Stretch tak kan ändra det inre av alla rumStretch tak kan ändra det inre av någon pomescheniyaLyubaya bilder på Internet kan uppmuntra en lekman att ändra form i sin lägenhet. Någonstans är det bara en ny inredning, men någonstans översyn exempel. Alla är ute efter alternativ för billig men hög kvalitet i taket var praktiska, vacker, och dess liv var ganska stor. Dessa vackra tak kan ge tekniken för stretchtyger.


Undertak: vad det är, harakistika konstruktion

Stretch tak kan installeras i ett privat hem i en lägenhet i nästan alla rum. Idag är det mest populärt alternativ till gipskartongkonstruktioner.

Kvalitets tak idag är gjorda av antingen PVC-film eller polyester. Därav namnet - film och tyg.

Enligt vissa rapporter, tillverkning och installation av innertak film tar på nästan 80% marknadsandel på alla upphängningssystem. Och allt eftersom det ser imponerande tak och moderna intressanta idéer kan sätta på ett sådant tak, till exempel tryckning.

Det viktigaste inslaget i ett sådant system - det är vad filmen ska värmas till 60-65 grader, i syfte att sprida ut filmen.

Med hjälp av utskrift kan ordnas i någon stil tak och alla smaker, med hjälp av bilden av en enkel prydnad för konstverkMed hjälp av utskrift kan ordnas i någon stil tak och alla smaker, med hjälp av bilden av en enkel prydnad för konstverk


Hur man installerar

Vad du behöver för att få online-prover av stål dekoration av ditt hem:

 • Kontakta det företag som tillhandahåller tjänster för konstruktion och installation av ett sådant tak (idag har även småstad sådan);
 • Välj färg och design av filmen;
 • Förhandla med masters belysning installationssystemet;
 • Orsak Gager.

Tak typer av sorten, kan du ringa och elegant pärlemor och matt klassiska och ovanliga tak levande färger.

Tyg tak: Beskrivning

Polyester tak, kanske ovanligt för titeln, men detta material är bekant för alla. Det beror på att det görs banderoller och skyltar, banderoller och stora teateraffischer.Tillkomsten av polyesterfibrer har lett till det faktum att vävarna har lärt sig att göra dem mjuka och mycket slitstarkt tyg. Observera att de krav och normer som gäller för tillverkning av stretchtyger, är ganska stränga. Så tveka inte tyget styrka.

På grund av den speciella strukturen i materialet tyg tak är helt säker, eftersom de inte är giftiga, inte brinner, inte luktar, inte bleknaPå grund av den speciella strukturen i materialet tyg tak är helt säker, eftersom de inte är giftiga, inte brinner, inte luktar, inte blekna

Egenskaperna och kännetecknen hos materialet

För älskare av klassikerna och de som ansluter sig till konservativa traditioner i det inre av huset, sömlösa tyg tak är det perfekta alternativetFör älskare av klassikerna och de som ansluter sig till konservativa traditioner i det inre av huset, sömlösa tyg tak är det perfekta alternativet

Polyesterväv har följande egenskaper:

 • Det varar inte;
 • Det är mycket motståndskraftigt mot temperaturförändringar;
 • Dra med baguetter, som är fästa på tak och väggar;
 • Preliminära mätningen krävs inte - bara klippa bort överflödigt tyg.

Tyg tak är sömlösa banor, åtminstone i de vanliga rummen sy kläder som du inte behöver.

Tensioner PVC tak: funktioner

PVC - den så kallade polyvinylkloridfilm, som är mycket tunn plast som är spänd över en ram.


Bland fördelarna med vävnads taket kan nämnas att kompositionen av materialet gör den stark nog att motstå 100 liter vatten per 1 kvadratmeter. Vattnet kan därefter pumpas ut på egen hand, eller ring det företag som har satt i taket, och de kommer att slås samman vatten. Denna metod säkerställer du kvalitets pumpa vatten.

Anmärkningsvärda film tak och en mängd olika färger, nyanser och texturer. Är en klassisk vit matt blev populära och spegelfilm tak, perforerade tak med guld, sparkling, etc.

Den största nackdelen av PVC stretch tak - är rädslan för låga temperaturer. Det vill säga, kommer ingen ytterligare behandling inte ger möjlighet att installera en bana i ett ouppvärmt rum.

Montering av tak (video)

Recensioner av tak: Vad de säger

Många betonar praktiska undertak - om du inte umgås med dem utan farliga experiment tyg kommer att pågå i minst 15 år. Och den skada man kan även barnsliga upptåg. Till exempel, om barnen kasta upp till toppen av leksaken med vassa kanter.


Anmärkning på feedback i forumen följande punkter:

 • Före installation, ta bort den gamla gips från taket, så det inte strö på filmen, vilket är varför vissa defekter kan uppstå;
 • Om du är självinstaller ett tak, ett fel flytta och en murslev eller annat verktyg för att repa duk,
 • Leaf tjocklek tillräcklig för att motstå samma översvämning (men om översvämmade med kokande vatten, inte PVC inte spara).

Stor vikt är fäste för spänningen i nätet.

När installationen av undertak måste följas tyg fästteknikNär installationen av undertak måste följas tyg fästteknik

Metoder för fastsättning av en sträckduk

För att förstå principen om sträckt duk, kan du ihåg vad det ser ut som en trumma, utsträckt på en ram. Banan är fast fixerad längs omkretsen, och därför är ytan som erhålls är mycket smidig och rovnenko.

det kan vara särskilt utformade ramstruktur för undertak:

 • Strikt väggmontering (för filmbanor);
 • Tak-väggmontage.

Baguetter kan vara gjorda av metall (aluminium) och plast.

Fix skriver duk på tre sätt:

 • harpun;
 • kil;
 • Shtapikovym.

Spjut - en flexibel och styv platta med tillräcklig styrka, som är monterad på banan omkrets svetsning och tjänar till dess infästning i baguette. Harpun är lätt införas i profiler. Harpoon monteringssystem är kanske den mest hållbara. Att det ger skydd mot översvämningar.

Kvaliteten på tyget fäst påverkar utseendet och kvaliteten på undertakKvaliteten på tyget fäst påverkar utseendet och kvaliteten på undertak

Installation av undertak

Den första väggen anbringas markeringar. Denna horisontella linje på vilken är monterad profil. Markeringar skall bygga nivå.

Sedan skruvar på markup inställd baguette. Filmbanan är upphängd från bas taket krokar. Därefter rummet där taket är installerad, upphettas till 60-65 grader (värmepistol används för detta).

Vad som händer härnäst:

 • Efter en tid blir filmen elastiska, mjuka, lätta sträckor. Detta är en signal till det faktum att filmen är dags att stärka baguette.
 • Filmbanan sträcks och spatel harpun systemet införes i profilen.
 • När spjutet har svalnat, är det rätas inuti baguette erhålla fast förbindning.
 • Rummet kyls ned till rumstemperatur, varefter filmen krymper och spända. Vid denna tid, duken helt räta, och ytan blir slät.
 • Kulmen blir installationen av dekorativa lister. Det gör det möjligt att dölja slitsar mellan väggarna och baguette. Profilläkt fästs med speciella tänder som finns på båda fästen. Denna dekorativa element av samma material som harpun, säljs de tillsammans.

Stretch tak: arbete med en baguette (video)

Som monteringssystem inte innebära ytterligare klämmor - inget lim behövs. Om du ska installera belysningen omedelbart köpa en speciell ring, som skyddar filmen från att smälta.

Hur man kombinerar gipsväggen och undertak

Ofta finns frågor om det är möjligt installation av gips i ett rum med undertak. I princip gör det möjligt har dock arbetet med att vara mycket försiktig.

Med gips kan planlagd utrymmet i rummetMed gips kan planlagd utrymmet i rummet

Bryta undertaket inte kan. Eftersom installation av gipskartongkonstruktioner problematiska - utan att fästa det är sällan tillförlitliga. Din uppgift - att ge upp infästning i taket. Detta kan vara, till exempel, en förlängning av skumblocken.

Annan utföringsform, i stället för gipsbruk cam brädor. De är billigare block och tegel.

Miljövänliga spänntak

Idag är det möjligt att överge plast och alla onaturliga. Maximal utvisa kemi och syntetmaterial från sina hem, även om de är säkra. Här undertaket kallas sådana oacceptabla alternativ för hemmet. Åtminstone de som gör allt med prefixet "eko".

Varken filmen eller tyget är inte miljövänliga, men:

 • De är inte klädda skadliga ämnen även när uppvärmd;
 • Kvalitativ film ofarliga, takmonterad och barn, och denna möjlighet kontrolleras av tillverkaren och tillsynsmyndigheter;
 • Skador från sådant material ett minimum, inte mer än närvaron i garderoben av syntetiska kläder.

I vår tid av snabb utveckling av ny teknik i första hand står som en naturlig miljö och bostäder. Stretch tak inte utgöra en risk för sina ägareI vår tid av snabb utveckling av ny teknik i första hand står som en naturlig miljö och bostäder. Stretch tak inte utgöra en risk för sina ägare

Det finns dock en varning - marknaden är och vårdslös säljare som säljer sträckt duk tveksamt produktion. De skiljer sig inte bara låg tillförlitlighet, men också en karakteristisk lukt, vilket inte är en eller två dagar efter installationen av satelliten kommer att vara i ditt hem.

Problem kan uppstå när själv installation. Inte bara används spatlar och knivar, lister och profiler och även en värmepistol. Enligt reglerna, medan vapnet ut ur rummet ägare och husdjur, liksom pågår blommor. 

I många frågor drag strukturer är helt enkelt oersättliga. Till exempel finns ingen annan taket inte så romantiskt, anbud och utsökt, som en genomskinlig stretch.

Men möjligheten att tillämpa en fotografisk fortfarande ökade populariteten av tak. Nu tak kan fortsätta utformningen idén av rummet. Till exempel ofta i vardagsrummet i öster, japansk stil, en spänning tak skildra känslig Sakura. Överblick över vad jag ska säga, imponerande.

Stretch tak - tidens tecken, ett attribut av många moderna lägenheter. Stark och hållbar duk, installationen enkel och snabb, och fungera som ett tak, kommer du att vara mer än ett dussin år.

Stretch tak i vardagsrummet: idéer och designalternativ (video)

Lyckat val och snabb reparation!

Design av tak (foto)

8 12-e1413426188235 876 900zoom-e1411008096730 1454n7-e1410925477140 53323dfb94-e1413426243900 96505af99effe74b027f3d5a567b176e 487410278751308902467737614691n 1021484b01f4de5a 1383333