Tre avsnitt stege idag är ganska populär eftersom det ofta används för hushållsbrukTre avsnitt stege idag är ganska populärt eftersom det används ofta i hushållet tselyahNavernoe har ni flera gånger sett hur lätt hanterade elektriker klättrar en konstig men intressant design, där en del som en pil skjuter mot himlen, eller arbetare i svart -Red jackor står på ett konstigt utseende stege, ändra duken boards. "Och det inte faller ut?" - det är den första tanken. Men då du inser att utformningen av en mycket bekväm, och inte en dålig sak att ha samma i hans bakgård. Men hur gör du välja den lämpligaste modellen för själva stegar eller tillverkare? Försök att förstå den här artikeln.


3-delad stege: när det händer

När en man är trött att falla från objekten staplade ovanpå varandra för att nå det önskade målet, tog det tre stockar, en såg, ett rep stege och uppfann. När han insåg att han inte hade något att fästa stegen, satte han en stege till en annan stege och sköt byggandet av basen. Så jag får steg-stege, vars namn antyder att det tenderar uppåt. Men inte överallt människor kunde få stegen, och det irriterade honom. Jag var tvungen att uppfinna något annat, och denna uppfinning var tre-sektionen stege.

Ladder Triplex - det är för det mesta, den förbättrade modellen av stegen - stege, som förutom de två delarna samman, det finns en annan - den tredje delen, den extra. Avsikten är att använda den för att simulera konstruktionen på något lämpligt sätt.

Att välja ett pålitligt stege i butiken, experter rekommenderar uppmärksamma dess strukturAtt välja ett pålitligt stege i butiken, experter rekommenderar uppmärksamma dess struktur

Men det finns också andra modeller av tre avsnitt stegar. de alla utför en funktion - funktion möjligheten att arbeta på hög höjd. Var och en av de tre sektions stegar används i olika fall, beroende på vilken typ av arbete som du behöver för att utföra.

Tre-delad stege är olika i struktur och namn, enligt följande:


 • Tre-delen hopfällbar trappstege;
 • 3 sektions infällbar stege;
 • 3-delad stege knä

Alla dessa typer av stegar består av tre sektioner med olika siffror i sina steg. Skillnaden mellan dem i strukturen och förfarandet för applicering.

Flip 3 Sektions stege: omfattning

Hemma Triplex fällbara trappor - ett oumbärligt verktyg. Det viktigaste - det är rätt att välja en modell och höjden på trappan. Det är inte nödvändigt att jaga de höga stegparametrarna. De största tre avsnitt hopfällbara stegar är professionella och används främst i företag, arbetar ständigt med höghus.

Fällbar stege 3-avsnitt är olika höjder. Den minsta av dem kan du arbeta på en höjd av cirka 4 meter, medan den högsta - 15 hastighet når en höjd på nästan 11 meter i ovikt formen. Höjden av sektionerna är olika beroende på antalet steg i varje sektion.

Den vanligaste sektions trappa i reparations-byggnadsarbetenDen vanligaste sektions trappa i reparations-byggnadsarbetenTre avsnitt fällbara stegar är: 3x5; 3x6; 3x7; 3H8; 3H9; 3x10; 3h11; 3x12; 3h13; 3h14. Där 3 - är antalet stegsektioner 5, 6, 7, 8, 9, 10, etc. - antalet steg i trappan. Den senaste modellen 3x15 stege bara börjat dyka upp på marknaden. Omfattning tre avsnitt hopfällbara stegar mest skiftande. Denna trappa kommer att vara en pålitlig partner både i hemmiljö, och den rutinerade yrkeskarriär.

Omfattning tre avsnitt hopfällbara stegar:

 • Reparationsarbeten hemma;
 • Byggnadsarbetena på förhöjda objekt;
 • Beskärning, både hemma och på industriföretag;
 • För avverkning i trädgårdar,
 • Vid fullgörandet av sina plikter med allmännyttiga företag;
 • Arbete i lager;
 • Elarbeten;
 • Arbete på olika höjdplan (veranda, steg, trappor)

Att arbeta i hemmiljön bättre förvärva trappsteg med mängden 5-10. När vikta de är inte mer än 2 X meter. Ju högre stegen - det är oersättliga medhjälpare på bygg- och monteringsföretag.

Hur gör 3-sektionen trappstege

För närvarande för att underlätta i drift lestnitsy- tredelad stegar är tillverkade av strängpressade aluminiumprofiler, god kvalitet. Crossbar sektioner eller steg fungerar även från profilerad aluminium. Alla självrespekt tillverkare av aluminiumstegar nödvändigtvis ta hand om säkerheten för dem som kommer att använda det och utrusta scen gummerad kuddar, vilket ger en säker uppstigning och nedstigning

Stege stege ståplatta - en avancerad hushåll stege, använde vi inte så länge sedan. De två nedersta stegsektioner är förbundna med varandra är monterad och fast anslutna kabeln.

Högkvalitativ tredelad stege kan lätt omvandlas i stegar och i LadderHögkvalitativ tredelad stege kan lätt omvandlas i stegar och i Ladder

Den tredje delen är extra, spela rollen av en förstoringshöjd trappan vid behov fästas till en av sektionerna och är fäst på den på en viss höjd. 3-avsnitt förlängning stege, är det mycket bekvämt att köpa. Genom att köpa en stege, får du bara fyra användbara i vardagen saker.

Vad kan förvandla en hopfällbar tredelad universell stege:


 • Duplex trappstege;
 • stege;
 • Tre avsnitt stege - stege;
 • Ladder-plattform.

Således kommer en tredelad trappor vara tillräckligt för att säkra alla typer av arbete på olika höjder.

Från vad gör tredelad trappor, stegar

Den huvudsakliga material av vilka producerar för närvarande tre-sektions trappor, stegar - en aluminiumprofil. Stegar, tillverkade av detta material är lätt att använda. De är lätta, med sina inhemska versioner kan lätt klara av en person. På grund av den lätthet och fällbara kapacitet, de är lätta att transportera från plats till plats. Att lagra dessa stegar inte behöver mycket utrymme.

Särskild uppmärksamhet när man köper en stege bör ägnas åt kvaliteten och material den är tillverkadSärskild uppmärksamhet när man köper en stege bör ägnas åt kvaliteten och material den är tillverkad

Tre avsnitt stege lestnitsy- producera och annorlunda i konsistens och materialkostnader. Men de vanligaste aluminium tredelad hopfällbara stegar.

Trappor av andra material, är det i allmänhet fasta stegar på platser där ett fast jobb på höjden krävs.


Tehsektsionnye fällbara stegar - stegar är tillverkade av:

 • Aluminiumprofiler;
 • trä;
 • stål;
 • Glasfiber.

Det är osannolikt att arbeta i hemmiljö passar trä fällbara trappor eller en stege gjord av stål.

Begreppet en stege infällbar tre sektion och funktioner för dess användning

Andra plats på användningen av stegar, bland gigantrov tar infällbar tre avsnitt stege. Inslag i dess utformning är att stegsektionerna är förbundna med varandra och är justerbara i höjdled med hjälp av speciella kablar. Denna trappa är också känd som en konstruktion.

Ladder infällbar tredelade - är en starkare version av en stege som gör det möjligt att på ett säkert och framgångsrikt arbeta vid mycket höga höjder. infällbar stege lyckad design gör det möjligt att vara mycket högre än trappstegen och därmed gör det möjligt att arbeta på ännu högre höjder.

Med hjälp av en tredelad stege, kan du enkelt utföra reparationsarbeten på hög höjd i ett hus på landetMed hjälp av en tredelad stege, kan du enkelt utföra reparationsarbeten på hög höjd i ett hus på landet

På grund av repen, justerbar höjd av trappan, kan du snabbt och effektivt analysera den och göra den önskade design. Utdragbar sektion i den sista delen av den fasta kroken spärren som utesluter spontan fällbar stege längd. Referens stege rack styrprofilen och är utrustad med inbyggd foder, vilket ger speciell stabilitet.

Omfattningen av tillämpningen av de tre avsnitt infällbara stegar:

 • Byggnadsarbetena på fasader av höga byggnader;
 • På sommarstuga;
 • Lagringsområdena;
 • Boken arkiv.

Infällbar stege som trappor och har också en stor efterfrågan på marknaden för hushållsartiklar.

Tre avsnitt stegar smala ändamål

Ibland finns det situationer när du behöver helt enkelt att klättra högt och snabbt. Ett sådant behov i första hand har brandmän som behöver reagera snabbt, effektivt arbete, och inom loppet av några sekunder för att vara en ouppnåelig höjd. I detta fall hjälp av professionella stege.

Tre avsnitt stege, som regel, är en oumbärlig assistent eldTre avsnitt stege, som regel, är en oumbärlig assistent eld

Tre knä stege är stegen som gör att du på några sekunder och demontera det utan att riskera sina liv för att klättra upp på toppen av henne.

Förväxla inte villkoren. Tre avsnitt stegar inte trehmarshevoy och vad de tre sektions stegar. Denna stege rent professionell och används främst av personer med ett smalt utbud av yrken.

Till exempel:

 • brandmän;
 • Räddningsteam;
 • Verktyg.

Den enda nackdelen med dessa stegar är att de är nästan omöjliga att spridas på egen hand. För att bringa stegen i arbetsläge, minst två personer.

Kriterier för urval av högkvalitativa tredelad trappor

För att ge sig själva eller sina underordnade säker drift på hög höjd är det nödvändigt att kompetent och ansvarsfullt att välja trapporna.

Tre avsnitt stege görs i dag i stort antal, men inte sve producenterna försöker att korrekt säkra stegen hållbarhet och tillförlitlighet.

Den mest relevanta och populära i dag finns tre sektions trappor från Eiffel producentDen mest relevanta och populära i dag finns tre sektions trappor från Eiffel producent

Vi ansvarar tillverkare, till exempel i Krause, trapporna är alltid åtföljs av instruktioner som anger: totalvikt av dem som stiger, teckning, hur man utför installation och montering av metalldelar trappor, vid beräkningen av den tredelade last, om produkten är det första testet gått, om verktyget plattform , om den är utrustad med en stege stabilisator höjd och naturligtvis dess längd.

Bland tillverkarna av tre avsnitt stegar enorm efterfrågan efter inhemska och europroizvoditeli:

 • eifel;
 • Krause;
 • granit;
 • TTX;
 • vira;
 • LRTMP;
 • KRW;
 • Krosper;
 • Sibrteh;
 • svelt;
 • DWG.

Märkning av trappor beror på antalet steg med sektioner och sektionerna själva. Sin prägel på likheten -5309 hundra betyder - en stege tre sektion 9 grader i avsnitt 5310, 5311, etc.

Installera tre knä stege (video)

När du väljer en stege, kom ihåg att innan du gör ett köp, läsa recensioner. För din egen säkerhet måste du också köpa produkten, inte bara vacker, men också stark på kosour.