veel factoren te overwegen bij het kiezen van een kleine woonkamer designBij de keuze van een kleine woonkamer ontwerp moet rekening houden met veel faktorovVariantov interieur kleine woonkamer kan een groot bedrag, maar om een ​​bepaald idee de moeite waard te kiezen overwegen verschillende nuances, zoals de vorm van de ruimte, de afmetingen, het doel woonkamer, vermoedelijk stijl.


Het interieur van de kleine oppervlakte van de kamer is comfortabel en aantrekkelijk worden gemaakt, als je heel goed proberen. Uiteraard is de grootste moeilijkheid - is een rationeel gebruik van de ruimte, die in het geval van kleine ruimtes tot 15 m2.

Ideeën voor een kleine woonkamer, foto

Het idee van een kleine woonkamer in het appartement moeten in eerste instantie worden toegepast op het papier en het zogenaamde project te maken. Dat het herstel van de lokalen wordt uitgevoerd.

Goede verlichting om visueel te vergroten een kleine zitkamerGoede verlichting om visueel te vergroten een kleine zitkamer

Het plan in fases en in alle omstandigheden getrokken:


 1. In kleine kamers het probleem is altijd hetzelfde en van de noodzaak om te proberen om zich te ontdoen van in de eerste plaats. Zelfs rekening houdend met zulke lelijke functie mag woninginrichting zo te regelen dat hij ten minste 80 centimeter tussen hen. Dit voorkomt rommel en vorm palen.
 2. Het is noodzakelijk om de juiste kleuren te kiezen, en niet alleen voor de muren en het plafond, maar ook voor al het andere. Voor accessoires, meubels en zelfs gordijnen. Het is vermeldenswaard dat hoe meer de glans, de ruimere kamers. Ook in de ruimte aanwezig in het overwegend blanke oppervlak.
 3. De kamer is klein in omvang moet zodanig zijn onderwerpen die de aandacht van de bezoekers zal nemen. Een voorbeeld kan van alles zijn, zoals een aquarium, een open haard, een groot standbeeld en dergelijke.
 4. Het is uitdrukkelijk niet toegestaan ​​de aanwezigheid van weinig licht. Is middels licht, waarbij zowel de hoofd- en aanvullende mogelijk de ruimte visueel te verlengen.
 5. Uitstekende designoplossing de ruimte te vergroten, is een verlaagd plafond te gebruiken met een glanzende afwerking, of met twee of drie niveaus.
 6. In de woonkamer, waarvan de omvang niet meer dan 16m2, is het wenselijk om het midden van het leeg laten. Als decoratie kan er een mini-pad, maar niet tafels en stoelen.
 7. Om ruimte te verhogen, kunt u een hoge spiegel in de hoogte te stellen. In principe zoals spiegels versieren kasten of Opknoping module muur.

Het interieur van een kleine woonkamer

In de afgelopen jaren, ontwerpers liever kleine tot zone in omvang, en het is op deze manier is ideaal voor grotere kamers en het frisse en stijlvolle maken. Bestemmingsplan maakt het mogelijk om de ruimte in verschillende delen op te splitsen zonder omvangrijke binnenwand installeren of helemaal niet. Elk deel van de woonkamer zal worden gebruikt voor het specifieke doel. Zo is het mogelijk om de ruimte in het kantoor en receptie, of de woonkamer en de slaapkamer te verdelen.

Zonering van lokalen - een goed ontwerp methode voor een kleine woonkamerZonering van lokalen - een goed ontwerp methode voor een kleine woonkamer

Om dit te doen, moet je bepaalde regels en richtlijnen te gebruiken: 1. Het is noodzakelijk voor elk deel van de ruimte om verschillende kleuren of tinten van een kleur te gebruiken. De bijzonderheid van deze regel is dat de ruimte visueel zal worden verdeeld in zoveel delen als nodig is. De kleuren moeten perfect te gaan met de algemene interieur en niet in strijd is met de gekozen stijl.
 2. Isolatie zone kan worden gedaan door te wijzen op. Vooral voor deze methode wordt gebruikt spotlights, die bij uitstek geschikt zijn voor elk interieur, worden ze verkocht in een groot bereik en zeer betaalbare prijzen. verlichting apparaten moet compact van formaat, evenals de helderheid van het licht functie selector kiezen.
 3. Een goede keuze voor het scheiden van de kamer op de plafondruimte is om een ​​multi-niveau achtergrondverlichting gebruiken. Zo zal de ruimte verdeeld worden, en tegelijkertijd aantrekkelijk en stijlvol blijven.
 4. Niet bederven de mening van de woonkamer gordijnen. Kan gebruik maken van een verscheidenheid aan weefsels als een laken, en een normale organza. Een kenmerk van een dergelijke afscherming is dat het mogelijk te duwen en eventueel vervangen. Het is vermeldenswaard dat tijdens de dag, bij voorkeur vertrekken de gordijnen half open, zodat er geen verborgen door een spatie.

Ideeën voor een kleine woonkamer

Een zeer veeleisende baan - is om de bekleding van muren en plafonds te trekken in de woonkamer. In een kleine kamer, kunt u een verscheidenheid aan technieken te gebruiken. Bijvoorbeeld, het behang met stroken, zowel verticaal als horizontaal.

Er zijn een aantal aanbevelingen, waarna zal de ruimte aangenaam om naar te kijken en zeer comfortabel:

 1. De kleur van de muren en het plafond moet licht zijn.
 2. Plafonds zijn bij voorkeur bekleed met een glanzend.
 3. De plafondverlichting benadrukken of juist door de verlichting.
 4. Het maken van de muren en het plafond kan zeer verschillend van kleur zijn en moet de voorkeur geven aan het bestemmingsplan door tinten.

Voor de woonkamer is het beter om kleine formaat glossy plafond kiezenVoor de woonkamer is het beter om kleine formaat glossy plafond kiezen

Als de woonkamer is over het plannen van een aantal functies, zoals nissen, projecties en soortgelijke configuratie, moet je niet de nadelen en voordelen van de ruimte te maken. Het maken van een leven in het huis langs het proces is niet eenvoudig. Maar het is noodzakelijk om aandacht te besteden aan het meubilair van ontwerpers, evenals kleine interieur, die in staat is het verbeteren van de kamer en niet verergeren.

Wees niet bang om te experimenteren, omdat een bepaalde keuze van een nieuwe en ongebruikelijke de juiste beslissing kan zijn.

illusie effect

Modern bedrijf voor de productie van meubilair kan duizenden interessante ontwikkelingen, zoals IKEA bieden is een beroemde fabriek die origineel en modern interieur produceert. Nu is het erg in de mode in de kleine woonkamer aan de illusie effect, waardoor het plafond wordt verhoogd en uitgebreid de muren te creëren. Dat glad, zacht en heldere kleuren maakt het mogelijk om de uitbreiding van de ruimte te bereiken, alsmede het gebruik van een glanzend oppervlak.

De uitlijning van objecten in de kamer moet worden gedaan, zodat niemand, zelfs de kleinste accessoire niet interfereert met de perceptie van het interieur.

Ontwerpers worden geadviseerd om niet rommel de ruimte, maar laat hem niet te leeg, dus als een soort die met niet zorgen voor een comfortabele sfeer en een slechte indruk. In dergelijke ruimten moeten gordijnen open, zo goed mogelijk moeten houden wallpapers, die het beeld van de horizon, het bos of de oceaan zal worden gehouden. De grootte van zo'n beeld is het wenselijk om te kiezen groot muur tegenover het raam.

Ontwerp een kleine woonkamer in het interieur (video)


Mogelijkheden zee. Maar het belangrijkste ding is niet om de kamer te overbelasten, niet te veel groen, accessoires, evenals frames, beeldjes en andere soortgelijke posten te zetten.

Veel geluk voor jou!

Ontwerp een kleine woonkamer in het interieur (foto)

gostinaya-spalnya423-letnix-gostinyx-s-nezhnym-dizajnom-20Dizayn-kompaktnoy-gostinoy-09opwindende-apartment-living-interior-decor-apartment-slaapkamerCI-HGRM-vanessa-dina-kroniek-haard-mantel-woon-rooms4x3jpgrendhgtvcom1280960cbff88d6ecc0f892-1024x769Gostinaya18kv78woonkamer-decor-ideas-7liviginroom2002-e1435671960111