Gränser för tapeter finns i ett brett spektrum, och deras val kommer inte att ge dig stora svårigheterGränser för tapeter finns i ett brett spektrum, och deras val kommer inte att ge dig mycket trudaPomoschi speciella körfält för väggarna är inte svårt att framgångsrikt dekorera rummet, skapar i en bekväm, hemtrevlig atmosfär fullständig. Bakgrund gränsen används för att beskriva och expandera och även minska rummet. Till exempel, om det måste betonas tak, är ett sådant band limmas ovanpå korsningen mellan taket och tapetseras. Om rummet används flera typer av tapeter material, det är med dess hjälp möjligt att enkelt skilja de olika zonerna, vilket skapar en ovanlig atmosfär i det inre.


Vad är den dekorativa gränsen tapeten

Ett sådant element av dekor används för att särskilja mellan väggarna i olika rum i huset. Till exempel, utan det är omöjligt att göra om det finns ett behov av att ta hand om lekplats i barnkammaren. Barns gräns - färgglada och ljusa material med teckningar av din favorit hjältar. Sovrum, vardagsrum eller kök finns många alternativ för ett sådant material, så kommer inte att vara svårt att välja rätt färger.

Barn gränser är mycket vacker, ljus och du kan välja olika mönsterBarn gränser är mycket vacker, ljus och du kan välja olika mönster

Viktiga funktioner i placeringen av trottoaren på väggen:

 1. Den övre delen av väggen. Bandet representeras som en dekorativ kant, vilket skapar ett komfortabelt inne atmosfär.
 2. taket omkrets. Här gränsen är separatorn och resonatorn.
 3. På golvet. Det anses vara en bra sätt att dölja brister tapetsering.

Vissa ägare klistra tapeter gränsen vertikalt. Så det går inte att skilja ett visst område. Ibland sådan tillämpning är nödvändig för att rama in dörrar, fönster eller speglar.


Gränser för tapeter: självhäftande och andra material

Idag är många tillverkare producerar tapeter gränsen identiska bilder, men de har skillnader i storlek och material.

Följande är olika typer av gränser för väggar, som är indelade i:

 1. I storlek. Bredden på trottoaren kan skilja sig väsentligt. Det varierar från några centimeter upp till en meter. Standarden roll passar 5-10 meter material.
 2. I färg. Vissa produkter är fasta, andra ritas också ritningar.
 3. På monterings typ. Det finns självhäftande gränser - är en speciell gränser, som är belagda med ett speciellt lim. I sådana produkter finns en särskild skyddsfilm, så att materialet är lätt att använda även för en nybörjare. När limning andra modeller tillräckligt fukta materialet med vatten (lim appliceras på dem under tillverkning). Andra typer av nödvändig process för detta ändamål lim.
 4. I struktur. Vissa produkter är släta, medan andra har en mängd olika stämpling.
 5. Enligt de externa funktioner. Det finns enkla gränser för tapeter (normalt mönster eller en holografisk bild) samt miniatyrmodeller (spets eller täckt med bladguld).
 6. Efter kategori. För ett särskilt rum (kök eller barn) i huset är den lämpligaste modellen, med lämpliga ritningar.

Förutom de ovan nämnda egenskaperna, kantsten för bakgrundsbilder skiljer sig åt.papper

Se kategorin budgeten, de är lätta att använda. Dock är detta material kortvarig och kan inte tvättas.

Papper gränsar den mest enkla, billiga och lätt limPapper gränsar den mest enkla, billiga och lätt lim

vinyl

Anses vara av högre kvalitet, som lätt rengöras och limmas. Dessa dekorativa föremål kommer att pågå i många år framöver. Denna typ av baguetter rekommenderas för användning i rum med hög föroreningar (kök, badrum eller omklädningsrum). De har en porös kropp som gör väggarna "andas".

akryl

Gränser av detta material är av hög kvalitet och har många positiva egenskaper. Här på ytan av remsan bära speciella akrylemulsion.

Hur man gör en gräns för tapet med dina egna händer

Vissa ägare föredrar att förbereda sig för gränsmuren. Den vanligaste metoden är att använda andra tapeter. Det bör noteras i förväg den önskade bredden linjen och noggrant skära remsor därpå.

Intressant! För att göra en ovanlig gräns tapeter kan du använda en mängd olika skräddarsydda material och dekorativa gips.

Det enklaste sättet att bromsa sina egna händer - för att använda den gamla tapetenDet enklaste sättet att bromsa sina egna händer - för att använda den gamla tapeten

Men det finns en mer kreativ inställning till tillverkningsprocessen trottoaren med sina händer. Om denna produkt bör vara en liten storlek, kan du göra det med bilderna. Detta alternativ är den perfekta lösningen för att dekorera ett barns rum.


De mest lämpliga material för den oberoende skapandet av denna del av väggen är:

 • Vykort eller fragment papp;
 • Textilmaterial, och även en fluorescerande färgad ark av papper;
 • Självhäftande film.

Moderna designers används också för att skapa en ovanlig gränsen tapeter gamla tidskrifter, affischer och covers på gamla skivor. Resultatet kommer att vara helt beroende av fantasi och ansträngning dekoratör.

Hur man limma tapeter gränsen: funktioner i applikationen

Innan limning trottoaren rekommenderas att leta efter brister, är det bättre att se hela bandet. Då måste du ta hand om rengöring av ytan av väggen av damm, så klibbigt blir jämnare.

Borde inte börja klistra gränsen till torrhet tapeter. Själva verket, i motsats till den torra, i det våta materialet i bandet kommer inte att hålla bra.

Innan montering av bårder tapeter rekommenderas att kontrollera hela bandet för felInnan montering av bårder tapeter rekommenderas att kontrollera hela bandet för fel


När du väljer ett lim för denna produkt rekommenderas att ge företräde åt limmet, gjord på grundval av akryl. Eftersom det kan användas utan utspädning med vatten. Plus med ett rör i satsen är en speciell applikator pensel och limmet är mycket motståndskraftig.

Hela processen kan klistra väggarna för tapeter gränsen är lätt. Men du måste ta hand om en helt plan yta. Det rekommenderas också att använda byggnaden nivå. Använd en penna och markera höjden på den nivå du behöver för att montera produkten. Det måste med nödvändighet vara densamma överallt.

Efter det ska du bryta upp rullen i bitar av önskad längd. Då var och en av produkterna står med framsidan nedåt för att applicera limmet. rekommenderas banan vikt i dragspels (när insidan sidan är belagd med ett lim) för att underlätta processen.

Det förblir exakt göra remsan mot väggen smidig och bra. När utjämning är bättre att flytta från mitten av trottoaren mot kanterna. Det är viktigt att se till att duken är helt fast.

Viktigt! Varje remsa trottoaren bör kombineras med den tidigare. I hörnen av dessa produkter nödvändigtvis limmade överlappning.

Klistra in av tapeter gränser (video)

Bakgrund gränsen har i årtionden använts för att dekorera olika rum. Bortsett från det faktum att denna produkt används för att framhäva ett visst område i rummet, med dess hjälp är det möjligt att dölja små defekter av väggarna. Med själv tillverkning av kantsten möjligt att uppnå de mest oväntade dekoralternativ.

Gränser för tapeter (foton)

4ea878114a0f901kitchen-wallpaper-färg6sochetanieoboevvinterere10191c28a0f1f9a4ca4f272e9505cb504a42d8c4d0f93f6bbcc438db0f33875786450-jj6902room4230-extra-654683850-extra-576796082oboynye-bordyury-v-interer