Nog populära och populära är trappan till andra våningen i träNog populära och populära är trappan till andra våningen i naturlig derevaLestnitsa av äkta trä, har stor efterfrågan eftersom det har en mjuk dekorativt utsikt, funktionalitet, unika stil. Det finns många alternativ för användning av en sådan unik design, är dock ofta behövs en trä stege för allt ett hus på landet eller villa. Denna design har inte bara funktionell utan också en dekorativ roll i det inre av huset. Photo Gallery gör det möjligt att till fullo uppskatta förfining av trä trappor i en modern interiör, oavsett dess stilistiska lösningar.


Vad kan vara den typ av stegar av trä: toppen

En trätrappa anses vara en viktig egenskap hos en vind eller tvåvåningshus, som kan göras på många olika stilar.

Särskilt såsom:

 • land;
 • klassiska;
 • Provence.

trä stege konstruktion kan vara helt annorlunda.

Vacker trappa i klassisk stil elegant kompletterar inredningenVacker trappa i klassisk stil elegant kompletterar inredningen


Nämligen, såsom:

 • marsch;
 • spole;
 • Kombineras.

FLYTANDE består av flera flygningar, inte skruven inte en uppdelning i separata marscher. Kombinations varianter är en kombination av båda dessa typer av stegar. Beroende på närvaron trappsteg kan trappor enhet vara öppen och stängd. Dessutom kan trätrappor delas upp i olika typer och stadier av en metod för fastsättning.

Enligt denna klassificering kan när monterings steg tillämpas: • bågsträng;
 • Balkar, stringer;
 • Bärande pelare.

Mest fastsättning på kosour, eftersom de stöder steg nedan. Stringers kan ha en speciell triangel utskärningar eller vara helt slät. Ganska originella och vackra mönster och exempel på färdiga trätrappor kan ses i Chekhov i privata hus på landet, som Moskva-regionen lockas att stanna i landet.

Varför en trätrappa

Om privata hus har mer än en våning, eller multi-level lägenhet, behöver du en stege av massivt trä. Det är nödvändigt för att kunna klättra upp till andra våningen. Gör en stege för en lägenhet eller hus måste vara i det inledande skedet av reparationsarbete, eftersom detta kommer att avgöra den egenheten att dess läge, samt funktionen av konstruktionen byggs.

Om du väljer att installera en trä stege, sedan gå vidare är det nödvändigt att ta hand om sin säkerhet och platsOm du väljer att installera en trä stege, sedan gå vidare är det nödvändigt att ta hand om sin säkerhet och plats

Vid arrangemang av stegen i ett privat hem eller lägenhet bör ta hänsyn till sådana faktorer som:

 • Plats stege;
 • Säkerhetsnivån byggs strukturer;
 • Väggtjocklek;
 • Interiören i rummet.

Trappor i ett privat hem eller lägenhet - är inte bara den särskilda strukturen hjälper till att få till den översta våningen, men också en mycket viktig faktor som påverkar dess allmänna utseende, arrangemang av möbler och andra inredning objekt. Genom att välja varje stege modellen måste ske med stort ansvar, med tanke på alla för- och nackdelar med varje modell, liksom det material som den är tillverkad.

Snygg design av trätrappor

Moderna förorts- och herrgårdar har flera våningar, vilket är anledningen till ett sådant element som en stege hemma har en ganska stor efterfrågan på eftersom det är möjligt att ge enkel rörelse mellan våningarna.

Dessutom kan du dekorera en trätrappa med vackra smidda räckenDessutom kan du dekorera en trätrappa med vackra smidda räcken


trätrappa design i ett privat hem kan vara ganska allt, det beror på:

 • Fritt utrymme som kan användas;
 • Bekvämligheten med plats;
 • Prydnadsväxter.

Dessutom är det viktigt att ta hänsyn till den speciella utformningen konfiguration, samt uppmärksamma uppgång. Om du vill utföra trapporna i huset, kan du göra det genom erfaren master-designer, som kommer att kunna räkna ut alla nödvändiga storlekar, samt följa alla tekniska specifikationer. I det här fallet kan du göra en snygg och vacker trappa i ett hus helt av komplexitet. Under byggandet och reparationsarbeten som krävs för att strikt följa reglerna för arbetarskydd och hälsa, och bör förbereda uppskattningar för allt arbete som utförs. Var noga med att göra handlingen att ta emot en sändning, eftersom detta kommer att bidra till att skydda dig från onödiga problem.

Konventionellt alla trapporna kan delas in i skruven och mars. Skruv alternativ används sällan, särskilt i trånga utrymmen eller på grundval av preferenser husägare.

Det bör dock noteras att spiraltrappa designen fungerar inte tillräckligt. Dessutom är detta alternativ en stege kännetecknas av att strukturen är ganska svårt att samla in, liksom alla krav i GOST och överväga olika nyanser måste mycket noga.

De vanligaste modellerna anses marschera trappor, som kan göras med dina egna händer. Men innan man går vidare till sin tillverkning behöver göras alla grundläggande beräkningar för att kartlägga framtida utformningen, med hänsyn till det tillgängliga utrymmet och den avsedda vikten, som måste tåla trappan.


Den optimala vinkeln för trätrappor: öppna och slutna typer

Vid utformningen av trappan i ett privat hem eller en två-nivå lägenhet på en av de viktigaste uppgifterna är förmågan att korrekt identifiera och beräkna önskad vinkel. Det är bättre att anförtro alla nödvändiga beräkningar och utföra installationen specialister som kommer att kunna välja de mest intressanta och hållbara alternativ.

Genom att installera trappor, se till att inte bara dess utseende utan även bredden av stegenGenom att installera trappor, se till att inte bara dess utseende utan även bredden av stegen

Nästan alla trapporna har en lutning på 45 grader, och bredden på ett steg skall överensstämma med storlek 45 fot. Detta är helt standard för alla stegen, men kan vara olika avvikelser, det beror på egenskaperna hos strukturen byggs. Att när du använder trapporna inte har några besvär, bedömning av lutningsvinkeln, måste ta hänsyn till takhöjden och bredden på ett steg.

Det finns flera varianter av trappor, som kännetecknas av sin egen lutning, särskilt till exempel:

 • Hushållens stege i ett privat hem - lutningsvinkeln på 30 till 45 grader;
 • Ramper sluttande trappor - 30 grader;
 • Stegar, branta trappor - 45-75 grader,
 • Evakuering - mer än 75 grader.

Inledningsvis diagram, där närbild sett alla stora fäste, och även tar hänsyn till alla de viktigaste parametrarna för styrka, eftersom endast detta kan garantera fullständig säkerhet när du använder den. Efter uppförandet av trappan som måste testas, eftersom det låter dig veta hur mycket vikt tål restes mönster och hur mycket det kommer att pågå under de mest ogynnsamma förhållanden.

Viktigt! Särskilt lutningsvinkel kan vara i konstruktion av icke-standardiserade trappor som har en ursprunglig form.

Plain trätrappa i ett privat hem: ritningar

Många undrar vad trappan att välja allt för privata hus, hus på landet, etage, i badet, trädgård lusthus eller kapellet, liksom andra byggnader. Ganska ovanligt och originella typer av trappor för huset du kan plocka upp på köpcentret ryska byn, som erbjuds i ett brett spektrum. Ganska intressant alternativ kan vara produkten av bolagets Lockhart och Ikea. Även du kan plocka upp dörrar och fönster i samma företag. Beställ exklusiva handen stegar för hem visning och kan vara anslagstavlor i olika städer, såsom delar av Kashira och på Krim.

Trappor kan vara intern att montera inne i huset och utanför, som används för att dekorera veranda.

Ursprungligen i det inre av rummet ser enkel modul stegeUrsprungligen i det inre av rummet ser enkel modul stege

Trappor i ett privat hem kan vara helt annorlunda, i synnerhet sådana som:

 • monumentala;
 • modulära;
 • enkel;
 • Elite.

Ofta använder vanlig trappa för privata hem, som kan vara rak eller huggen. Dessutom finns det andra utföranden av sådana produkter, som har haft stor betydelse. Det finns också ganska dyra original invändig trappa gjord av dyra material, såsom metall, trä, glas och marmor på sin eget projekt. Om metall används för tillverkning av trappor, måste du päls, måste du göra ytterligare målning, eftersom detta kommer att bidra till att göra en mycket mer original och elegant.

Innan du utför installationen av en permanent struktur för tillfällig montering av trappor, som bidrar till att avgöra hur lätt det kommer att bli och huruvida passa den övergripande utformningen av huset. Ganska intressant är trappor ekonomiklass, som har en acceptabel kostnad, och passar perfekt in i det inre av huset. Möbler bör vara i samklang.

Trä trappor: design och krav på överlappande

Den används ofta trä samt metall eller glas för tillverkning av trapporna till ett privat hem.

Till stegen var praktiskt och säkert för sin produktion bör välja bara högkvalitativa materialTill stegen var praktiskt och säkert för sin produktion bör välja bara högkvalitativa material

För produktion av stegar kan användas olika typer av trä, såsom i synnerhet:

 • ask;
 • Beech ombord;
 • White Birch;
 • lärk array.

Alla dessa typer av trä har en mycket vacker ritning, så skulle bara smälter in perfekt med möbler, speciellt om det är ljus i färgen. Dessutom kan du välja färg på trä liknande skugga mattor. Innan du installerar produkten, du behöver för att göra ett snitt och avlägsna överskott harts, eftersom det kan förstöra helhetsintrycket av trappan. Trappor till huset har tjänat varken ålder, kan du göra en anslutning utbud av trä och metalldelen av överlappningen.

Den här typen av stege har många fördelar, eftersom det har överlägsen prestanda och ska inte behöva uppleva själv.

Verifiera kan såg lika bra provstruktur och en förfinad form. Vidare är sådana stegar designern lätt transporteras restaurering.

Mängd trappor av massivt trä: mögel

Dekorativa moderna trappor är mycket stor efterfrågan, eftersom de har olika sorter.

Gör interiören ett original och intressant hjälper dig snygg vertikal stege av träGör interiören ett original och intressant hjälper dig snygg vertikal stege av trä

I synnerhet kan de vara:

 • vertikal;
 • T-formad;
 • Corner.

Om laget utförs på trätrappan kosour måste noderna vara mycket robust och pålitlig. Varje nod loggar, brädor och bjälkar bör vara väl fastsatt, eftersom det annars strukturen kan mycket snabbt förstöras.

Dessutom, när montering av trappor måste se till att det finns överensstämmelse med alla normer och krav, som stand kantar takbjälkar, trappor och mycket mer. Alla krav på trappan vet en erfaren herre. Special förstärkningsdynan kan användas i stegen. Detta kommer att bli ett slags skydd. De kan vara huggen, inne, hörn, ljus eller mörk.

Modern design trappor för huset kan vara helt annorlunda, i synnerhet de kan vara öppna, innehåller ett element såsom en speciell båge, liksom svenska balustrad. räcken gitter kan vara mycket olika, enligt det intyg.

Moderna kombinerade trätrappor till verandan och den andra: Funktioner

Snarare den ursprungliga kan dekoreras med lejonet galler, som är monterad på toppen av stängsel. Denna dekoration, tillverkad i klassisk stil är perfekt för ett hus på landet. Många föredrar att använda i det inre av huset är inte bara trätrappor, men också de kombinerade varianter, vissa material som används för tillverkning av det.

Många föredrar att välja trätrappor, eftersom de kännetecknas av styrka, naturligt och säkertMånga föredrar att välja trätrappor, eftersom de kännetecknas av styrka, naturligt och säkert

nämligen:

 • trä;
 • metall;
 • glas;
 • sten;
 • Betong.

Efter att ha granskat de fördelar och en beskrivning av varje utföringsform stege kan välja den lämpligaste formen för sig själv, vilket är helt lämplig för alla parametrar. Kombinationer av olika material kan ge en unik effekt. Välj material för tillverkning av trappor i ett privat hem är nödvändig med tanke på stilistiska lösningar för varje hus. Mycket snygg trätrappor med metallelement, dekorerad med smidda element.

Nyanser vid montering rakt trätrappa (video)

General trätrappa i ett privat hem eller en multi-level lägenhet väcker uppmärksamhet med sin elegans och unika stil, det viktigaste kompetent förhållningssätt till byggandet av detta element. Ansökan och efterlevnad måste följas.

Utformning av trätrappor (foto i det inre)

06a6de45f9d8e6XL 1 3 ------- 2 ------ 026 029 051 77 2015 Jan 1915-25-37 395.434