Stretch tak komplexa geometriska former kommer att göra din inredning ovanliga anteckningarStretch tak komplexa geometriska former kommer att göra din inredning ovanliga inslag av undertak - unik design, eftersom det kan bidra till att levandegöra de många fantasifulla idéer. Om så önskas kan banan läggas våg. Installation av en sådan konstruktion kommer att genomföras på ett liknande sätt, men det är nödvändigt att korrekt böja och fäst baguette. Om du inte vill använda duken av ovanlig form, är det möjligt att använda en formad tak en nivå.


Undertak våg: löpande funktioner och fördelar

Installation av en sträcka tak våg börjar med en rackmontering. Vid tillverkning av lådor bör användas specialiserade baguetter, som lätt låter sig böjas. montering svårighet är att en sådan struktur är lätt att installera i lokaler med kolumner eller valv.

Det är värt att notera att böljande form av taket är inte lämplig för efterbehandling av små utrymmen. Denna design har en stor storlek, så att den ska användas för efterbehandling av stugan eller kontor med högt i tak.

Effekten av vågorna på spänning taket uppnås genom en speciell ramEffekten av vågorna på spänning taket uppnås genom en speciell ram

Komplex vågig design har flera fördelar:

 1. Originalitet. Detta mål kommer att pryda alla rum, eftersom det ser mycket extraordinär och invecklad.
 2. Höga elasticiteter. Designen inte deformeras under påverkan av krympning av byggnaden.
 3. Lätt att rengöra. Stretch böljande tak inte kräver särskild omsorg. Tillräckligt för att torka av dem med en fuktig trasa.
 4. Varaktigheten period.
 5. Höga draghållfasthet.

Att välja en enkel tak

Om du inte vill använda utarbetad design, kan du installera en konventionell en nivå tak. Installation av en sådan plattform kan utföra även en nybörjare. Mångfalden av färger och texturer av tyger kan du enkelt välja ett lämpligt material. Enkla tak enda nivå kan användas även för en avslutande kök och badrum.


Valet av färger målningar, ägna särskild uppmärksamhet åt det inre av hemmet. Om rummet är i stil med hi-tech, skulle den bästa lösningen vara en duk av ljusa färger. För efterbehandling interiören, kryddat i modern stil eller fusion, är det rekommenderat att använda tyg i pastellfärger.

Ibland är även de mest enkla taket kan dekorera rummet, det viktigaste - det rätta valet av färgerIbland är även de mest enkla taket kan dekorera rummet, det viktigaste - det rätta valet av färger

Det finns 3 typer av PVC-material:

 • Material med matt film. Sådana tyger bör användas på en begränsad budget. Matt film används i allmänhet när en rak tak som fastställts i sovrummet.
 • Satin film. Detta material skimrar vackert pärlvita höjdpunkter. Satin film ser mer imponerande än mattan är dock dyrare. Fördelarna med detta material innefattar hög styrka och hållbarhet.
 • PVC-film glansig struktur. Dessa material har en spegelyta. Blanka tyger som vanligen används för efterbehandling vardagsrummet eller plantskola. Om du väljer att använda detta material, använd endast spotlights.

Komplexiteten för installation av undertak i lägenheten

Vad svårigheterna med installation måste beaktas vid installation av spänn duk? Först av allt måste du vara uppmärksam på höjden av huvudtaket. Om rumshöjd 2-2,5 meter, ställ sedan in komplex konfiguration konstruktion opraktisk. Rummet har högt i tak som lämpligt för att utföra installationen. Men i dessa områden kommer att vara mer tidskrävande process.Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt kvaliteten på väggarna. Inom väggarna i några hus hittar du alla typer av tomhet och slagg. I det här fallet måste du köpa en speciell stag. De ger säker monteringsskena på väggen.

Man bör komma ihåg att taket i en komplex struktur är lämpligt endast i rummet med högt i takMan bör komma ihåg att taket i en komplex struktur är lämpligt endast i rummet med högt i tak

Av komplexiteten i installationen, kan du även:

 1. Behovet av att använda distanser på ett stort område. Om rummets storlek stora, taket täckt med en duk är omöjligt. I detta fall är det nödvändigt att använda en speciell avgränsare.
 2. Behovet för bearbetning av ett rör. För dessa ändamål specifika kant.
 3. Preliminär behandling av beläggningen. Innan du installerar reglar måste nödvändigtvis anpassa taket och eliminera defekter.
 4. Behovet av att installera en plattform för belysning.

Vilken form av undertak bättre idag

Att lämna rummet kan användas inte bara böljande tak. Det finns andra lösningar som kommer att inse de mest vågade idéer. De mest populära multi-level tak. Denna konstruktion ger för installation av målningar på olika höjder i förhållande till basytan. Denna metod för dekoration används för dekoration, i stil med en klassisk eller jugendstil.

Om du vill använda multi-level tak kan ordna dukar i ett kaotiskt sätt. Kombinationen av nivån på övergången och böjning kommer att se mycket imponerande. Du kan också experimentera med färger och konsistens av tyger.

tak flera nivåer, som består av målningar av olika färger också ser mycket imponerandetak flera nivåer, som består av målningar av olika färger också ser mycket imponerande

Dessutom kan taket vara klar i form av:

 • Cone. Denna konstruktion är gjord av tyg duk. Vanligtvis är kon-formad struktur som används om nödvändigt för att säkerställa en smidig övergång mellan kolumnerna till taket.
 • Arch. Denna konstruktion gör det möjligt att öka den visuella utrymme. Välvd ram kan placeras på nästan alla vinklar.
 • Dunes. Denna konstruktion är den svåraste. Vanligtvis tak formad i form av sanddyner, om de vill uppnå spektakulära dekoration av olika belysningsprodukter. Om du väljer att använda denna form av tak, gäller endast glansigt tyg.

Installera dekorativa undertak gipsskivor

Installation av taket för varje siffra görs i samma ordning. Först måste du bestämma nivån på taket. Kom ihåg att det bästa gradienten är 50-60 millimeter. Om du använder infälld belysning, den bästa differential - 100-130 millimeter.

För att utföra installationen på rätt sätt, måste du dra sladden mellan markeringarna otbivochnogo. Det är en tät garn som är impregnerat med en speciell metylenblått. Otbivochnogo draglina behov runt omkretsen av rummet.

Multilevel tak gipsskivor har blivit den mest populära lösningen för att skapa avancerade takkonstruktionerMultilevel tak gipsskivor har blivit den mest populära lösningen för att skapa avancerade takkonstruktioner


Efterföljande montering i figur tak utföres i följande sekvens:

 1. Markera taket med hjälp av en nivå och en markör.
 2. Vidare i taket hål för fästmaterial.
 3. Säkra guiden med hjälp av pluggar.
 4. Säkra galgar. För att göra detta, använd speciella utsvängda pluggar.
 5. Dra nylontråd. Det kommer att hjälpa dig att sätta alla element på samma nivå.
 6. Vika ändarna av suspensionsmediet.
 7. Fäst taket profilen.
 8. Lägg alla nödvändiga kommunikationer.
 9. Obsheyte ram tier gipsskivor.
 10. Förbered en mall för efterbehandling böjda sektioner.
 11. Fäst skenan i taket profilen.
 12. Kapas till individuella lagerprofilelement. De resulterande produkterna för att fixera styrprofilen.
 13. Installera en annan styrprofilen på den nedre kanten av strukturen.
 14. Placera CD-profilen.
 15. Obsheyte gipsskivor konstruktion.
 16. Installera ljus och börja efterbehandling.

Komplexa tak multi-level (video)

Curly tak - den perfekta lösningen för efterbehandling av stora områden. Att upprätta en sådan struktur ensamt kan, med rätt tillverkning svarvning. För att täcka ramen kan du använda nästan alla material, dock är det rekommenderat att ge företräde åt mjukpappersbanor, PVC-paneler eller gipsskivor. Valet av färger och belysning hänvisar till sin egen budget och rummet design.

Exempel på komplexa konstruktioner av undertak (foto)

2urovnev-15585d76e3a6c4 2 4 6 27 36 79skill1 91 01111 33529694