Gipsskivor är monterad på en metall eller träram med hjälp av speciella fästelementGipsskivor ansluten till en metall eller träram med hjälp av speciella fästen Använda Gips är så vanligt att det är knappast en familj som aldrig tänkt på byggandet av gipsskivor strukturer på. Med GCR inriktade väggar, tillverkade tak, inre skiljeväggar och även inomhus. Naturligtvis, och fästelement som krävs för profilen, som är ramkonstruktionen.


Skruvar Profil: gips fästen

Och import och inhemska tillverkare styrs av samma normer. Dessa parametrar är traditionella. Exempelvis metallskruvar har en diameter i mm: 3,5; 3,9; 4,2; 4,8. Längden av dessa skruvar varierar från 16 mm till så mycket som 152 mm.

Mått skruvar för trä kommer att vara nästan densamma. Du väljer de skruvar som är lämpliga för ramen - metall- eller trälådor. En annan fråga är hur man ska skruva skruvarna i gips.

Skruvar är små profil och överkomligt prisSkruvar är små profil och överkomligt pris

För att skruva skruven, du behöver en skruvmejsel med olika nasadochkami för olika storlekar av samma fästelement. behöver också stjärnskruvmejsel, tejp, eller en liten magnet.

Om du fästa skruvar i väggen, börja med markeringarna på det torra gips inom områden för framtida öppningar. Bara gör det i förväg, under loppet kan också göra misstag. Steg beror på belastningen på materialet - från 20 till 70 cm.


Lämpliga fästelement för gipsskivor Det är bättre, skruvmejsel eller skruvmejsel

När du sätter en skruv på munstycket fäster fästet till det avsedda punkten. Om skruvmejseln används, är det önskvärt att vrida skruven med maximal hastighet, väl när den kommer in i plattan halv, hastigheten minskning till ett minimum.

Funktioner skruv skruvar:

  • Om du arbetar med en skruvmejsel, inte trycker alltför på handtaget mycket långsamt dra;
  • Skruv skruv korrekt svåraste i det sista steget, när det inte finns något kvar alls - i själva verket ganska skruvmejseln kraft ombord bröt och därefter fastställande ingalunda ger en styv docknings GCR till ramen;
  • Nedokrutit kommer också att vara ett misstag, det mest rimliga - köpa din skruvmejslar bra bit bara för självgängande skruvar, i sin egen axel är perfekt i linje med axeln för fästanordningen.

Fäst Gips med en skruvmejsel snabbare än med en skruvmejselFäst Gips med en skruvmejsel snabbare än med en skruvmejselDet rätta, innan vrida läsa tillverkarens instruktioner, vanligtvis innehåller den optimala åtstramning kraften. Det och exponera instrumentet. Inte alltid och inte alla typer av fästanordningar skruvas på första försöket. Men om du monterar skruvas, en ny fixtur i det gamla hålet skruvas - vid montering ett sådant problem.

Skruvar på trä: Låter det här som fästen för gipsskivor

Inte bara metallramen kan vara den grundläggande utformningen av gipsskivor väggen eller taket. I tillägg till metallprofilen används ofta trä barer. En annan fråga är om att göra en ram till samma tak.

Cons träram:

  • Wood rassyhaetsya över tiden;
  • Trä ruttnar också;
  • När luftfuktigheten sjunker spricka eller varp design;
  • Används träram ofta för temporära konstruktioner.

Om ramen för gipsskivor består av träribbor, bör du använda träskruvarOm ramen för gipsskivor består av träribbor, bör du använda träskruvar

Men om du väljer att göra ramen i metallskenor och trä barer, använda träskruvar. Vilket alternativ är mer bekvämt för dig att avgöra. Frågan om att skapa GCR strukturer kräver en utmärkande strategi: material, design, projektets storlek, alla kräver noggranna överväganden.

Här har allt att vara genomtänkt i minsta detalj. Det är nödvändigt att utarbeta en arbetsplan för att föreställa sig hur det kommer att se ut i rummet. Det är också nödvändigt att göra en ritning och på den för att utföra allt arbete.

En populär fixtur för gipsskivor Molly

Lyckligtvis för att fästa gips används och specialankare. Denna så kallade "butterfly" och ankare "paraply", och en plugg-spik för gipsskivor. Det är allmänt kända ankare Molly. Dess verkningsmekanism - dekomprimerar dymlingar. Det visar sig att vid montering det som det griper ett ark av gipsskivor mellan den främre och den bakre delen.


Det sägs att pluggen molly - inte alternativ för budgeten. Men lösningen är unikt framgångsrik om en höghållfast enhet är en del av de obligatoriska villkoren för reparationer. Dowel Molly gör tunga laster - upp till 35 kg.

Molly dymlingar kan på ett tillförlitligt sätt fixa gips, men de kostar mer än konventionella skruvarMolly dymlingar kan på ett tillförlitligt sätt fixa gips, men de kostar mer än konventionella skruvar

Demontering av pluggen utan problem, liksom installation av:

  • Borra ett hål av 8 mm i diameter på den plats där ankaret skall fästas;
  • I denna bussning Molly pressar kanten med två stift, så att de har ingått en fyllig innerväggar (glidande behövs inte ankare, bör det inte finnas någon rotation);
  • Då trä skruven tills den bakre delen av Molly podozhmet till GCR gång spetsade har installationen slutförts framgångsrikt.

Lyckligtvis ett utmärkt val. Och du kan stå en lång tid, att välja rätt hårdvara i hyllorna. Bo på alternativ från tillverkare som är beprövade. Och det är inte värt att spara, om allvarliga reparation.

Olika typer av fästelement för gips (video)


När du väljer hårdvara för gips, se till att rådgöra med rådgivare. Säg mig, för vilka specifika ändamål du behöver en plugg, och en erfaren konsult kommer att måla dig en möjlighet att potentiella förvärv.

Framgångsrikt arbete!