Taket i det inre av alla rum spelar en stor roll. Smidig och attraktiv ytspänningen tak ger en elegant och betona skönheten i lägenhetenTaket i det inre av alla rum spelar en stor roll. Smidig och attraktiv ytspänningen tak ger en elegant och betona skönheten i en lägenhet i dessa dagar stretch tyg är mycket populära. Stretch tak är mycket praktiska och hållbara. När du installerar undertak bör uppmärksamma valet av profilen, eftersom det beror på stabiliteten i hela strukturen. Profilerna för undertak tillverkade av PVC och aluminium. Alla lister konventionellt delas in universell, väggar och tak. Varje typ har sina egna egenskaper.


Vad är en inteckning för sträckan taket

BS (flik) för sträckan taket - en speciell ring, som är gjord av plast med hög temperaturtålighet. I denna design, det finns hål där ljuskällan sätts in. Dessutom speciella inteckningar under takfoten görs när du installerar undertak.

Om du installerar tak, downlights är lämpliga som ljuskälla är bäst. Under dem, kan du enkelt göra inteckningar med metallhängare. Installation av inteckningar bör endast utföras efter att du begår en profil för stretch taket.

Den första fasen av installationen av en sträcka tak är att installera inteckning. Fyllning av plast och de har hål för montering fixturerDen första fasen av installationen av en sträcka tak är att installera inteckning. Fyllning av plast och de har hål för montering fixturer

Process för inbyggda monterings armaturer:

 1. Först måste du markera den plats där kommer att placeras belysning.
 2. För ställen att placera lampan basen du vill bifoga galgar. För att göra detta måste du använda skruv och plugg.
 3. Sedan de fasta suspension behöver fästa inteckning. Glöm inte att skära de utskjutande kanterna av suspensioner.

För att kunna installera en taklist på sträckan taket är nödvändigt att ovillkorligen fäst vid en styv stödstruktur. Experter rekommenderar som en inteckning använda en sträcka av tjock plywood.


Aluminiumprofil för undertak: fördelar och funktioner

Aluminiumprofil under installationen av spännduken används mycket oftare än plast. Saken är den att design för att göra installationen med baguette i aluminium är mycket lättare.

Den mest betydande fördelen med taket aluminiumprofil är dess styvhet och hållbarhet. Denna typ av baguette kan användas för fäst sträckt duk till taket eller annan horisontell yta.

Aluminiumprofiler för undertak är väl böjda och hålla formen hos vågor, spiraler och ovalerAluminiumprofiler för undertak är väl böjda och hålla formen hos vågor, spiraler och ovaler

På grund av materialets hållfasthet, tilläts att åtgärda det till väggarna med ett intervall av mer än 50 centimeter. Det minsta avståndet av vinkeln bör vara åtminstone 5-6 cm. Aluminiumprofil gör det möjligt att inrätta en särskild dekorlist. Denna geniala lösning som vem som helst.Vilka är de olika typer av teknik och fästprofiler för undertak

Det finns 3 huvudtyper av baguetter: mångsidig vägg, separering och kantig. Universal är användbart om du arbetar med krökta konstruktioner. Väggprofil effektivt gälla om banspänningen knutna till varje väggkonstruktion.

Separera profiler tar endast användas för efterbehandling av stora områden. Med dessa baguetter kan göra installationen av stretchtyger med några avsnitt. Det finns också en flexibel distansprofil. De används för att kringgå kolumner.

Hörnprofiler används för:

 • Installation av flera nivåer takkonstruktioner.
 • Behöver för att kringgå eventuella byggelement.
 • Installation av böjda tak.

Det finns flera sätt att montera spänning tak: shpatikovy, harpun eller kilDet finns flera sätt att montera spänning tak: shpatikovy, harpun eller kil

Det finns 3 typer av fästteknik utombordare blad:

 1. Shpatikovaya. Denna teknik ger för installationen av PVC-väv på ett kort avstånd från basytan. När shpatikovoy teknik avståndet mellan undertaket och banan är endast 1,5 centimeter. Shpatikovy monteringsmetod är det billigaste, men mindre tillförlitliga.
 2. Wedge. Denna teknik ger för installation av fästmetallprofilen på ett avstånd av ca 2-3 cm från huvudytan. Efter detta banspänningen upphettas och kläms fast i profilen med hjälp av specialiserade kilar. Därefter drar tyget och skär PVC överskott. Wedge metoden är mer tillförlitliga än shpatikovy.
 3. Harpoon. Denna teknik är den mest tillförlitliga. Det ger för att skapa en film av PVC kant omkrets. Med en sådan konstruktion, är monteringen utförs i webbprofil.

Upprätta en ram för sträckan taket med sina händer

Installera tak ram för spänning tyg med händerna lätt. Först måste du räkna ut den nödvändiga utrustningen. För att genomföra installationen behöver du suspension, en uppsättning tvärsnitt, transportören profilen vinkel trim och dekorativa plattor.

Innan du börjar måste du partitionera. Du kan använda vatten eller laser. Under markup ihåg att lagerprofiler bör rör om så att de är symmetriska i förhållande till den längsgående axeln av rummet.

När du har valt en profil måste du skapa en ram för sträckan taketNär du har valt en profil måste du skapa en ram för sträckan taket


Installation av ramen genomförs i följande algoritm:

 • Först måste du förbereda en linje trim.
 • Då måste du fästa på väggen och hörn med en blyertsmarkering platser för hål.
 • Borra hål i väggen och fäst hörnet på väggen med skruvar.
 • Fäst galgar. Glöm inte att sätta i Plugg hål.
 • Fixera profilen till suspensionen.
 • Fäst galgar ekrar.

Efter slutförandet av arbete som lampan. På en plats där du kommer att installera det, kapa röret och ta ledningen. Nästa du behöver för att sätta panelen.

Vad är guiden för sträckan taket är den mest tillförlitliga

Guiden är en common rail. Baguette gjorde ram för montering av spänning polotka. Typiskt är styr tillverkad av aluminium. Detta material har en hög hållfasthet, men samtidigt mycket lätt och billigt.

Dessutom är styrningen av stål. Sådana tryck är typiskt belagda med zink. Guides av stål är dyrare. Fördelarna med sådana baguetter innefattar hög hållfasthet och korrosionsbeständighet.


Den mest tillförlitliga guide för undertak anses guide, tillverkad av aluminiumDen mest tillförlitliga guide för undertak anses guide, tillverkad av aluminium

Priserna för att styra profilen beror på tillverkaren. Till exempel profilerna i företaget "Prozet" kostar cirka 220-360 rubel. I sin tur högkostnadsskyddet profil CD-60 (lands tillverkare Ukraina) - 100-150 rubel. Kostnadsprofil KP 4050 (ryska produktionen) - 155-165 rubel.

Bredd och höjd profil för undertak

Profilmått är viktiga. Till exempel, om du använder en vanlig synlig profil av plast, bör dess monteringssteg vara högst 200 millimeter. Synliga kantlister bör ha en bredd på 26-27 mm. Baguette fäster sådana dimensioner behöver använda harpun bladet synlig. Vid användning av plastlister sådana dimensioner att använda maskeringstejp är inte nödvändigt.

Om du vill göra en böjd tak utan synliga delar av stegen kan du använda en osynlig baguette. Höjden av övergången av baguette från taket nivån är ca 2-3 cm.

Steg fastställande profil för stretch tak beror på vilken typ och storlek av profilenSteg fastställande profil för stretch tak beror på vilken typ och storlek av profilen

Vid montering spänning tak, kan du använda:

 1. Synlig profil №3. Intervallet av fästlister är 20 centimeter.
 2. Väggprofil №5. Intervall mount måste vara minst 15 centimeter.
 3. Separera profil №6. Dessa typer av baguetter bör användas för bildandet av flera gemensamma målningar. Längden av en sådan profil på cirka 2,5 meter. Bredden av distansprofilen №6 kan variera.

Kan jag installera ett undertak i en ram hus

Ett undertak i en ram hus kan vara, men det måste ta hänsyn till ett antal nyanser. Såsom är känt, är spännduken lufttät material. På grund av detta, på reglarna och styrelser kan bildas mögel.

För att undvika detta behöver du innan du börjar bearbeta stockar med hjälp av särskild impregnering. Dessa lösningar bidra till att undvika inte bara formen, men också hindra elden.

Före installation undertak i ram hus stockar som skall behandlas med en speciell lösning mot mögelFöre installation undertak i ram hus stockar som skall behandlas med en speciell lösning mot mögel

Installation av stretch tak i ramen huset görs i följande sekvens:

 • Först måste du sätta på väggarna i märket av en hydraulisk nivå.
 • Fäst barer runt omkretsen av taket.
 • Dra sedan fiskelina.
 • Därefter kan den primära timmer fästas.

Klädnypa och oavbruten profil för undertak

Profil-pin är mycket populär. Denna baguette är väl håller spänningen tyg och lätt att böja. Med hjälp av en profil pinnar kan utföra installationen på kortast möjliga tid.

De främsta fördelarna med pinnar är:

 1. En betydande minskning av förlusten av höjden på rummet.
 2. Under installationen kan du öka arealen av ett enda ark.
 3. Placera korsningen stretch tak på väggen är inte nödvändigt att täcka baguette.
 4. Ovanligt monteringssystem kan du skapa ovanliga mönster.

Profil-klädnypa kan snabbt installeras, det är lätt att böja och håller perfekt canvasProfil-klädnypa kan snabbt installeras, det är lätt att böja och håller perfekt canvas

Om du vill skapa en ovanlig design, passar oavbruten profil. Design gjorde det möjligt att fastställa i slutet av övergången ovanlig belysning. Dessutom när du använder en oavbruten profil utan att behöva installera trim.

Installation profil för tak (video)

Ett brett utbud av profiler kan du välja det bästa alternativet lätt. Om din budget är stram, ge företräde åt PVC-profiler. Annars är det möjligt att tillämpa baguetter tillverkade av aluminium eller galvaniserat stål. Före installation, för att hitta den bästa fästteknik. Om du vill göra en hållbar design använder harpun tekniken.