas för en speciell härdning med användning av triplex, känd för sin styrka.

När uppföra en stege kan inte begränsas av ett enda material, och använda ett fåtal. Huvudsaken är att de inte motsäger varandra och kombineras. Det påverkar också valet av monteringsstöd.

Hur man sätter ståndare på trappan med sina händer: en guide

Valet av metoder för att installera stängsel direkt påverkar typen av stege. Om bär en stege inslag - sträng, då och bifoga ståndare, stringers och om - då de steg och stödbenen i golvet eller de sista stegen.

Förfarandet utföres i installationen av staket följande sekvens:

 • Balusters är placerade vid kanterna;
 • Med rep eller byggnadsnivå bestäms platser där det kommer att finnas ett stöd;
 • Marker eller krita markerade mitten av ståndare;
 • Pågående skär toppar stöd under samma lutning, enligt vilken det finns en trappa.

Innan du installerar balusters värt att titta på utbildning videorInnan du installerar balusters värt att titta på utbildning videor

Om ståndare fast övre sträng eller om det finns några vissa funktioner stege enheter - genomförda skiva botten av stöd.

Det finns tre sätt att montera trappräcke Wood:

 • Med nitar. För detta finns ett litet hål till ett djup av cirka 80 mm i mitten av ståndare. I detta fall är det önskvärt att spetsen var galvaniserade - detta kommer att skydda den från rost. Ytterligare tapp är införd i det resulterande hålet och lämnar den att agera någonstans i 50 mm och fixeras med lim. Borra sedan hål i trappan, och som lim fast stöd.
 • Shkantami. Det börjar med framställningen av öppningarna i sektionerna av ståndare och på trappan speciellt för tapparna, som också är fixerade med ett lim. Sedan börjar installationen av stöd. Efter limmet är helt torr, kan du installera ledstänger.
 • Skruvar - det enklaste alternativet. Huvudsaken är att de är rostfritt. Vertikalstödet, är sidovinkel skruven skruvas så att den utskjutande delen, kan det lätt gå in i en trappstege.

När man arbetar med trä ståndare behöver inte använda spikar, eftersom tiden kan en sådan konstruktion att börja förlora sin stabilitet och vingla. Det är naturligtvis påverka dess säkerhet.

När det gäller glas eller metallstängsel, de är oftast säljs tillsammans med speciella fästen och hål som redan gjorts. Deras installation är inte särskilt komplicerat.

Fäst ståndare till strängen trappor: en algoritm åtgärder

Gör installation av ståndare till bågsträngen med sina egna händer är lätt nog. Det är möjligt att fästa dem i sidled till utsidan med hjälp av pluggar eller dubbar, och kan ställas in från ovan.


Algoritmen i detta fall är enligt följande:

 • Fokuserar på sluttningen av trappan skärs övre och nedre delen av ståndarna;
 • Bestäms genom att hitta stolpar på strängen;
 • Borrade hål för fästelement (för ståndare och på strängen), som sedan är fäst med lim i inneslutningen;
 • Ståndare skruvas in i fören.

För att ställa in ståndare på fören på topp, kan du använda podbalyasennik, som är en trä dostochku med ett spår, överlagras på strängen.

Innan du installerar ståndarna på strängen, bör lägga taggarna där de är belägnaInnan du installerar ståndarna på strängen, bör lägga taggarna där de är belägna

För att fixa podbalyasennik använda skruvar eller PVA. Bredvid anvisad plats insats rack och fäst med skruvar, som måste placeras direkt i pannan och ståndare att vara vinkelrät mot skenan.


Den resulterande utrymmet mellan ståndarna kan vara slutna trim.

När det gäller monterings inläggen på strängen, händer det så här:

 • Gjort särskilda hål i botten av ståndare;
 • Främre skuren till den önskade lutningen;
 • Vidare är baluster klistras dubbar och hål borras i strängen;
 • Sedan extrem ståndare är fäst på strängen med ett lim.

Till trästolpar var mer tillförlitlig och stabil, är det rekommenderat att använda valfri sida montera.

Gör sina egna händer: hur man installerar ståndarna på trappan (video)

Fånga installera ståndare och stödpelare måste förstå att tyngdpunkten bör ligga på styrkan av grundvalarna för alla stängsel. Följer alla regler och rekommenderade inställningar kommer att göra stegen så bekvämt och säkert.