Ramverket är grunden för gipsskivor fastställande som ska samlas in separat och noggrantRamverket är grunden för gipsskivor fastställande som ska samlas in separat och vnimatelnoDlya utjämning väggar och tak i lägenheter, hus och kontor som används gips. I det här fallet, oavsett hur släta ytan av väggarna: det finns inget behov av att anpassa den. Detta är möjligt eftersom GCR arken är monterade på en speciell ram, och inte på strukturen av ytan. 


Metall och träram för gipsskivor

En basram tjänar för fastsättning av gips ark. Den kan vara gjord av två typer av material - galvaniserad metallprofil eller trä barer. Den senare typen används sällan på grund av egenheter av trä varpen under inflytande av negativa faktorer - fuktighet och temperaturer droppe, den möjliga bildningen av svampar och sönderfallsprocesser.

Metallprofilen resistent mot uppträdandet av olika processer, det används mest för en slaktkropp.

På grund av metallramen för gipsskiveväggar kan installeras inomhusPå grund av metallramen för gipsskiveväggar kan installeras inomhus

Ram för gipsskivor tillåter oss att producera inte bara en plan yta av väggar och tak, utan också att skapa en multi-level sammansättning.

Och även:


 • Kör nisch;
 • Original frågan bakgrundsbelysning;
 • Göm kommunikation;
 • För att konstruera ett flertal hyllor.

Det är viktigt att fästa ramen till golv, väggar och tak. Före installation bör bestämma typen av material av vilket det bildas. För detta ändamål är det värt att överväga att trä barer är inte lämplig för våtrum. Gips bör väljas med vattentät impregnering och korrekt märkta. Metallprofil måste också följa det intyg om kvalitet för en ram eller låda.

Ramprofil för gipsskivor

Metallprofil gjorda av galvaniserad metall, de inte korroderar och är tillräckligt starka. Ramprofil för gipsskivor på väggar, tak eller partitioner kommer att vara det perfekta valet av ytskikt. 

När du väljer en profil för ramen under gipsskivor bör vara uppmärksamma på integriteten och kvaliteten på zinkbeläggningNär du väljer en profil för ramen under gipsskivor bör vara uppmärksamma på integriteten och kvaliteten på zinkbeläggningNär monteringsram använda olika typer av profil:

 • Styrprofiler har en fläns dimensioner från 50 mm till 100 mm, och 40 mm sidoväggar är profilerade för att montera andra delar av slaktkroppen;
 • Taket har dimensionerna 60 mm gånger 27 mm används för ett kadaver takkonstruktioner;
 • Välvda profiler som används för att skapa stativbågarna, vågformerna i konstruktionen av väggar och tak;
 • Taket guide används för att skapa ett undertak ram, dess storlek och bilda standard 27 mm gånger 28 mm;
 • Rack profilen liknar den guide med hög styvhet på grund av de två längsgående spår som appliceras på väggramen;
 • Hörnprofil en intern eller extern för bildandet av urtagningar i ramens hörn, har en lutningsvinkel på 85 grader.

Ramprofilen kräver monteringselementen till basen av taket eller väggarna, är dessa suspensioner monterade. Kopplingselement behövs för att ansluta eller töjningsegenskaper profiler. Alla ramkomponenter är säkrade genom en mängd olika skruvar.

Gör en ram för gipsvägg

GCR är fäst på väggytan anpassningen och dölja kommunikation - rör, ledningar, ventilationssystem. Ram för gipsskivevägg kan tillverkas av profilen av metallen eller trä barer.

För träram materialet bör framställas:

 • Behandla antifungal komposition på varje stapel;
 • Torra alla träelement av ramverket;
 • Ta bort oanvändbara barer med knop, sprickor, materialfel kan bryta in och förstöra ramen;
 • bar storlek ska vara minst 30 mm gånger 50 mm, är gipsskivan rullade runt den breda sidan av stapeln.

Rätt placering av ramen för gipsvägg will hide något fel på dess ytaRätt placering av ramen för gipsvägg will hide något fel på dess yta

Om ram på väggen är gjord av profiler, bör du använda endast väggen rack och styrprofilen. De är speciellt stärkas ytterligare revben styvhet. För tak och golvmonterade skenor som tjänar som en ram för ram. Att vägleda profiler fästa kuggstången i steg om inte mindre än 60 cm.

Mellan kroppen profilen av de tvärgående banorna måste installera minst två i varje steg genom ett förbindelseelement eller krabba genom att rada profilflänsar med skuren från två sidor.

Efter slutförandet av ramaggregatet kan dirigeras kommunikation och isoleringsmaterial i ramkroppen och sy upp väggskivor GCR.


Funktioner skelett bad gipsskivor

Efter avslutad grundläggande reparationer och avsluta badrum VVS turn. ofta installeras under badet så kallade "skärm". För att göra detta, använder olika material eller färdiga skärmar som erbjuds av byggmarknaden. Det är inte alltid möjligt att plocka upp den färdiga produkten önskad storlek, är utgången en tillverkare av skärmen med händerna.

Den används oftast följande ämnen:

 • gips;
 • Cam skivor;
 • Plastpaneler;
 • Brick.

Ram för ett metallbad är mer praktisk utföringsformRam för ett metallbad är mer praktisk utföringsform

Det enklaste är att installera en ram för gipsskivor skärmen. slaktkroppsmaterial kan vara av trä som behandlats med antisvampkompositions barer. Det är lämpligt att använda barer gjorda av lärk, de är inte rädda för fukt och är mycket starka. barer dimensionera behov på minst 40x40 mm, fästelementen är skruvar och metallhörn.


Steg för rackmontering:

 • Markup Applicering med ett lod eller nivå av hörnen i badrummet på golvytan;
 • Preparatet stänger storleken på markup;
 • Förening sågas till storlek stänger via hörnen;
 • Säkring mottagna ramen under badet.

När produktionen av vattenavvisande Gips skärm används. Ramen kan tillverkas av metalliska profiler, med hjälp av kuggstången och styrprofilen. det är därför nödvändigt att fördjupa skenorna ungefärligen 21 - 23 cm, beroende på den ytterligare mantelmaterialet. Antal rack profiler beror på närvaron av ytterligare strukturella element - dörrhyllorna. Det bör lämna tillräckligt enkel tillgång till VVS rör under badrum brott. Av metallprofilen är möjligt att bygga en ytterligare hylla direkt bredvid badrummet, det också FÖRHYDA gipsskivor foder och utför den mest vattenavvisande material - kakel, målning. Rutan under badrummet kan ha flera fack, är denna ram görs i flera lager, vilket skapar ett skåp i badrummet.

Ramkonstruktion för gips (video)

Tillverkning av stommen gipsskivor innebär inga särskilda svårigheter. Det är fullt möjligt att utföra oberoende utan inblandning av specialister med nödvändiga verktyg och grundläggande färdigheter att arbeta med det. Valet av material för ramen är till stor del beroende på installationsplatsen och utformningen av personliga preferenser.