Primern ytan kan avsevärt minska förbrukningen av efterbehandlingyta primer kan avsevärt minska förbrukningen av efterbehandling primer vägg representerar en speciell vätska lösning som anbringas på väggarna före utförande efterarbete kan primern vara annorlunda sammansättning och färg innan val av en primer för att täcka, är det viktigt att bestämma vad primer appliceras på väggen . I konstruktionen och reparation av primer används ofta för behandling av väggar och tak, innan efterarbete. Den rätta skulle vara att använda en primer på alla områden, för att förhindra uppkomsten av mögel och mjöldagg, för att ge hög kvalitet utseendet på rummet efter reparation.


Primer för tapeten i rummet - för vad det är

Även om rummet är torr, väl ventilerad och mögel svamp visas, är det bättre primas väggen Bakgrund En bra lögn på väggen och höll fast.

Obligatorisk priming väggarna under tapeten bör genomföras inom följande områden:

 • Anläggningar med hög luftfuktighet;
 • Rum med ojämna väggar och väggarna i defekten;
 • Lokaler med otillräcklig ventilation nivå.

Primer bara förbättra synen på rummet efter reparation, så att den kan användas i allt, även i områden med gott skick av väggarna. Egenskaperna hos primern är mycket användbar för väggarna, tränger primer djupt in i det inre strukturen av väggen, att fylla små sprickor i väggar, desinficerar och stärker ytan.

För drift i hög fuktighet med användning av primer med höga absorptionsegenskaperFör drift i hög fuktighet med användning av primer med höga absorptionsegenskaper


primer komponenter ger en starkare kopplingsmaterial surfaced väggar, minska limförbrukningen när tapetsering.

Alla typer av primer för interiör tillverkad av säkra anslutningar och är miljövänliga sammansättning, så det är helt säkert för människors hälsa.

Typer primer för väggar under tapeten

Primer för väggar kan vara av olika kompositioner, liksom grunden för väggarna i rummet, så den viktigaste faktorn i den framgångsrika renovering och dekoration av väggarna, är det rätta valet av primer för en viss typ av väggar i rummet.

De vanligaste typerna av primer för inredningsarbete anges nedan.

alkyd

Alkydgrundfärg kompositionen används för priming av trä och metallväggar, även om under gips har metallnät, dymlingar och överlappning, alkydgrundfärg tillvägagångssätt.Akryl primer rekommenderas att användas för både externa och interna verkAkryl primer rekommenderas att användas för både externa och interna verk

 Akryl primer lämplig bottenväggar av alla typer av väggar, andra än aluminiumytor.

akryl

Om gipsväggar har metall dymlingar, överlappning eller nät, är akryl primer inte lämplig, det oxiderar metallen.

mineral

Kemiska primrar som är lämpliga för varje typ av väggytan, och den största fördelen är de utflytningsegenskaper av cement, som är en del av primern. Speciell primer (Pufas) används allmänt för absolut alla typer av väggytor, dessutom, till en speciell primer skydda väggarna mot fukt, mögel, svampar och olika parasiter som kan bildas under tapeten och väggen. Applicera primer på väggen kan vara en rulle eller pensel.

Vid val av primrar behöver endast styrda ytan basvägg, välja en mer lämplig primer för en särskild yta.

Vilken är den bästa primer för väggar under tapeten

Innan du köper en primer för tapeter, måste du bestämma vilken typ och tillstånd av väggarna i rummet, liksom att veta exakt purpose rum. För rum med hög luftfuktighet och med defekter i väggarna, är det bättre att ta en speciell primer som skyddar mot mögel och mjöldagg manifestationer och formationer av parasiter under tapeten och väggen, riktar särskild primer mindre oegentligheter och täppa till små sprickor i väggen.

Universal priming speciell sammansättning, är det möjligt att prima alla typer av väggar. För normal torrt väl ventilerat utrymme kan du välja akryl primer, som är lämplig för alla typer av andra än metallytor. För att uppnå ett gott skick av väggarna efter tapetsering och god koppling av tapeter på väggen, är det bättre att använda flera typer av sammansättningen av jorden.


Primas väggen flera gånger innan montering din tapet kommer att stanna upp lätt, deras koppling till väggen kommer att bli bättre, väggarna kommer att mest skyddade från effekterna av olika typer av mögel och mjöldagg.

Efter primern är helt torr, kan du börja tapetseringEfter primern är helt torr, kan du börja tapetsering

Gruntuya väggen under tapeter, bör det första skiktet anbringas speciella primer som fyller fina ojämnheter av väggarna och väggarna kommer att skydda ytan från bildandet av parasiter, mögel, svampar.

Efter det första lagret av en speciell primer har torkat, kan nästa lager appliceras primer är bättre akryl:

 • Den torkar snabbt;
 • Lätt att applicera;
 • Praktiskt taget luktfri.

Efter torkning väggar efter priming, kan du börja tapetsering, glöm inte att plocka upp en god och långvarig lim för vissa typer av tapeter.


Primer för tapeter: vad man ska välja

Den specialiserade byggbutiker överflöd val Primers blandningar för olika väggbeläggningar. Både inhemska och utländska tillverkare erbjuder en mycket hög kvalitet och beprövade priming blandning.

Företaget UNIS, inredning, Pufas erbjuder en primer under bakgrundsbild av olika sammansättning:

 • Vätskeblandningen;
 • Pulveriserad blandning.

Vätske primern ligger väl till ytan, inte flaga, inte tvättas bort med vatten efter torkningVätske primern ligger väl till ytan, inte flaga, inte tvättas bort med vatten efter torkning

Priming vätskeblandningen är vanligtvis framställda lösningarna, som kan appliceras direkt på väggen. I vissa fall, är primern vätskan späddes med vatten för att uppnå en sällsynt konsistens. Vid försäljning är en blandning av primer och pulver, som föds upp på egen hand, att välja konsistens som är rätt för en viss yta. Vilken typ av primer på strukturen ut för reparation, lösa har sina egna.

Det är bäst att använda en flytande primer, som redan späds till önskad konsistens.

Gruntuya väggarna med sina egna händer, är det möjligt att använda primers och pulverblandningar som är lätta att ta med till önskad konsistens, som har de nödvändiga attribut till hands, till exempel en hink, vatten, borste, handskar.

Vit grundfärg för tapeter kännetecken

Vit grundfärg är bäst lämpad för priming väggarna under tapeter, döljer det mörka övergångar gips på väggarna, väl kamouflerar fläckar på väggytan och jämnar ut mindre ojämnheter och defekter av väggarna. Vit grundfärg är lämplig för alla typer av tapeter.

Innan ansökan primern är nödvändigt att förbereda de nödvändiga verktygen: sandpapper, pensel, roller, murslevInnan ansökan primern är nödvändigt att förbereda de nödvändiga verktygen: sandpapper, pensel, roller, murslev

De främsta fördelarna med vit grundfärg:

 • Primer passar bra på en vägg;
 • Väggyta ljusare likformigt oberoende av färgomvandling av väggen;
 • Det ger en stark koppling av tapeter till väggytan.

Perfekt vit grundfärg, som kan användas som bakgrundsbild, denna primer Rutas företag. Den finns i olika kapaciteter och har banker i original grå färg, men oroa dig inte och anser att det löpt ut, defekt eller olämpliga. Innan du börjar primade väggen primer behöver ett bra drag, i färd med att tillämpa och torkning på väggen, kommer väggen att bli helt vitt.

Vit grundfärg kan även användas för flytande tapeter, anpassar sin tjock konsistens perfekt små och medelstora skador på väggarna.

Primer för gips under tapeten

Det är nu möjligt att limma tapeter, inte bara på den förberedda väggen, men också på gips, är det idealiskt för dem som ofta gör reparationer och ändra interiören.

På väggar och tak gjorda av gipsskivor kan vara pokleit tapeter strax efter kitt sömmar och yta primer. Som fyllmedel och primer för gipsskivor måste vara vit, annars genom tapeten kan lysa igenom arken gipsskivor, och om de är också vattentät och är oftast blå eller grön, så ju mer kommer att lysa igenom tapeten, lägga tapet mörk ton .

Att pokleit bakgrundsbild på gips, måste du fylla i flera arbetsmoment:

 • Prime med OSB plattor;
 • Fyll leder gipsskivor;
 • Rikta sömmarna;
 • Prime ytan igen.

Det är nödvändigt att vänta på att fullständig torkning av väggen innan du klistrar tapeter eller tapeter inte limmade tät och kommer att hålla.

Primer döljer perfekt fläckar och ojämnheter i väggarna och eliminerar många andra små defekterPrimer döljer perfekt fläckar och ojämnheter i väggarna och eliminerar många andra små defekter

Efter torkning primern på ytan av väggarna kan limmas tapet, lim väl promazyvaya utrymme tapet lederna.

När tapetsering väggarna efter priming Tips

Tapetsering väggarna efter primning är möjlig först efter fullständig torkning av väggen och avdunstning av fukt.

Väggar måste vara helt torr, är den minsta fuktig patchar på väggytan inte tillåtet.

Vilken tid kommer att torka väggen efter att tillämpa en primer blandning beror:

 • Inträngningsdjupet av primern;
 • Lufttemperaturen i rummet;
 • Från väggmaterialets yta;
 • Den typ av tändsatsblandning.

Vit grundfärg fast Rutas perfekt för högkvalitativa utbildning väggar under tapetenVit grundfärg fast Rutas perfekt för högkvalitativa utbildning väggar under tapeten

Ju djupare primern tränger väggen kommer längre väggen torka.

Djup genomträngande primer blandning av torr längre än de andra. Primer för att torka snabbt i miljön får inte vara mindre än 15 grader och högst 35 grader annars torktiden är fördröjd, och i fallet med en övervikt av höga temperaturer i rummet, kommer det att finnas mer och fuktighet.

Material ytan av väggarna, även i sin egen frisättning fukt. I betong, tegel, torkar gipsskivor ytor primer för 6-12 timmar vid en temperatur av 25 grader.

På shpaklevke primern torkar under 4 timmar vid samma temperatur. Snabbmalet torra blandningen under 2-4 timmar. Det snabbaste sättet att torka marken, akrylblandning, och den långsammaste, alkyd.

Hur man väljer rätt primer (video)

Primer torka snabbt på ytan av väggen i rummet kan du slå på värme eller ventilation. Utföra reparationer, bör du alltid ta hänsyn till rekommendationerna från tillverkare av byggmaterial, och sedan utföra arbetet blir lättare, och resultatet kommer att vara bra. Arbeta med primern under tapeter, är det viktigaste att inte rusa processen och att upprätthålla så länge primern har torkat på väggarna.