Målning är en av de vanligaste metoderna för registrering av takytanMålning är en av de vanligaste metoderna för att behandla overhead poverhnostiNaryadu med moderna vägar taket dekoration i huset förblir målning en av de vanligaste metoderna för registrering av takytan. Detta är ett ganska sparsam typ av efterbehandling, men det kräver ett ansvarsfullt förhållningssätt till alla skeden. Ideal målade taket kommer att ha en plan yta, utan fläckar och ränder. Reparationer, är det viktigt att veta vilka typer av verktyg att använda är bäst, vad färg att välja, hur man förbereder ytan för målning.


Moderna metoder för målning tak

Det moderna sättet att måla innebär användning av vattenbaserad färg, vilket har ett antal positiva egenskaper.

Var och en av de typer av målning presenteras i en bred färgpalett, så att du kan komma med en originell design och layout för taketVar och en av de typer av målning presenteras i en bred färgpalett, så att du kan komma med en originell design och layout för taket

Typer av latexfärg:

 • Akryl. De mest populära dekorativa färger kännetecknas av hög kvalitet och rimliga priser. Tillämpningen av endast två lager av färg ger en perfekt finish. Akryl är känslig för fukt och ångor.
 • Kisel. Högkvalitativ färg för ett högt pris. Den har de bästa egenskaperna: resistenta mot förångning, fläcktålig, elastisk. Färgen är perfekt att gå upp till ytan, kan maskera stora sprickor.
 • Silikat. Denna höga kvalitet färg. I grunden är det används för att måla industrianläggningar. Det är också lämpligt för efterbehandling av kök och badrum. Färgen förhindrar mögel och mjöldagg. Materialet är resistent mot vattenånga. Det är möjligt att framgångsrikt måla läckage.

Var och en av de arter som finns representerade i ett brett färgpalett, så att du kan komma med en originell design och inredning för taket. Detta kan användas stenciler, interlining, om bitar av tapeter renoverades. Med dessa material kan utföras ursprungliga taket trim som kompletterar den övergripande stilen på inredningen. registrerings alternativ kan varieras.


En viktig aspekt när man väljer färger är att studera de indikatorer på förpackningen. För att bestämma färgflödet är nödvändigt att uppmärksamma att inte mängden av det i banken, och indexet för färgåtgången per kvadratmeter.

När du har valt färger, sammansättning, för att bestämma området målning, är det nödvändigt att uppmärksamma valet av instrument. På detta beror den släta ytan av den målade taket.

Verktyg för att rita

 • vals;
 • borste;
 • Elektrisk sprutpistolen.

För att måla taket med hjälp av en pensel, roller eller elektrisk krasnopultFör att måla taket med hjälp av en pensel, roller eller elektrisk krasnopult

Paint tak beror på valet av metod för att applicera färgen och dess kvalitet. En viktig aspekt är kvalificering av mästare, utföra efterarbete.Så att måla taket: perfekt ytbehandling teknik

takmålning består av flera steg jobb. Det första steget är mycket viktigt, det bestämmer nästa steg, och även hela framgång inredning.

Efter noggrann ytpreparering kan måla val och verktyg vidare till steg färgningEfter noggrann ytpreparering kan måla val och verktyg vidare till steg färgning

Gradvis beredning av taket:

 • Inriktningsytan. Processen är densamma för alla tak, oavsett om det betong eller masonit. Det är nödvändigt att rengöra gamla finish. Fel som behöver använda metoder för spackel och gips. Om felet är mycket stort för dess eliminering med användning av monteringsskum.
 • Den maximala inriktningen. Beroende på tillståndet av takplanet av spackel appliceras i ett eller flera steg. Vid tillämpning flera lager är det viktigt att övervaka kvaliteten på varje torkning.
 • Tillämpningen av det sista lagret av spackel. För detta ändamål satengips. Den appliceras med hjälp av sandpapper, som hjälper till att föra till ytan som plant tillstånd. Det sista lagret bör vara väl torkat, applicera primer och vänta på att torka.

Efter noggrann ytpreparering färg val och verktyg kan gå vidare till steg färgning.

 Fasas färgning:

 • Rätt riktning målning - från hörnet till centrum, det bästa av fönsteröppningen.
 • Mjuka rörelser för att tillämpa färg på instrumentet utan att trycka för hårt - det kan leda till bildandet av fläckar.
 • färg band tillämpas parallellt, lämnar inga luckor mellan dem.

Vid målning mycket beror på det använda verktyget. Med praktiken blir lackeringsprocessen mer framgångsrika.

Det är viktigt att veta att det är ofta ett lager av färg är knappast möjligt att göra. För den vackraste effekt, experter rekommenderar att tillämpa flera lager. En förutsättning är torkningen av varje skikt innan nästa.

Varje lager är bättre att sätta nya verktyg för att undvika risken att blanda färger och andra bekymmer.


Oavsett måla taket finns på den gamla färgen

De som hoppas att försköna den gamla färgen kommer att bli besviken. Proffs rekommenderar att applicera färgen endast den preparerade ytan. Annars den gamla färgen som flingor utanför, inte skulle ge en ny kvalitet täcka ytan. Särskilt frågan om defekter blir vitt.

Proffs rekommenderar att applicera färgen endast den preparerade ytanProffs rekommenderar att applicera färgen endast den preparerade ytan

Processen att rengöra taket i den gamla färgen är lättare att passera om den gamla ytan är ingen svamp, mögel och gips, men är det fortfarande i gott skick.

Ytans förbehandling för målning blir att rensa upp från den gamla finish.


reningssteg av:

 • Vid användning av en stålspatel för att jämna till ytan, vilket frigör den från de tjockare skikten av gammal färg.
 • Med hjälp av en borste för att börja priming ytan.
 • Fyll ojämnheter Efter att ha fått torka primerskiktet.

Typiskt coat torkar inom 6 timmar. Därefter är det nödvändigt att behandla den speciella murslev mesh, efter taket bör gälla ett extra lager av primer.

Måla taket med sina händer: Tips yrkesverksamma

Emalj måla taket med händerna möjligt. Innan målning av behovet av att studera sekvensen av målningen undervisning och professionell rådgivning till dem som vågade genomföra målet på egen hand.

Med själv måla taket är viktigt att uppmärksamma ytan av spackelMed själv måla taket är viktigt att uppmärksamma ytan av spackel

Tips och tricks:

 • Du behöver för att snabbt måla.
 • När man målar ett par nivåer för varje måste använda sina verktyg.
 • Använd en plast barriär som skyddar väggen från stänk.
 • Vidhäftande maskeringstejp och skira användbar för exakt färgning ledytor.
 • Ge färgen jämnt torka i ett mörkt rum utan drag.

Med själv måla taket är viktigt att uppmärksamma ytan av kitt.

Det är viktigt att veta varför dåligt förberedda ytan kan förstöra allt, och i vilket skede målade tak kan utfärda ett äktenskap efter målning. Färgen faller ojämnt, kommer det att färga och grop, och du kommer att märka som dök upp på ytan av bubblorna. Avhjälpa situationen kommer att bli svårt. För att undvika detta måste du ta hand om att skapa den mest jämn yta.

Färgen bör tillämpas kantregel våt. Skikt av färg måste tillämpas strikt efter fullständig torkning av det tidigare skiktet. För högkvalitativa resultat, kan du måla taket "Sněžkou" - en färg som har vunnit förtroende hos kvalitet och rimliga priser.

Så att måla taket (video)

målning lägenhet tak lösning är kostnadseffektiv och högkvalitativ metod för efterbehandling. design kvalitet beror på många faktorer: kvaliteten på de valda färgerna, dess funktioner och egenskaper hos den typ av målarverktyg och professionell färg. I måla taket finns två huvudsakliga steg: ytbehandling och färg ansökan. Varje steg kräver ett ansvarsfullt förhållningssätt, strikt följa reglerna för spackel, primer och måla. Efter kvaliteten av verken kommer målade taket är vacker och elegant, är det möjligt att applicera ett dekorativt mönster, vilket ger originalitet och charm.