Även den mest enkla design stege kan vackert komplettera det inre av ett rumÄven den mest enkla design stege kan vackert komplettera inredningen komnatyLestnitsa är bara för att kunna för att klättra eller sjunka, men samtidigt, byggande av trappor, liksom former, det finns många alternativ. Att välja den mest optimala varianten av trappan bör vara en kompetent specialist.


Olika utföranden av trappor

Trappor - är inte bara en nödvändighet, men också en originell design, visuella intryck, och i vissa fall kan de även vara ett slags dekoration.

Hittills finns det olika stegar, måste du välja baserat på funktioner och rummets storlekHittills finns det olika stegar, måste du välja baserat på funktioner och rummets storlek

I det här fallet finns det olika typer och konstruktioner av trappor:

 1. Enligt överenskommelse alla trapporna är indelade i flera huvudgrupper - inter, entréer trappor, arbetar stege, samt speciella, in-house, svenska design, tjänar till att designa, etc. Således är trappor tillverkas, beroende på kraven, från trä, metall, kompositmaterial, betong, ofta kombinerade tillsammans material.
 2. Skiljer sig i struktur trappor, kan det vara spiraltrappa odnomarshevaya, mnogomarshevaya, vikbar, cirkulär, eller med mellanliggande svängnings plattformar etc.
 3. Skilja trappor även på strukturen av dess beståndsdelar, kan de vara stängda eller öppen typ, och varierar i form av steg.

Trappor, det finns många olika typer och typer, från enkla konstruktioner till komplexa konstruktioner. Komplexa typer av trappor är bäst att utforma och beräkna speciella verktyg, till exempel arhikad.


Bärande konstruktioner trappor: Allmän beskrivning

För att klara stegen framgångsrikt används och underhålls inte bara din vikt utan också vikten av att flytta människor på det, är det nödvändigt att inte bara för att beräkna lasten, men också för att välja den mest optimala stödstrukturen.

Innan du installerar stegen i rummet, bör du i förväg beräkna den maximala belastningen och att välja rätt designInnan du installerar stegen i rummet, bör du i förväg beräkna den maximala belastningen och att välja rätt design

Olika utformningar av trappor, som i sin tur består av flera huvuddelar: 1. En av de mest tillförlitliga och lättlagerelement hos stegen är stringers är bäraren trålen, på vilken är staplade skede. Det bärande stringer inslag i hennes scen bifogade slut, men efter några års drift, kan stegen lossna och knaka.
 2. Bärande metalliska element - Bolz, de är sammankopplade och stadium är huvudlagerorganet.
 3. Sammanlänkade TRAPPA använda kuddar eller roterande direkt, kan vi säga att platsen är också på sitt sätt, bärande elementen i aggregatet.

Det är fortfarande under uppbyggnad hus eller annat föremål där det är tänkt stege placering, anser vilken form det kommer, och i enlighet med detta, välja vilken typ av stödelement.

modulär trappa utformning: beskrivning och egenskaper

Det råkar vara så att efter huvudkonstruktionsfasen, finns det ett behov av att installera en trappa som leder från en våning till en annan, och inte göra om allt arbete i huset till förmån för trappan, är det bästa alternativet för att installera enheten. Oftast, i detta fall, ett modulsystem, som är sammankopplade av principen om design. De är metalldelar, som består av två element: röret och svetsas därtill en metallplatta, som tjänar till fäststeg. Sammankopplade delar, kan motivera trappan, som bär på scenen, staket och andra konstruktioner, sådana typer av stegar är mest lätt att montera och kräver inga speciella kunskaper och färdigheter.

Populära är modulära design, eftersom de är praktiska och enkla att installeraPopulära är modulära design, eftersom de är praktiska och enkla att installera

Utöver dessa modulära strukturer, det finns andra alternativ:

 1. Landslaget i spiraltrappa - är de metalliska moduler som består av fat, brickor, muttrar och skruvar. Är det bara, först ställa fat och fästas på golvet, det gängade tappen på dubben uppträdda scenen och säkrade mutter och bricka. Den övre delen av pelaren förknippas också överlappningen. En gång installerat räcken.
 2. Trappor på metall kosour - de kan vara av kanal eller I-balk. Och de är gjorda av lätta prefabricerade metall, som också kan samlas in, som konstruktör.

Detta team stege på stöden kan även hämta sina egna händer, med hjälp av nödvändiga instruktioner och diagram. Men innan dess måste du först utveckling i ett projektbolag, och sedan produktionen av bärande element i önskad storlek.

Smart design stege till andra våningen

Med byggandet av tvåvåningshus, är det nödvändigt att göra en stege för att kunna röra sig mellan våningarna. Oftare än inte, i ett privat hem gör trätrappan som leder till andra våningen, som kan vara rak eller med en skivspelare på 90 eller 180 grader, och oftast är ett team av design.

Originella och vackra invändiga utrymmen ser trätrappa till andra våningenOriginella och vackra invändiga utrymmen ser trätrappa till andra våningen

Men innan du sätter stegen kräver noggranna mätningar göras på dem är olika delar:


 • Byggandet av trä trappor, beroende på typ, kan bestå av ett fåtal grundläggande element, stödjer det (stringers, sträng), som redan är monterat stadium, såväl som av de ställen (om någon) och andra element;
 • Mer avancerade trappa kan dessutom utrustas med stigare, ben, och, naturligtvis, räcken av olika kolumner och ståndare.

När alla delar är gjorda bör de levereras till installationsplatsen och att samla, som designer, som förbinder de första bärarelement, och sedan alla andra.

Alla delar är förbundna med hjälp av trälim, skruvar, spikar, etc.

Typer av trappor till konstruktioner och deras beskrivning

Typer av stegar är olika, de kan vara både primära och sekundära. Själva trappa består av lutande marscher, plattformar, staket och räcken. I en stor höghus trappor är byggda i enlighet med reglerna SNIP.

Vy över trappan designers rekommenderar dimensioneras enligt det utrymme där den kommer att monterasVy över trappan designers rekommenderar dimensioneras enligt det utrymme där den kommer att monteras

Det finns andra typer av stegar som byggs i flervåningshus, och inte bara:


 1. Fire flyr måste de uppfylla vissa krav - de måste vara av metall, basmetall av trösklar och stegen i järnrör. Korrekt brandstegen ligger på ett avstånd från varandra i 150-200 meter, och ställa in dem oftast byggnader med en höjd på över 10 meter.
 2. I flervåningshus är oftast installerade armerad betong trappor anslutna till lekplatser, måste de ha både naturlig och artificiell belysning. Höjd, bredd och vinkel, och vissa dimensioner styrs genom att bygga kod snip.
 3. Hjälp trappor är utformade för att kommunicera med någon arbetsplats eller för att lyfta på någon utrustning, de brukar ha ett staket och, om nödvändigt, belysning.

Andra typer av trappor, till exempel trä används flitigt i byggandet av privata hem, stugor, de kan ha olika utföranden - klassisk, spiral, modulär, och även annorlunda och originellt fribärande design.

Optimal utformning av den yttre trappan

Ibland måste man göra en stege utanför huset i förlängningen av sparutrymme eller av andra skäl, till exempel en nödutgång. Denna design kan ibland vara det enda rätta.

Ladder på gatan, som är utformad för att lyfta till andra våningen, bör inte bara praktiskt, men också säkertLadder på gatan, som är utformad för att lyfta till andra våningen, bör inte bara praktiskt, men också säkert

Under byggandet av yttre trappor, bör du överväga kraven för den här typen av trappor, med hänsyn tagen till design.

nämligen:

 1. Garantera säkerheten för rörelsen för att vara tillförlitliga och hållbara, och därför bör vara behörig bindning till byggnaden. De kan vara odnomarshevye halv takt, etc., liksom direkt och svarvning.
 2. De kan vara profilerad, inställd parallellt med fasad, främre, i en vinkel av 90 grader med avseende på fasaden.

Formen på dynan kan vara rektangulär, kvadratisk eller till och med oval. Den enklaste stege av denna typ - det är ingången till huset.

Typer och konstruktion av trappor (video)

På grund av det faktum att den externa trappan så lite som möjligt utsätts för regn, är det bäst att utrusta en baldakin topp, eller till och med göra en helt sluten konstruktion. Denna förbättring gör det möjligt att på ett säkert sätt flytta stegen under dåligt väder, och denna stege kräver inte rengöring av snö på vintern.