Vocht - een gunstig klimaat voor de groei van schimmelsVocht - een gunstig klimaat voor de groei gribkovGribok op het plafond in de badkamer komt van het feit dat in deze kamer worden gevormd positieve voorwaarden voor de kieming van de ziekteverwekker. Het is niet een plant, een bacterie, een schimmel die is. Dit betekent dat het grootste deel ervan - de wortel van wat verborgen in een betonlaag of finishen. En daar is het te wijten aan overmatig vocht, slechte provetrivaemosti lokalen of schending van de afwerking van de technologie.


Weg met het heel moeilijk. Bijvoorbeeld, als een grote plafond bedekt met een laag van keramische tegels, zelfs de schimmel schoon te maken - het zal opnieuw en snel verschijnen. En dat allemaal omdat van de wortel, dat is mechanisch verwijderen - zal niet werken (tenzij volledig vervangen van de plafondtegels, maar in flatgebouwen is het bijna onmogelijk is).

Schimmel op het plafond in het appartement

Mold - een schimmel spore-vormende. De sporen worden afgezet op de long. Gemakkelijk besmet - het ontstaan ​​van ziektenMold - een schimmel spore-vormende. De sporen worden afgezet op de long. Gemakkelijk besmet - het ontstaan ​​van ziekten

Wat helpt tegen schimmel op het plafond in het appartement? Zeer goede invloed op de behandeling van schimmel bestrijdingsmiddelen. En na de wortel uitgeroeid, is het raadzaam om uit te voeren aanvullende pesticide behandeling die de muur doordringt. Bovenop dit alles is geaard of bedekt met een pleisterlaag. Als de schimmel niets heel snel doet, maar gewoon om gips de plaats van de verspreiding, dan en het zal verschijnen op de top van de liner.

De eenvoudigste manier om te gaan met schimmel - de preventie ervan.

Om dit te doen, wordt elk appartement na de reparatie aanbevolen:


 • handvat bestrijdingsmiddelen plafond (beter voor hen niet zo goedkoop om op te slaan - zeer giftig en onveilig);
 • installeert geforceerde ventilatie, ook in de badkamer, maar beter - en in de keuken, op het balkon (zal werken op te blazen);
 • Jaarlijks onderzoekt alle bekleding van de tekenen van de schimmel.

Schimmel op het plafond in de badkamer: hoe het te bestrijden

Ondanks wat veel mensen denken, schimmel in het appartement heeft bijna niets te maken met de schimmel. Ja, verschijnen ze onder dezelfde omstandigheden, maar met de mal te gaan keer gemakkelijker. Het is vrij eenvoudig te behandelen met een oplossing van bleekwater en scrub grondig met keramische tegels voegen (indien gebruikt). Er is geen "root" bij haar bijna niemand. Er zijn niet meer kiemen, maar ze gaan niet diepwand (maar op pleister - eenvoudig).

Meer mal te stellen om te gaan met kopersulfaat, maar het is een zeer schadelijke stof (bij inademing), maar goedkoop. U kunt als u tijdelijk toe te passen in een appartement niemand is van plan om te blijven. Maar dergelijke "anti-schimmel" behandeling van elke korstmossen zal niet helpen. Top "pest" bal zal echt worden afgeschaft, maar - tijdelijk.

Ook met schimmel kan worden gedaan door: • citroenzuuroplossing;
 • wit;
 • middelen voor het reinigen van sanitaire installaties;
 • waterstofperoxide;
 • azijn (bij voorkeur - ten minste 20 procent concentratie);
 • technische alcohol (gedenatureerd).

Al deze tools zijn zeer effectief zijn, kunnen ze worden gecombineerd of het uitvoeren van de verwerking van een paar keer, het veranderen van de werkzame stof.

plafond verwerking van de schimmel: hoe

Tot het plafond nooit is bedekt met alle schimmels of schimmel, zou moeten zijn in aanbouw of reparatie uit te voeren verwerking van alle pesticiden kamer (niet alleen het plafond), zonder aandacht te besteden aan wat de top wordt geconfronteerd.

Zodra merkte de verduistering in de hoeken van de muren - wanneer de verwerking begint om schimmel niet te spuiten in alle ruimteZodra merkte de verduistering in de hoeken van de muren - wanneer de verwerking begint om schimmel niet te spuiten in alle ruimte

Handling is het beter om de professionals vertrouwen, en alleen als, en je eigen te doen, moet u het observeren van de elementaire regels van de bescherming bij het werken met giftige stoffen.

Wat pesticiden zijn populair als de data types van het werk? Bijvoorbeeld, "Captain America." Vrij goedkoop, maar effectief middel. Het wordt aanbevolen om het plafond drie keer te behandelen, met een periode van 2-3 dagen. Bovenop dit alles is gevuld dispersieverf (u kunt gips en zelfs witten), en pas daarna aangebracht bekledingsmateriaal, of het gipsplaten, kunststof of hout. Ze zijn overigens ook moeten worden behandeld tegen schimmels. Plastic - niet per se. Gipsplaten - alleen als de verwerking ervan niet wordt verzorgd door de fabrikant. Wood (indienen) - als het niet is gelakt, niet mooi en niet gevuld. Trouwens, de laatste benadering zelfs PVA lijmoplossing en gedestilleerd water. Bovenop dit zal moeten worden gelakt. Het toevoegen van een hoogwaardige afwerking van de ventilatie - zorgen te maken over het uiterlijk van de schimmel (zelfs als het was voordat) is niet meer nodig.

Bijzondere aandacht moet worden besteed aan:

 • gewrichten van betonplaten (in prefab woningen);
 • baksteen naden aan het plafond (muren).

Indien nodig, worden deze onderdelen geopend, verwerkt, verzegeld met cementmortel weer. De enige manier om de schimmel te verwijderen.

Tips te hanteren dan het plafond na een lek

Vóór de verwerking verweerde kamer, droge muur. Pas dan beginnen met het verwerken van de muren en het plafondVóór de verwerking verweerde kamer, droge muur. Pas dan beginnen met het verwerken van de muren en het plafond


Als schimmel of schimmel verscheen na de lekkage van de buren boven (of een beschadigde dakbedekking, als het een prive-woning), moeten we eerst het plafond goed drogen. Sluit de betonlaag nat in ieder geval is het echter onmogelijk, omdat het water niet kan verdampen en zal alleen maar leiden tot de groei van de meeste korstmossen.

De krimp wordt uitgevoerd? Niet alleen mechanisch (termofenom blootstelling bij hoge temperatuur), maar het gebruik van chemische reagentia die in contact worden gebracht met water absorberen (hiding).

Lekkage kan optreden als gevolg van mechanische schade aan de stijgbuis. Natuurlijk, in dit geval, moet onmiddellijk worden genomen voor sanitair reparaties. En dan - om deel te nemen in de verwerking van het plafond. Het maakt gebruik van dan het polyacrylaat. Dit is het spul waarvan nu ook het maken van luiers. Dit kleine kristallen die in staat zijn de hoeveelheid water die 10 keer zo groot als de stof zelf absorberen. En terwijl het polyacrylaat in staat is "trekken" water uit het beton. Echter, het proces is niet snel. En dan het plafond van de verwerking uitgevoerd op dezelfde wijze als bij het eenvoudig verwijderen van de schimmel.

Dat wil zeggen dat het noodzakelijk is in geval van overstroming of lekkage:

 • het ruwe plafond volledig drain;
 • Vervang het bekledingsmateriaal;
 • Houd behandeling tegen schimmels hoofdstad muren en plafond (aanbevolen).

Het proces van het plafond in de badkamer schimmel: Ways

Met ontsmettingsmiddelen voor het desinfecteren van schimmelMet ontsmettingsmiddelen voor het desinfecteren van schimmel


Met de schimmel in de badkamer gaan met zeer eenvoudig. In principe, het helpt om zelfs een lichte zeepoplossing. Als we azijnzuur (ongeveer 20 procent concentratie) voeg daarin, zou een dergelijke samenstelling sporen en waarmee schimmel vermenigvuldigt vernietigen. Echter, we moeten bereid zijn dat deze behandelingen moeten verschillende zijn.

Meer "agressieve" en tegelijk doeltreffende optie - verwerking van ammoniak, pas nadat het appartement is de moeite waard een vreselijke stank. Maar aan de schimmel in de komende 3-5 jaar, hebben gewoon geen zorgen te maken.

Ammoniak kan worden vervangen met spiritus (aka - de technische geestessentie). Dat is maar nu krijgen - het is een probleem.

Je moet ook de onverharde weg, die is samengesteld uit bestrijdingsmiddelen te noemen. Ze is eenvoudig - het plafond net whitewash gesloten in verschillende lagen van wat u kunt doen Mount afwerking.

Wanneer u schimmel te verwijderen moet worden herinnerd:

 • Het is noodzakelijk om de oorzaak van het ontstaan ​​(hoge vochtigheid met de temperatuur in de hoeveelheid van meer dan 24 graden, slechte ventilatie) te verwijderen;
 • na verwijdering - blijven profylactische behandeling in ieder geval in de komende 3 maanden;
 • stuwing ook behandeld tegen schimmel en meeldauw.

Schimmel op het plafond in de badkamer om zich te ontdoen (video)

En door de manier waarop, de vorm is altijd het gevolg van een breuk of falen van apparatuur te repareren ventilatie. Indien het plafond van tevoren is behandeld, en in het huis geforceerde ventilatie werkt, ook al is de luchtvochtigheid zo hoog als 80 procent - het zal geen schimmel of schimmel veroorzaken. En meestal het begint te verschijnen op de gewrichten van panelen of tegels. Daarom moeten de voegen meerdere keren behandeld worden per jaar met een alcohol of azijn oplossing.