Gipsplaten effectief elimineren verdiepingen of onregelmatigheden van de wandenGipsplaten zal effectief elimineren depressies of onregelmatigheden stenPochti iedereen die een renovatie pakt in hun appartement, met uitzicht op het probleem van de ongelijke muren. Inderdaad, hoe kan de toekomst in een mooie kamer op oneffen muren zijn? De meest optimale materiaal voor wanden register om een ​​gewone gipsplaat zijn. Gebruik een kader of niet, hangt af van uw persoonlijke voorkeuren en de oorspronkelijke staat van de muren, dus we zullen kijken en dat is een andere optie.


Aanpassing aan de gipsplaat kozijn: Instructies

Lijn de muur met behulp van gipsplaten vel (FCL), eenvoudig en effectief: voor één vel van gipsplaten kan worden verborgen slechts een paar meter van een betonnen muur. En dit ondanks het feit dat de prijs van gipsplaat vandaag de dag is zeer klein.

Gipsplaat vellen op de muur bevestigen is noodzakelijk om het frame te construeren door middel van gegalvaniseerd profielGipsplaat vellen op de muur bevestigen is noodzakelijk om het frame te construeren door middel van gegalvaniseerd profiel

Er zijn twee manieren om de muur af te stemmen op gipsplaten:

 1. Construct frame, dat gefixeerd GCR;
 2. Gebruik van lijm om de gipsplaten aan de muur bevestigen zonder het gebruik van het karkas.

Merk op dat als je ervoor kiest om het frame te gebruiken, na voltooiing van het werkgebied van uw kamer is gereduceerd tot een paar vierkante meter, als het frame ten minste vijf centimeter van de muur zou nemen.

Hoe maak je een frame te bouwen:


 1. Maak de betonnen muur van de vorige coatings. In het bijzonder, zich te ontdoen van de lagen van gips en oude jassen. Nieuwe grondlaag niet noodzakelijkerwijs toegepast.
 2. Het frame is gebouwd met behulp gegalvaniseerd profiel UD, die kunnen worden gekocht bij alle hardware store. Er moet je speciale pluggen te kopen, met behulp waarvan zal worden vastgesteld frame.
 3. Plaats nu de CD-profielen, de kant met de randen - op de muur, en de achterzijde - naar de kamer. Je kunt ze vast met schroeven.
 4. Het eerste profiel wordt opgeworpen door de wanden en daarop - met een afstand van 6 meter van elkaar.
 5. Gebruik hangers geperforeerd type. Zij zijn de meest betrouwbare voor dit soort werk: nodig alleen om hun U-vorm te buigen, en daarna bij elkaar te houden onder de verticale profielen.

Daarna wordt het frame gemonteerd. Zoals u kunt zien, kan dit worden gedaan en één persoon in te huren de bouw bemanning is niet vereist.

Nu blijft het de meest eenvoudig: bevestig de gipsplaat lakens op het frame. Om dit te doen, moet u gebruik maken van 35 mm schroeven en schroevendraaiers. Schroeven bevestigen bij 15-20 centimeter uit elkaar op de omtrek en de middellijn FCL. Zorg ervoor dat de dop op de schroeven zijn niet uit te steken, anders zal het verder te voorkomen afwerking!

Daarna worden gipsplaten bevestigd en dus de muren zijn uitgelijnd, en kan overgaan tot nabewerking.Uitlijning van de muren met hun handen gipsplaat: frameloze

Als u niet wilt dat aan het frame te installeren of, bijvoorbeeld, heb je te weinig ruimte om de extra ontwerpen verder te verminderen, kunt u de muur frameloze wijze uit te lijnen. Om dit te doen, gewoon vasthouden aan de muren van de FCL met lijm.

Gipsplaten kunnen worden gelijmd aan de wand met een speciale lijm op cementbasisGipsplaten kunnen worden gelijmd aan de wand met een speciale lijm op cementbasis

Hoe de muur gipsplaat uitlijnen zonder kader:

 1. Aan kale betonwand breng een grondlaag;
 2. Langs de omtrek van de wand, deuvelboringen;
 3. Clay moet kopen een speciaal voor reparaties. In het algemeen wordt verkocht in droge vorm en verdund met water.
 4. Reinig het oppervlak van de platen tegen eventuele vuil en stof;
 5. Lijm wordt aangebracht op het oppervlak handfuls vellen. Een afstand tussen een handvol lijm - ongeveer dertig centimeter.
 6. Leg het vel van gipsplaten aan de muur en zet deze vast met schroeven.

Merk op dat de kleefstof in groepen worden toegepast, in plaats van plat is over het oppervlak van de plaat.

Nadat de installatie is voltooid, alvorens verdere werkzaamheden is het noodzakelijk om enige tijd wachten tot de lijm volledig droog is. Droogtijd is geschreven op het etiket zelfklevende capaciteit, en, in de regel niet meer dan twee uur.

Hoe om de uitlijning van de muren te maken in de badkamer tegels onder gipsplaat

Uitlijning van de muren in de badkamer via de gipsplaat wordt ook wel "droog" alignment ( "nat" naar de uitlijning met behulp van gips).

Om de muren in de badkamer af te stemmen, moet u:

 1. Vellen van gipsplaten;
 2. pluggen;
 3. schroeven;
 4. Clay;
 5. Waterbestendige primer;
 6. Putty.

Alvorens de GFC op de wanden in vochtige ruimten, het te verwerken materiaal waterdicht mastikAlvorens de GFC op de wanden in vochtige ruimten, het te verwerken materiaal waterdicht mastik


Het proces is niet veel verschillend van de uitlijning van de muren in een andere ruimte. Het belangrijkste is voorgemonteerd bedrading en zorg ervoor dat ze niet te krijgen op het water, dat kan gebeuren tijdens de reparatiewerkzaamheden.

Ook als gevolg van de toegenomen vocht in de badkamer, gipsplaat na installatie moet worden geprimed met de waterbestendige eigenschappen. Eenmaal kan alleen maar stopverf muren, en je kunt versieren beginnen.

Merk op dat de badkamer is te verkiezen boven frameloze methode van de nivellering wanden te gebruiken, omdat een standaard bad en zo klein. Het frame is zinvol om te bouwen alleen als de badkamer is groot genoeg.

Wat is de uitlijning van gipsplaat hechtmiddel

Aanpassing gipsplaten hechtmiddel genoemd een werkwijze waarbij het frame niet is uitgevoerd, maar gipsplaten zijn gelijmd op de wanden van lijm. Het belangrijkste voordeel van deze methode is dat je een paar vierkante meters van de installatie, wat vooral belangrijk is voor kleine ruimtes, zoals badkamers, toiletten, enz. Kan redden

Om de muren in de badkamer kleine grootte van de kamer af te stemmen wordt aanbevolen om de frameloze gipsplaat installatie methode te gebruikenOm de muren in de badkamer kleine grootte van de kamer af te stemmen wordt aanbevolen om de frameloze gipsplaat installatie methode te gebruiken


Een nadeel van de alignmeerframe zonder wanden is de relatieve complexiteit van de werkwijze: het bouwen van een frame en borgschroeven GCR gemakkelijker dan de pasta elk vel. Bovendien is het frame werkwijze betrouwbaarder zijn.

Het doen van hun eigen handen: de uitlijning van de muren van gipsplaat zonder frame (video)

Afhankelijk van de eigenschappen van de ruimte, kunt u de muur af te stemmen als door een frame, en zonder. Elke methode heeft zijn voordelen en nadelen, dus de keuze van werkwijze moet zeer zorgvuldig worden benaderd. En vergeet niet om veiligheidsmaatregelen in acht nemen: Bij het werken met de lijm, draag altijd rubberen handschoenen en laat het niet in de ogen en wees voorzichtig met de bedrading.

Voorbeelden uitlijning gipsplaten zonder karkas (fotoproces)

2e4fc36fc5909f02257f946b0edfe6b6 19 82059a077ce5512165c8d8878bc7c232 576d8a3d566a4 13006045 1307651686 22012011214 08093329994213 foto12 Gruntovka