Snabbt omvandla det inre av rummet kommer att hjälpa gips, som lätt kan färgas i önskad färgSnabbt omvandla det inre av rummet kommer att hjälpa gips, som lätt kan färgas i önskade tsvetOtdelka gipsskivor ytor - ett populärt och prisvärt sätt att förädla väggar och tak. Efter installation av gipsskivor till ägarna av hus och lägenheter finns det en fråga om den dekorativa ytfinishen. Målning Gips - en populär metod för ytbeläggning. För att utföra målningen ordentligt, måste du noga förbereda ytan. Alla skeden av det arbete som skall utföras sekventiellt. Proffs kan nämna några effektiva metoder som bidrar till att göra en perfekt yta. Målad GCR ser snygg och vacker.


Förbereda gips målning

Gips yta är plan och slät. Det är därför många människor tror att färgen på det är mycket lätt att tillämpa. Det är dock viktigt att komma ihåg att före målning ytan bör noggrant förberedd.

Kitt på ytan av gips bör tillämpas i flera lager, inte att förglömma att sätta mellan dem en förstärkande nätet.

Innan du börjar måla gips ombeds att rengöra den från smuts och spackel ytaInnan du börjar måla gips ombeds att rengöra den från smuts och spackel yta

Behandla ytan, måste du vara uppmärksam på alla lederna. Om plåstret kommer att tillämpas inte överallt, kommer sömmarna lysa igenom färgen. Efter tätning av fogar på väggen, applicera primer.

Förberedande fas:


 • Priming leder;
 • Installera den förstärkande bandet;
 • Applicering av ett andra skikt av fyllmedel;
 • primer;
 • Slipning.

Slipade ytan bör vara efter den är helt torr. Utför noggrann slipning är nödvändig i en cirkelrörelse. Efter polering kan du använda en extra primer.

Så att måla gips: sätt att måla

Innan målning gips måste noga granska sekvens av åtgärder och verktyg för målning. Det viktigaste verktyget är en roller med ett medium borste. Lång och kort lugg komplicerar arbetet.

Måla ytan av flera olika typer av färger. Observation beläggning bör definieras på förhand.

När du väljer färg för gipsskivor i butiken, rekommenderar experter ägna stor uppmärksamhet åt dess kvalitet och egenskaperNär du väljer färg för gipsskivor i butiken, rekommenderar experter ägna stor uppmärksamhet åt dess kvalitet och egenskaperBeroende på vilken typ av färg yta kan beläggas med en primer omedelbart efter eller vänta tills den är torr. Om du behöver för att tillämpa ett par lager färg, är det viktigt att genomföra skiktning i en strikt ordning. Tillämpningen av färg kan variera beroende på taket eller väggen är täckt.

målningsmetoder:

 • Latexfärg. Det appliceras på våta finish i flera lager. I fallet med det första taket skiktet beläggning måste anbringas i tvärriktningen över taket i den andra, tredje - igen i tvärled.
 • Målning med emalj. Det tillämpas på ett sicksack sätt. Då tunna utstryk över ytan. Därefter applicering av ett andra skikt av remsor. Band bör tillämpas för att överlappa.

Målning till att börja med vinklar. Plats nära butiker och växlar målade med hjälp av penslar. Innan du avslutar noggrant blanda färgen om det är starkt tät - späda lösningsmedel.

Målningen gips: materialval

Typiskt gips yta färgades med vattenbaserade färger. Varje typ av färg har sina egna egenskaper och fördelar. För behandling av ytor i badrum och i köket, är vattenavvisande färg som används.

För att blockera den genomsnittliga djup spricka, använder ofta silikonfärg - det bildar ett skyddande vattenbeständig film.

De mest populära idag är silikonfärg, eftersom det är väl skyddar ytan mot fuktDe mest populära idag är silikonfärg, eftersom det är väl skyddar ytan mot fukt

Valet av färg beror på många faktorer. De vanligaste färgerna för gipsskivor är vattenbaserade och vattenspridning. Det största urvalet av färger ger en vattenbaserade färger.

Typer av färg:


 • silikat;
 • kisel;
 • latex;
 • Vattenlöslig.

Vattenfärger kan inte utsättas för fukt. Vattenbaserade färger har ett brett färgpalett. När du väljer färg är det viktigt att överväga vilken typ av yta som skall beläggas. Gipsskivor färgade akryl beläggning såg fin ursprungligen och därmed förblir praktiskt.

Kan jag måla gips utan fyllmedel

Trots det faktum att ytan av gips - en slät, experter rekommenderar att i förväg belägga det med flera skikt av kitt och primrar. Beklädnads ark utan behandling kommer inte att vara av hög kvalitet. Men det finns fall där andra alternativ bara inte.

Måla gips kan vara oberoende, viktigast av allt - rengör ytan och applicera färgen på rätt sättMåla gips kan vara oberoende, viktigast av allt - rengör ytan och applicera färgen på rätt sätt

Även om gipsskivorna är täckta med spackel, måste de vara beredda för målning.

Förutsättning utbildning primas gips. Det skyddar materialet från nedbrytning, bildandet av svamp och mögel. Primern minskar också absorptionen av gipsskivor.


Fasas färg:

 • Rengöra ytan från smuts och damm.
 • Hantera vägg eller tak-primer
 • Täta fogarna kitt.

Ytan är perfekt, det behöver definitivt proshpaklevat. Betecknade sammansatta ark måste tätas med hjälp av ett förstärkande nät. Efter spacklet ytan måste slipas för att ligga platt lager färg. Alla dessa förfaranden kommer att stärka ytan, kommer att rädda den från undergång. Ytan på gips före målning bör behandlas med en primer finish.

Metoder målning Gips (video)

Idag vanlig typ av ytbehandling är att installera gips ark. Det är en robust material som är lätt att installeras och ger en lång tid under förutsättning att rätt behandling. Gips ytan slät och platt. Många är missvisande om huruvida det är möjligt att täcka gips skönhet utan förberedelser. Det är över, kan du helt enkelt måla gips på toppen, men att lägga en hjälm vackert och tillförlitligt ytan bör noggrant förberedda. Sedan kan du börja måla en silikon, silikat eller vattenbaserad färg.