Från tygstycken, kan du skapa en hel konstverk i stil med lapptäckeFrån tygstycken, kan du skapa en hel konstverk i stil med pechvorkIskusstvo lapptäcke, som har gamla rötter, inte förlora sin relevans. Produkter lapptäcke, vilket värme och uttrycksfullhet, fortsätter att dekorera moderna hus, harmoniskt passar in i eleganta interiörer. Hantverk, som har uppstått från behovet av att spara och kombinera alla tillgängliga tyger för kläder och underkläder har utvecklats till den grad av mosaik hantverk.


lapptäcke teknik i modern interiör

Genom omdömesgill patchwork utrustning förstå sammansatta transplantat, vävnadsbitar eller separata komponenter för att skapa en ny konstnärlig komposition. Metod för lapptäcke textil, kakel, tapeter dekorera kläder, sy påsen, skapa inredning tillbehör, möbler, tavlor. Brett spektrum av tillämpningar, brist på gränser vid tillverkning av produkter tillverkade i patchwork stil högvärdigt art direction.

Den vanligaste metoden att använda lapptäcke - sy sänglinne. Detta är makt av ännu en nybörjare som först möter med denna teknik. Utveckla bättre på en stor lapptäcke produkt, såsom slöja.

Det lapptäcke av till synes onödiga fläckar är underbara saker som gör ditt hem unik och unrepeatableDet lapptäcke av till synes onödiga fläckar är underbara saker som gör ditt hem unik och unrepeatable

Överkast lapptäcke ska:


 • Tåla tvättning och torkning utan deformation;
 • Med ihållande mönster;
 • Dra inte sömmarna av verksamheten;
 • Inte orsaka irritation eller andra hudreaktioner.

Därför är det nödvändigt att tänka noga och välja de textilier, som är planerad att sy sak.

Tyger för lapptäcke sängöverkast:

 1. Naturmaterial: tjockt linne, siden, ull - anses vara de mest lämpliga, men skrynkla i bruk.
 2. Semi-syntetiska tyger ser bra ut, tål tvätt och inte crumple.
 3. Av tjockt tyg tyg för varma filtar och sängöverkast.
 4. För patchwork närmar kombination av olika typer av tyger: strukturen sammet med jeans;
 5. Linne med silke;
 6. Calico tyg och calico;
 7. Bomull och silke;
 8. För tätning delar används fleece;
 9. För uppvärmning filtar - sintepon.

När du skapar ett lapptäcke av produkter som används av en mängd olika tyger - från fina silke att täta ull och icke-traditionella dekorativaNär du skapar ett lapptäcke av produkter som används av en mängd olika tyger - från fina silke att täta ull och icke-traditionella dekorativaDet bredare urval av tyg, det intrikata mönster du kan tänka dig. Om tidigare för detta ändamål speciellt insamlade klipp använde slitna saker, men nu kommer inte att vara svårt att gå till tyg butiker eller i specialbutiker för lapptäcke, där det redan existerande delar som har förbearbetade och inte uppblåst krympning, inte kommer att ändra färg efter värme bearbetning.

Överkast lapptäcke säng kan dekorera barnkammaren, ser bra ut på soffan i vardagsrummet, eller vara en fullständig sängkläder i sovrummet.

Alltid kul med ditt barn att göra en baby filt på lapptäcke teknik.

Snygg lapptäcke överkast: system för nybörjare

För nybörjare, tekniken med lapptäcke en hel del information på Internet, finns det system, mönster, mallar, fotoprodukter. Det är möjligt att visa master class i det valda lapptäcke och sy sina egna unika med sina egna händer.

När tvärbindande plåster är viktigt att tänka på riktningen av trådarna, annars den färdiga produkten inte behåller formenNär tvärbindande plåster är viktigt att tänka på riktningen av trådarna, annars den färdiga produkten inte behåller formen

De vanligaste typerna av tekniker för lapptäcke:

 • Duken består av tygstycken, som kan vara både olika och samma form;
 • Skapa en solid bit av duk mönster med användning av sömmar;
 • På fast bit vävnad genom applicering av på varandra lagda tyg klipp.

Historiskt bildas två huvudriktningar patchwork, som kan tjäna som tips för nybörjare.

Vägbeskrivning lapptäcke teknik:


 1. Traditionell lapptäcke. Kompositionen skapas av samma storlek och form mallar. Figur i slutändan bör ha en tydlig symmetri.
 2. Riktning Crazy-Patchwork. Ingen sekvens är närvarande asymmetri, delar av olika former och storlekar.

Artiklar crazy-quilt ser ut rester randomiserades samlas in och sys - och däri ligger charmen med Artiklar crazy-quilt ser ut rester randomiserades samlas in och sys - och däri ligger charmen med "galna lapptäcke"

Mönster som kommer att användas i processen beror enbart på fantasi av befälhavaren. Patchworken användbar blockschema: de fina detaljer att sy blocken och sedan har för att skapa den slutliga kompositionen.

Lämplig för nybörjare sådana grundläggande scheman:

 • torg systemet. Det utgör grunden för alla mönster klaffar i form av kvadrater.
 • Scheme trianglar. Mönstret består av likbenta trianglar. En variant av detta system är en "fyrkantig i kvadrat" 4 ex-trianglar sys rutor.
 • Scheme band. Detaljer i form av remsor anordnade parallellt med varandra i en spiral, med en förskjutning i förhållande till den intilliggande remsan, etc.
 • Körning "cell". Grunden för mönsterdelarna är sexkantiga.

Efter att ha bemästrat de grundläggande system i lapptäcke, säkert kan kombineras Scheme detaljer och riktningar. Till exempel kombinera liksidiga trianglar, skapa element "Star" eller grupp torg med trianglar.


Hur man syr ett lapptäcke överkast: Tips och Secrets skära delar

När du är osäker, eller kan inte ta emot filt lapptäcke teknik - säkert sy! Quiltning och handarbete så uppskattad att den alltid är i processen, kan du åtgärda eventuella fel och korrigera felet. Det enda negativa: första gången sömnad kan vara tidskrävande, men det är bättre att ha tålamod, då resultatet är säker på att behaga.

Regler skära lapptäcke sängöverkast:

 1. Tyget måste först tvättas eller strykas med hjälp av ånga atomizer, eller effekt på järn. Detta görs så att efter kapning tyget inte gav större krympning.
 2. Använd inte kanten på tyget. Det bara kan skäras.
 3. Klipp ut alla delar bör vara strikt i riktning mot eget kapital tråd. I de flesta fall sammanfaller lobar gänga med riktning mot kanten. Kontrollera igen dig själv som möjligt, dra tyget i olika riktningar: längdriktning eller inte sträcka alls eller mycket lite sträckor.
 4. Klipp alla detaljer ges bidrag. Ca 1-1,5 cm på varje sida.
 5. Vid olika tätheter av vävnad måste tätas lättare delar, hålla dem på interlining.
 6. Redan bitar som tidigare använts vävnad bör stärkta.
 7. Överföra mönstret på tyget, kan du inte använda en penna, bara krita, tvål eller penna.
 8. Varje nytt gemensamt bör strykas på båda sidor innan nästa spelordningen information för den nya enheten. Först, är den bakre sömmen glättas, då stryk sömmen på framsidan.

Patchwork överkast kan sy som en symaskin och händerPatchwork överkast kan sy som en symaskin och händer

Att få arbeta med en filt är nödvändigt för att:

 • Förbered grundläggande verktyg: tyg, järn, symaskin, sax, nålar.
 • Tänk på idén om bilden, dela upp den i block, plocka upp ett system för att mejsla ut mönster.
 • Överför mallarna på tyget.
 • Blocken för att sy delar.
 • För att ansluta basenheter till varandra.

Om huset inte är en symaskin kan sy lapptäcke överkast manuellt. För manuell användning 2 stygn fingerborg. Produkter tidigare prometyvayut, krita disposition svetslinje och korta stygn sys del. För enkelhetens skull dra tyget i broderramen. Om du noga följer stygnen, prydligt bearbetade sömmar blir resultatet inte skiljer sig från maskinlinjen.

Val av färgkomponenterna för lapptäcke överkast

Redo att passa in i det inre av slöja, och såg inte nalyapisto inte bländas, är det nödvändigt att arbeta fram ett färgschema. Det finns regler för kombinationen av toner och halvtoner. Nybörjare kan använda tekniken i två färger och två mönster. Samtidigt, kontrasterande färger står dynamik, om den grundläggande tyg valt neutrala färger.

När du väljer färger bör ta hänsyn till vilken produkt skapar ett lapptäcke, där den kommer att användas och hurNär du väljer färger bör ta hänsyn till vilken produkt skapar ett lapptäcke, där den kommer att användas och hur

Tips när du väljer ett mönster:

 1. Rita en skiss av filtar för att vara en visuell representation av framtida produkt.
 2. För att täcka inte krusade bör fläckiga små föremål inte överbelasta ritningen.
 3. För komplext mönster bättre att experimentera genom färg än att dra fina detaljer.
 4. Bättre att låta det vara stora delar av ljus färg än många små med sitt eget mönster.
 5. Placera objekt på sängen och gå ett avstånd till del att omvärdera det valda mönstret och färg.

Hjälpa dig att hitta en harmonisk kombination av färger kommer att hjälpa någon av färger av programmet på Internet.

Lapptäcke av 30 minuter (video)

Håll dig till alla regler för val av textilier, med fokus på insidan av rummet, som visar en känsla för proportioner och sätta sitt yttersta, kan du skapa en snygg och speciell sak som förmodligen kommer att bli en familj värde. En sy gardiner man kan ha en önskan att skapa hela uppsättningar av sänglinne.

Patchwork filt med händerna (foto)

1min26 4 22d4d684e7659d38be8f733448be7ae9 6-DSCN1660 27b1d92844dc 428 121.010 66ee3f 1446396478odeyalo-iz-kvadratov 08535634